Fairtade schoenen kunnen wél trendy zijn | Mipacha

Zondag was ik in Amsterdam bij het onwijs leuke Local Goods Weekend Market bij de FAIR & GREEN editie. Denk aan een markthal vol met trendy fairtrade kleding, duurzame mode, prachtige handgemaakte sieraden, kanten bh’s, houten horloges en al het andere waar de gemiddelde fair fashionista van gaat kwijlen.

Ik zag, liep uren rond me te vergapen en ging naar huis met deze geweldige Mipacha schoenen. Als je verliefd kon worden op een item dan zou dit wel zijn na het zien van deze schoenen. Van reacties van mensen die ze zo gaaf vinden maar nooit zouden durven te dragen tot aan mensen die verbaasd zijn dat ze uit Peru komen én fairtrade zijn. Want ja mensen; Fairtrade schoenen kunnen wél trendy zijn!

mipacha-fairtradeschoenen-fairfashion-fairwmn-vintageandbeauty

Foto.

Meet Mipacha

‘MIPACHA was founded in Cuzco, the heart of Peru. We provide original high quality footwear, handmade by local Peruvians and inspired by the stunning landscapes and vibrant culture of Peru.

Each pair of MIPACHA shoes tell its own story through the color and symbolic motifs of the local textiles and the craftsmanship of the locals, who embrace their history, traditions, and have abounding passion for the Peruvian Culture.

The name MIPACHA (Quechua for “My World”) and our logo, are inspired by the ancient Inca belief that Cuzco is the centre of the world. With a pair of MIPACHA shoes, you step into this world, this Peruvian travel experience, and make it your own. ‘

mipacha-myshoesourshoes-fairtradeschoenen-fairtradeschoenenmerk-peru-vintageandbeauty.com-fairwmn-01 mipacha-myshoesourshoes-fairtradeschoenen-fairtradeschoenenmerk-peru-vintageandbeauty.com-fairwmn-03

Fairtrade schoenen met een bohemian vibe

De stof die gebruikt is voor deze schoenen is echt typisch Peruaans. De textuur de kleuren combinatie, het geeft echt een heerlijke summer vibe. Wat ik zelf echt een must vind is dat ze ook nog eens fairtrade zijn. Geen kleine kinderhandjes zijn te pas gekomen aan het maken van deze schoenen. Dat voelt goed!

Zoals je ziet kunnen Fairtrade schoenen zeker wel trendy zijn. De schoenen van Mipacha zijn in diverse kleuren en modellen verkrijgbaar en -in mijn ogen- perfect voor het festival seizoen. Zelf kocht ik mijn schoenen bij Brandmission. Mi- pacha, su- pacha en we- pacha!

Draag jij Fairtrade schoenen? 

20 Reacties

 1. Tessa maart 30, 2016 / 07:00

  Oeh, die zijn zo mooi inderdaad! Ik heb ze al een tijdje op mijn verlanglijstje staan, maar ik ben zo bang dat ze niet matchen met mijn toch al felgekleurde jurken :(.

  • Kim april 1, 2016 / 09:00

   Hmmmm.. kan ik me voorstellen! Even denken. Volgens mij heeft Mipacha ook een versie met een witte linnen kleurige voorkant en streepjes aan de zijkant. Wellicht is dat wel te matchen? En anders word het overstappen naar Toms. Die zijn iets meer basic 🙂
   Kim schreef…Fair Wear Friday | Waarom ik niet altijd Fair Fashion koopMy Profile

 2. Eveline maart 30, 2016 / 18:37

  Ik wil ze al zo lang, maar ze hebben nooit mijn maat wanneer ik online kijk…

 3. Sara maart 30, 2016 / 21:24

  He, wat toevallig! Ik wil deze schoenen ontzettend graag aan gaan schaffen en van de week dacht ik: ik ben ze eigenlijk nog nooit echt tegengekomen op een blog. Leuk om te lezen dat jij hier nu aandacht aan hebt besteed.

 4. Mijntje april 1, 2016 / 08:44

  Hoi Kim, FOUND IT!
  Ahhh, wat zijn ze leuk zeg!
  Maarruh dan rest mij meteen de vraag wat ze kosten? Hihi..ik ga maar weer doorklikken op Mipacha dan. ^_^
  Ze zijn inderdaad heerlijk zomers. Wat je schrijft dat vind ik ook, als het eerlijk is en er idd geen kinder arbeid bij kwam kijken en iedereen eerlijk zijn geld ermee heeft kunnen verdienen dan draag jij / ik het ook weer met plezier. ToP!
  Leuke post en thanx voor het delen.
  Liefs, Mijntje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *