De voordelen van kleuradvies van een pro

Nee, ik heb het niet over kleur advies voor in je huis, keuken of kantoor. Ik doel op kleuradvies. Advies van een pro die jou haarfijn uitlegt welke kleuren het beste passen bij jouw huidskleur, haarkleur en persoonlijkheid. Tips waardoor je er tip top uitziet.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot dusver de meerwaarde er niet inzat. Waarom zou ik pakweg €60,- betalen aan een vreemde die dan vervolgens voor mij bepaalt welke kleuren ik moet gaan dragen?

Denk jij er net zo over? Mooi! Ik ben benieuwd hoe je er straks over denkt ;).

vintageandbeauty.com - kledingbibliotheek - vintage jurken - kledingrek

De voordelen van kleuradvies

Een tijdje geleden won ik een kleurworkshop bij Elma. Van te voren wist ik totaal niet wat ik kon verwachten maar wauw, wat heb ik veel van haar mogen leren!

Dankzij het kleuradvies;

 • Weet ik welke kleuren mij absoluut niet staan. Denk aan wit, beige en dat soort nude tinten. Geen wonder dat iedereen steeds vraagt of ik ziek ben ;).
 • Heb ik ontdekt dat zomerse tinten mij heel goed staan. Dit terwijl ik altijd van mening was dat lichte kleuren niks voor mij waren. Wat had ik het mis!
 • Kan ik veel gerichter shoppen. Bepaalde kleuren sla ik nu over en hierdoor heb ik veel meer tijd over tijdens het winkelen. Score!
 • Heeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost gekregen. Sinds ik ondernemer ben, word er van mij op bepaalde momenten verwacht dat ik er heel netjes bij loop. Voor een rebelse hippie als ik erg lastig want ik trek het liefst een outfit aan die matcht bij mijn humeur. Dankzij Elma weet ik nu hoe ik mijn outfits met een kleine touch wat gekleder maak en welke items ik nodig heb voor een goede basisgarderobe.

En dan het allerbelangrijkste: dankzij het kleuradvies van Elma heb ik geen miskopen meer gedaan. Yay voor mijn portemonnee!

12 Reacties

 1. Dina april 13, 2016 / 13:23

  Super leuk dat je een kleurworkshop hebt gewonnen. Een vriendin van mij heeft het ook wel eens gedaan en toen kwam er uit dat blauw haar heel goed stond. Vervolg: ALLES in haar kledingkast is blauw haha (je kunt ook overdrijven, maar goed het staat haar ook gewoon mooi).

 2. gerhilde maakt april 13, 2016 / 17:41

  Ik heb het ook ooit laten doen en ik bleek een wintertype, wat ik ook wel had verwacht nadat mijn zus het al eens had laten doen. Sindsdien shop ik nog harder op kleuren. 🙂
  gerhilde maakt schreef…Dinsdag pinsdag #21My Profile

 3. Mo april 13, 2016 / 18:03

  Ik weet redelijk goed wat voor kleurtype ik ben en welke kleuren bij me staan, maar toch lijkt zo’n kleurworkshop me een hele toffe ervaring. Fijn dat je iets aan het advies gehad hebt!
  Mo schreef…Zelf je haar knippenMy Profile

 4. Merel april 21, 2016 / 15:46

  Heel leuk! Ik zit er zelf ook aan te denken een keer met vriendinnen een kleuradvies bij Elma te doen. Ik hoor altijd dat zwart bijna niemand goed staat, en toch draag ik dat het liefst, fouttt. Ben benieuwd wat mijn ‘type’ is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *