4 redenen om naar Berlijn te gaan

Het is je ongetwijfeld opgevallen; ik ben terug van Berlijn! Vanaf 31 december tot en met 4 januari ben ik weggeweest. Het klinkt heel kort maar ik heb echt het gevoel gehad dat ik op vakantie ben geweest. Omdat ik zeker weet dat velen van jullie Berlijn ook zullen waarderen vertel ik vandaag waarom ik zo verliefd ben op deze stad.

berlijn-travelblog-streets

De underground stijl die overal heerst

Waar je ook loopt in Berlijn, overal zijn prachtige steegjes en streetart te zien. Ik ben zelf helemaal weg van het contrast tussen oud en nieuw. Hou je hier ook van? Berlijn is the place to be!

veganfood-vegantea-berlin-vintageandbeauty.com

Vegan eten totdat je erbij neer valt

De laatste tijd eet ik steeds meer veganistisch en probeer ik alleen nog maar biologisch vlees te eten. Ik voel me fitter dan ooit, de buikklachten zijn als de sneeuw voor de zon verdwenen en ik vind de smaken veel lekkerder. I just love food! In Berlijn is er niet alleen een onwijs groot aanbod op het gebied van vegan food, het is ook nog eens heel betaalbaar. Zo at ik in Kreuzberg een pizzapunt – wat meer lijkt op een rechthoekige pizza qua hoeveelheid- voor maar €2,70 euro! Goedkoop en lekker. Het lijkt wel de mantra van Berlijn.

vintageandbeauty.com

Vintage baby

Oh wat heb ik veel prachtige zaken gezien. Helaas waren de meesten- door de feestdagen- niet geopend. Wel heb ik enorm veel leuke adressen kunnen noteren dus zodra ik terugga komt er een uitgebreide vlog aan. Een zaak heb ik in ieder geval wel van binnen en buiten kunnen bekijken. Hierover snel meer!

20151231212810_IMG_9319

Relaxt & multiculti

Vooral de wijk Kreuzberg staat bekend om de vele culturen die er, sinds de Berlijnse muur, zijn geïntegreerd. Doordat de vriendin waar ik mij reisde al regelmatig hostels had bezocht waren er al aardig wat mensen met wie we konden afspreken. Ik heb mensen ontmoet die afkomstig zijn van Afrika, Amerika, Italië, Zwitserland… echt you name it. Wat opviel is dat iedereen wel openstond voor een gesprek. Ik denk dat dit komt omdat veel mensen alleen de stad bezoeken en er daardoor veel mensen op reis zijn. Door mee te doen aan gratis tours leer je heel snel, veel mensen kennen. Aanrader dus!

Tot zover mijn Berlijn update. Ik heb tijdens mijn reis een vlog gemaakt die ik- as we speak– in elkaar aan het draaien ben. Ik heb ontdekt dat ik vloggen ook erg leuk vind om te doen. Juist omdat je zo de sfeer echt kan laten zien. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

16 Reacties

 1. Yana januari 7, 2016 / 09:54

  Berlijn staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Jij doet er mij nog meer zin in krijgen!
  Ik denk dat ik deze zomer de stap ga zetten. Maak je ook nog een post met leuke adresjes?

  • Kim januari 7, 2016 / 11:08

   Aaah, zeker doen! Ja, ik heb al een paar adressen maar ik kon helaas niet alles van binnen bekijken. Denk dat ik het lijstje volgende week ga publiceren. Stay tuned!
   Kim schreef…4 redenen om naar Berlijn te gaanMy Profile

 2. Darina januari 7, 2016 / 11:02

  Super! Wil ook graag naar Berlijn, lijkt me een mooie en bijzondere stad! Hou wel van een underground sfeertje!
  Darina schreef…Wednesday Writing #16My Profile

 3. Anna januari 7, 2016 / 12:41

  Aaah, wat tof! Je hebt me meteen helemaal enthousiast gemaakt <3. Ik ga binnenkort naar Berijn en OOOH, ik kan niet wachten. Helemaal met je eens, de vibe in de stad is zo goed. Love it! Wel balen dat zoveel winkels dicht waren trouwens :(. Goede reden om weer terug te gaan!
  Anna schreef…5x Falende cliché goede voornemensMy Profile

 4. Galina januari 7, 2016 / 13:45

  Ik ben ook verliefd op Berlijn <3 mijn favo aspect van de stad is de rijke historie die soms met gepast respect en soms met terechte trots aan de bezoeker wordt getoond. Ow en de veelzijdigheid in restaurants. En de statige brede straten.

 5. Mo januari 7, 2016 / 19:44

  Berlijn staat hoog op mijn wishlist, ik hoor er alleen maar goede dingen over! Door dit stukje krijg ik alleen maar meer zin om erheen te gaan, het sfeertje op de foto’s vind ik al heel tof. Het lijkt me ook leuk om een blogpost te lezen over de hotspots in Berlijn odat ik weet waar ik moet zijn als het zover is 🙂
  Mo schreef…Boodschappen Challenge!My Profile

 6. Eva januari 7, 2016 / 20:55

  Oh ik ben echt zo benieuwd nu!! Ik ga pas in september maar ik krijg er helemaal zin in na jouw artikel. Ik ben benieuwd welke tips je nog gaat delen en naar je vlog!
  Ps. mag ik nog bedanken voor het delen van mijn artikel. Echt lief!
  Eva schreef…Groentekalender | JanuariMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *