Lieve groetjes vanuit de zon!

Hoi lieverds, Wat fijn dat je weer een kijkje komt nemen! De afgelopen dagen was het heerlijk warm en ik? Ik besloot om na het publiceren van deze blog even heerlijk tijd voor mezelf te gaan nemen.

Even helemaal niks. Lekker genieten van het mooie weer in Drenthe, wandelen door de straten, dobberen in het Zuidlaardermeer. Ik heb echt intens genoten en bijgetankt.

Want tijd nemen voor jezelf is een van de belangrijkste dingen in het leven die je moet doen.

Heel eerlijk; dit vind ik van Instagram

We hebben vaak zo weinig tijd. Toch hoor ik regelmatig dat mensen uren per dag besteden aan het verhogen van hun bereik op Instagram. Een uur per dag schijnt nog niks te zijn. Waarom zou je dat ooit doen? Vroeg ik mij altijd af.

De laatste tijd scroll ik wat meer rond op Instagram en ontdek ik regelmatig, inspirerende mensen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit fan was van dit platform. In mijn ogen was het heel oppervlakkig, draaide het veel om ‘zien en gezien’ worden, likes verzamelen en zag je niet het echte leven van mensen ervan af. Alles leek mooier op Instagram, ik ontdekte dat veel mensen volgers kochten en voor mijn gevoel was ik er zelfs wat ‘te oud’ voor.  Ik deelde dan ook liever mijn verhaal via mijn Facebook pagina omdat ik hier de interactie veel persoonlijker vond, dan via Instagram.

Inmiddels heb ik mijn draai gevonden en heb ik wat bijzondere mensen ontdekt. Ik zie nu in hoe mooi het is om je verhaal via beelden te kunnen delen, hoe je duurzaamheid meer onder de aandacht kan brengen en hoe influencers zichzelf branden als merk.

Vooral dat laatste vind ik ( als coach) een interessant proces. Die hele groepsdynamica omtrent een persoon. De betrokkenheid maar ook weer de zekere afgunst maar ook; hoe belangrijk is het om een influencer te zijn? Wat doet het voor jou als mens? Bijzondere punten om over na te denken.

Omdat ik zelf besloot om meer vanuit mezelf te gaan schrijven, heb ik besloten om mijn account naam te veranderen in kimbuining. Ik deel foto’s van mijn leven. Dingen waar ik blij van word maar ook dingen die mij bezig houden in mijn werk. Een soort digitaal fotoboek. Zo voelt het voor mij.

genietvanhetleven-jezelfzijn-groeien-kimbuining.com-fairwmn-vintageandbeauty.com

Blijf groeien

Emoties delen via beeld vind ik zoiets moois om te doen. Nu ik het ‘Instagram licht’ heb gezien, geniet ik er met volle teugen van! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het juist ook fijn vind om kwetsbaarheid en imperfecties te delen. Zie bijvoorbeeld bovenstaande foto. Het licht is heel mooi, niet perfect echter qua overgang en mijn kleding valt wat rommelig. Een mindere foto of kan het prima online? De meningen zullen verdeeld zijn.

Fotograferen is voor mij echter een rustgevende activiteit. Voor de lieve mensen die mij blijven mailen en berichtjes sturen dat ze het zo jammer vinden dat ik stop met bloggen; wees niet bang, je kunt mij dus gewoon blijven volgen.

Via zowel Instagram, mijn Facebook pagina als via mijn blog blijf ik schrijven. Het enige dat er gaat veranderen is dat ik gas terug neem zodat ik tijd heb om rustig over mijn blog na te gaan denken.

Niet omdat ik zozeer voor mijn persoonlijke blog een strategie nodig heb. Nee, dat vind ik niet nodig. Puur en alleen omdat ook mijn bedrijf een grote groei doormaakt en ik hier ook veel mensen coach om meer uit hun onderneming te halen. Juist hierdoor merk ik dat ik privé ook toe ben aan een nieuwe stap. Ik neem dan ook rustig de tijd om na te denken over een vervolg.

Mijn blog. Een plek waar alles samenkomt. Een plek waar ik mijn groei als mens maar ook als ondernemer kan delen. Regelmatig mailen mensen hoe ik mijn onderneming ben opgestart, waar ik mijn inkomsten uit haal maar bovenal; hoe het is om ondernemer te zijn. Omdat ik graag anderen wil inspireren om hun dromen te volgen en het levende bewijs ben dat je na een hele zware periode weer kan opkrabbelen, wil ik graag mijn verhaal delen. Wij mensen zijn zo veerkrachtig. Het is ongekend hoeveel je eigenlijk in je mars hebt. Wees dus niet bang om te laten zien wij jij bent. Passie is besmettelijk. Vergeet dat niet ;).

In de tussentijd komt er natuurlijk nog zo nu en dan een blog online want… ik ga binnenkort maar liefst 20 dagen naar Engeland en ik heb nog een hoop tips die ik graag met jullie wil delen. Niet alleen op het gebied van ondernemen, het combineren van werk en reizen maar ook (uiteraard) op het gebied van duurzame mode. Want dat mode hartje van mij blijft zeker kloppen!

Heel veel liefs,

Kim

Vind je het leuk om mij te volgen? Wat lief! Het kan via: Facebook en Instagram.

5 Reacties

 1. Yvonne juli 21, 2016 / 11:16

  Dat doe je goed, je gevoel volgen en lekker doen waar jij je goed bij voelt! Have fun in England!

 2. Claire juli 31, 2016 / 08:27

  Wat goed dat je tijd voor jezelf neemt. Veel plezier in Engeland en ik ben benieuwd naar Engelse updates! 🙂

 3. Jonna@Burgertrutjes augustus 7, 2016 / 18:44

  Oh heel veel plezier in Engeland, wat een fijn vooruitzicht!
  En ik snap je helemaal met Instagram, ook bij mij moet het nog in mijn systeem komen.
  Komt ooit vast wel goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *