Fair Wear Friday: een mix van bohemian en biokatoen

Lieve mensen, Het is weer tijd voor een outfit! Een van de dingen die ik het leukste vind om te doen voor mijn blog. Foto’s maken met andere bloggers. Ik vind fotograferen zo onwijs leuk om te doen dat ik regelmatig met meiden afspreek om foto’s te gaan maken. 

Nu heb ik vlak voor mijn vakantie al een aantal outfit foto’s gemaakt. De een vond ik nét wat leuker dan de andere dus niet alles zal online komen. Ik ben van plan om ook regelmatiger een lookbook video te gaan maken. Goed idee?

bohemianoutfit-franjevest-vintageandbeauty.com

Maar goed, laten we terug gaan naar de outfit van vandaag! Dit setje droeg ik ook in het vliegtuig naar Londen. Het is comfortabel, makkelijk te combineren én mocht het warm worden dan kan je eenvoudig wat laagjes uitdoen. Ideaal dus voor een trip. Het enige waar je goed op moet letten is dat het vestje niet in de spaken van je fiets of tussen de auto deur komt. Het zou zonde zijn als er een vet laag op kwam!

portretfotografie-outfitfotografie-blogfotograaf-kimbuining.com-vintageandbeauty.com

Het fringe vest kocht ik een tijd terug bij de C&A. Leuk weetje; de C&A verkoopt heel veel kleding van duurzame materialen (ook jeans!) en wil in de toekomst nóg meer duurzaam gaan produceren. Score!

Ik combineer het vestje met een shirtje van biologisch katoen van de Hema. Tipje voor wie nog wat shirts van biologisch katoen zoekt. Ze zijn hier maar €4,- euro. Heel betaalbaar dus! Handig om te weten is dat ze vaak iets wijder bij de taille uitvallen. Zo draag ik op de foto maat S maar had ik achteraf beter een XS mee kunnen nemen.

De ketting is van mijn moeder geweest. Ik ben echt gek op sieraden met natuurlijke elementen zoals schelp, steen, veren en hout. Het geeft je look meteen een bohemian vibe en gezien dat vrijwel elke zomer hartstikke trendy is zou ik zeker wat van deze items bewaren. Een duurzame kleding kast begint immers bij consuminderen.

fringevest-bohemianfotografie-hemakleding-cenakleding-vintageandbeauty.com

Koop alleen hetgeen wat je ook daadwerkelijk gaat dragen. Het dwingt je om creatiever met je kleding om te gaan én het bespaart zoveel geld!

Wat vind jij van deze look en doe jij ook mee met Fair Wear Friday?

16 Reacties

 1. Lesley van de Langkruis juni 3, 2016 / 07:39

  Ik zie steeds meer leukere items bij C&A. Wat fijn dat ze ook steeds duurzamer gaan produceren zeg! Snel maar eens een kijkje nemen. Heel erg leuk dat vest en inderdaad combineren is vaak de key, items van jezelf met items van iemand anders kan heel erg leuk uitvallen zonder dat je iets nieuws hebt gekocht.
  Lesley van de Langkruis schreef…Hoepelworkshop van Robin HoopMy Profile

 2. Lidia juni 3, 2016 / 08:14

  Leuke outfit weer! Enne, best wel fijn dat er nu veel winkels steeds meer biokatoen gaan verkopen he. Ik zit nog een beetje in het ‘jamaarhetisgeeneerlijkekleding’ dilemma daarmee. Hoe kijk jij daar tegenaan?

  • Kim juni 5, 2016 / 21:11

   Heel begrijpelijk Lidia! Zat daar ook zo mee in mijn maag. Ergens voelt het niet goed en voelt het als falen omdat ik maandenlang alleen maar fair heb gekocht. Toch is het soms bijna niet te doen en denk ik soms; ja als ik dit nou echt heel erg leuk vind en jarenlang draag, dan ben ik toch ook op de goede weg?
   Kim schreef…Shoplog FuerteventuraMy Profile

 3. jeapiebel juni 3, 2016 / 10:05

  Leuke outfit, wat leuk dat de ketting van je moeder is geweest. Ik heb ook sjaal en blazer van mijn moeder die ik niet draag maar wel bewaar. 🙂

 4. H* juni 3, 2016 / 14:42

  Ik kwam altijd graag bij C&A, eens in de zoveel tijd deed ik er heel goede vondsten waarover de complimenten me om de oren vlogen. Ik wist inderdaad wel dat ze steeds meer met biokatoen doen, maar ja, die arbeidsomstandigheden he.. moeilijk, want ergens zou ik ze voor hun bio-acties wel willen steunen.

  • Kim juni 5, 2016 / 21:12

   Same here! Ik denk dat ze al wat meer aandacht verdienen. Juist omdat ze als grote keten al zo hun best doen.
   Kim schreef…Shoplog FuerteventuraMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *