‘Hey girl! How did you do up your hair?’

retrochick hair

Naast bloggen vind ik het ook heerlijk om op internet mezelf te laten inspireren door mooie looks van anderen.  Zo volg ik ook al een tijdje Gemma, een Engelse dame die blogt op de site RetroChick. Gemma is gek op retro en geeft regelmatig tips voor een retro uiterlijk. Omdat ik opzoek ben naar een leuk kapsel voor kerst keek ik op haar blog en daar vond ik bovenstaand kapsel. Ik vind dit kapsel zo gaaf dat ik haar vroeg of ik haar tips met jullie mag delen en dat mocht!In bovenstaand filmpje vertelt Gemma hoe ze deze look heeft gecreëerd.  Voor de bloggersbattle had ik ook een look wat hierop lijkt maar omdat ik zelf nog nooit een film heb opgenomen en haar uitleg zo duidelijk is, leek het me verstandig om die van Gemma te gebruiken 😉

vintage hair

Een extra tip: was je haar tot 24 uur van te voren niet zodat het wat vettiger is en heb je dun haar? Gebruik fixing powder of pak plukken haar, toupeer het en spuit het in met haarlak voordat je begint. Op bol.com zijn een aantal boeken te vinden met tips waaronder bovenstaande. Deze kost 19,99 euro en staat zeker op mijn wishlist. Wat vinden jullie kopen of niet?

Liefs,

Kim

Psssst: vergeet je niet mee te doen aan mijn winactie? Je kan een vintage beautycase vol met goodies winnen!

3 Reacties

 1. Manon december 10, 2013 / 07:12

  Oh dat heb je echt super leuk gedaan. Ik probeer mij ook wel eens te inspireren met looks, maar meestal mislukt het

 2. Birte december 11, 2013 / 18:50

  Wow, daar ben ik écht niet handig genoeg voor!

  • vintageandbeauty december 13, 2013 / 17:08

   Het is inderdaad echt even oefenen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *