Outfit: Polette zonnebril

Brillen maken of breken je look. Heb je een bril die goed bij je gezichtsvorm en kledingstijl past dan kan je echt jaren vooruit. Maar een goede bril vinden kost aardig wat tijd. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een nieuw brillenmerk in Nederland, Polette.

Polette is niet zomaar een brillenmerk. Het is opgezet door de Fransman Pierre Wizman. Een bijzondere man die besloot de brillenwereld te veranderen en daarom op 16 jarige leeftijd begon met zijn eigen bedrijf. Na jaren hard werken werd Polette een waar succes in Frankrijk. Pierre Wizam zorgde met zijn visie ervoor dat brillen betaalbaar werden en dat het mogelijk werd om online te kiezen tussen een groot aanbod. De collectie (zonne-) brillen bevat inmiddels meer dan 900 exemplaren.

polette 1

Bril: Polette | sjaal: handgemaakt | bikerjack: H&M (oude collectie) | lipstick: MAC Please Me

Via een winactie op de blog van Laura, die jullie wellicht wel kennen van haar blog MIXT Fashion & Lifestyle, won ik deze prachtige cat eye zonnebril van Polette. Ik ben er echt enorm blij mee want een kwalitatief goede zonnebril die er tevens ook klassiek uitziet, ontbrak in mijn collectie! De bril werd geleverd in een stoffen tasje. Hij is stevig en sluit goed aan. Iets wat ik persoonlijk belangrijk vind. Vooral tijdens het autorijden kan het irriteren als de zon aan de zijkant van mijn gezicht in mijn ogen schijnt. Bij deze bril is dit niet het geval.

Naast brillen verkoopt Polette ook hele mooie brillenhoesjes. Denk aan een retro model van leer of een schattige met pinguïns. Mijn oog viel op een hoesje die gemaakt is van eucalyptus. Het is een houten koker. Echt super origineel en  uniek. Een keer wat anders dan een random hoesje die vaak ook niet goed je bril beschermt tegen stoten en krassen.

Wat vinden jullie van mijn Polette zonnebril? Hou jij van dit cat eye model of zou jij het niet dragen?

18 Reacties

  • Kim januari 12, 2015 / 09:44

   Dankjewel Manon! Ze hebben nog veel meer gave brillen. Ik zou zeggen; check it out!

  • Kim januari 12, 2015 / 09:43

   Dankjewel Marion! Was bang dat hij te groot voor mijn gezicht was maar valt mee begrijp ik?

 1. kristel januari 12, 2015 / 12:05

  Onwijs gaaf. Zou ik zelf zo gekocht kunnen hebben ook. Staat je ook erg leuk!

 2. Natascha januari 12, 2015 / 15:10

  Ik vind hem je onwijs mooi staan joh! Ik wilde vorig jaar ook een cateye model, maar helaas staat de vorm niet zo goed bij mij. Jou wel!

 3. Petra januari 12, 2015 / 19:55

  Wow, de bril is helemaal geweldig, tja ik houd wel van dit model, draag het zelf ook nog steeds regelmatig met erg veel plezier….

 4. Lysanne januari 13, 2015 / 15:20

  Wat een mooie vintage look zonnebril. Hij staat je ook prachtig. Ik vind de doorschijnende glazen erg gaaf!

 5. Natasja januari 14, 2015 / 16:03

  Heel tof! Ik hou van zulke modellen. Eigenlijk heb ik nog nooit echt omgekeken naar zonnebrillen maar bij anderen vind ik het erg mooi. 🙂

 6. Anniek januari 15, 2015 / 14:30

  Oeh, de jouwe is ook tof zeg! Inderdaad een tikkeltje retro door het cat eye model, staat je super!

 7. Birte januari 15, 2015 / 19:05

  Zelf kom ik niet weg met een cat eye-bril, maar hij staat jou wél super. Ik vind dat motief ook erg mooi!

 8. Rox A februari 2, 2015 / 01:01

  Ik heb inmiddels twee brillen bij Polette besteld. En ik raad t zwaar af. De klantenservice is bagger.

  Kreeg een bril waarvan het montuur beschadigd was (de verzendverpakking niet, dus beschadiging al in de fabriek en niet tijdens verzending). Hun reactie: “Dit is niet iets wat je er redelijkerwijs van zou weerhouden om een bril te dragen”

  Hoog wtf gehalte zo’n respons.

  Verder klopte de afmetingen van het montuur niet. Bril is 30 mm breder! Volgens hen moet ik de pootjes maar een beetje buigen zodat ze meer tegen mn hoofd klemmen. De poten zijn overigens niet van buigzaam materiaal (hout)… En al zou ik ze wel klemmender af kunnen stemmen, is de bril nog steeds een te breed montuur maar dat wordt ook weggewuifd met een lulsmoes.

  Niet te spreken over dit bedrijf.

  In plaats van een vervangend montuur zonder beschadigingen aan te bieden òf een vervangend montuur waarvan de afmeting welk klopt… Is hun reactie: “Mocht je nou na het afstellen echt niet tevreden zijn met de bril kun je tot maandag 2 februari mij emailen voor het adres om de bril op eigen kosten terug te sturen. We zullen je dan de prijs van het montuur exclusief de glazen terugstorten”.

  De retourkosten op eigen kosten terugsturen naar Zwitserland. Dan kan ik net zo goed voor dat geld een bril bestellen bij een ander bedrijf. Voorheen bestelde ik bij Lensway, nooit problemen gehad met hun klantenservice. Zes brillen bij hen besteld waarvan ik er 1 kosteloos kon retourneren (wegens kleurverschil) en een nieuwe kreeg. Als Polette krassen in een houten bril als normaal beschouwen en een 165 mm brede brillen de deur uit laten gaan voor 135 mm. Dan is er mijns inziens iets goed mis met hun visie wat betreft het beste voor je klant willen.

  Geen Polette meer voor mij.

  • Kim februari 2, 2015 / 09:38

   Wat jammer dat het zo voor jou tegenviel! Als ik het goed begrijp was de service eerst juist heel goed. Kan er wellicht spraken zijn van een misverstand? Ik hoop dat je het nog met Polette kan oplossen.

  • polette februari 3, 2015 / 04:20

   Beste ‘Rox A’,

   Naar aanleiding van je bericht hebben we nog eens naar je bestelling en het montuur gekeken. Het blijkt inderdaad dat de bril 3 millimeter breder is dan opgegeven. Omdat we willen dat elke polette klant tevreden, hebben we je daarom een mail gestuurd met een aantal oplossingen.

   Fijne dag!

   Isa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *