Fair Wear Friday | Waarom ik niet altijd Fair Fashion koop

Happy Fair Friday! Vandaag wil ik jullie graag een outfit laten zien waarbij ik 2 tweedehands items draag. Zoals jullie wellicht weten, draag ik regelmatig tweedehands kleding. Ik moet jullie namelijk iets bekennen over mijn koopgedrag. Over de Fair Fashion die ik wel of juist soms niet, koop. 

De kringloop is voor mij een perfect alternatief voor nieuwe, duurzame mode want – ik schat dat – ongeveer de helft van de duurzame kleding vaak nog nét iets te duur is voor de gemiddelde consument. Denk aan prachtige shirts van bijzondere materialen van over de €65,- Geloof me, het is het meer dan waard. Alleen, ik kan momenteel er nog niet voor kiezen om altijd hiervoor te gaan kiezen en ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

Ook al koop ik nu minder kleding en ben ik ervan overtuigd dat je beter iets meer kan betalen voor een item van goede kwaliteit, dat duurzaam is gemaakt en waar je écht blij van wordt. Aan het einde van de dag moet je pinpas de deuk wel op kunnen vangen. Langzaam aan ‘verzamel’ ik dus mijn key items voor mijn garderobe. In de tussentijd blijft de kringloop en een aantal duurzame webshops, mijn favoriete shopadressen.

kringloopparel-tweedehandskleding-kledingcombineren-recyclenvanjeoudekleding-vintageandbeauty.com-fairwrmn

 

Vandaar ook mijn keus om niet altijd kleding te kopen bij mijn favoriete webshops. Maar goed, langzaam aan wordt mijn kast steeds groener. Zo bestaat het momenteel voor 80% uit tweedehands, fair en vintage items. De rest heb ik al een aantal jaar. Op mijn ondergoed na. Maar waarschijnlijk komt hier ook snel verandering in. Hierover binnenkort meer.

Hieronder een outfit met een blouse die ik kocht bij de kringloop. Deze blouse zag je ook een tijd terug in deze shoplog video. 

Koop jij wel eens Fair Fashion en loop jij tegen hetzelfde aan? 

6 Reacties

 1. Dina april 1, 2016 / 09:35

  Ik vond het nu heel moeilijk om fair én betaalbaar kleding te vinden die past tijdens een zwangerschap (echt niet te vinden joh). Ondergoed ben ik heel erg benieuwd naar trouwens!
  Dina schreef…Doei maart. Hoi april!My Profile

 2. Iris april 2, 2016 / 05:52

  Om heel eerlijk te zijn, hou ik mij hier zelf nog niet heel erg mee bezig. Ik vond dit dus daarom erg leuk om te lezen! Lijkt mij inderdaad best lastig soms om duurzame producten te vinden, voor een leuk prijsje!
  Iris schreef…Urban Decay Vice 4 PaletteMy Profile

 3. Eva april 3, 2016 / 09:14

  Momenteel ben ik nog te weinig bezig met fair fashion. Dat is nog een puntje waar ik aan wil werken. Wel koop ik al veel minder kleding dan ik voorheen deed. Ik vind dat je een heel leuk blousje aanhebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *