Bijpraten over ondernemerschap en tweedehands kleding

Goedemorgen allemaal! Wat heb ik jullie alweer lang niet gesproken. Tijd voor een update over mijn ondernemerschap, het prachtige weekend én ik wil je graag een nieuw item laten zien!

Gisteren maakte ik – tussen de regenbuien door- foto’s met mijn nieuwe top. Althans nieuw.. ik heb het tweedehands gekocht via mijn favoriete Facebook pagina. De laatste tijd ben ik helemaal fan van de bohemian style en combineer ik erop los met mijn vintage items.

outfit tweedehands 2

Het topje wat ik op deze foto draag is van Brandy Melville. Ik had zelf nog nooit iets van dit merk gekocht maar wauw wat is deze stof zacht! Ondanks dat de top wijd valt accentueert het toch nog mijn rondingen. Aan de zijkant is de top ingesneden. Hierdoor is het ook makkelijker om deze gedeeltelijk bij mijn broek in te dragen. Iets wat ik ook graag doe. Ik hou ervan als ik er nét wat anders uitzie dan de rest en oversized tops zijn daarbij echt helemaal mijn ding. Het zit zó lekker! Bijna jammer dat ik het niet dagelijks kan dragen! Leuke bijkomstigheid: ik betaalde maar €9,- voor deze top. Prima prijs voor een tweedehands top!

maruti- sneakers- panterprint - trend

Bij mijn nieuwe top draag ik mijn favoriete ripped jeans, mijn schoenen van Maruti en witte blazer. Afgelopen vrijdag kreeg ik tijdens de opening van Dille & Kamille een canvas tas. Ik weet niet of het aan het model ligt of het feit dat er onwijs veel inpast maar ik draag deze nu continu bij me. Erg handig want als ik de stad in ga dan wil ik nog wel eens op de terug weg langs een markt lopen. Fruit van de markt is nét even iets lekkerder.

Bovenstaande foto vond ik zelf hilarisch. Vind je het ook niet zo’n eenden effect hebben door die spillebeentjes van mij? Haha.

samsun S4- coverhoes - webprint

Update van mijn ondernemerschap

Even een kleine update. Zoals jullie wellicht weten ben ik vanaf begin april fulltime aan het werk om van AlleenPuur een succes te gaan maken. Daarnaast werk ik freelance als Fotograaf. Het ondernemerschap bevalt onwijs goed. Ik heb het drukker dan ooit en ontmoet allerlei bijzondere mensen. Daarnaast volg ik lezingen om mijn kennis bij te spijkeren. Bij het ondernemerschap komt echt onwijs veel kijken. Niet alleen op het gebied van boekhouding, het onderhouden van een website en het vinden van klanten er is nog veel meer te doen.

Omdat presentatie natuurlijk erg belangrijk is liet ik onlangs visitekaartjes maken. Het logo van dit kaartje is gemaakt door Casign. Het ontwerp en design is gemaakt door Diedot. Wat ik zo fijn vind aan dit kaartje is dat het gedrukt is op gerecycled papier! Ondanks dat ik nu aan het ‘strooien’ ben met papier ben ik toch nog enigszins bewust bezig. Wat veel mensen niet weten is dat een mooi visitekaartje zeker belangrijk is.

Ik heb van meerdere ondernemers – die al lang in het vak zitten- het advies gekregen om zeker te investeren in goed stevig papier en een mooi ontwerp. Het is toch de eerste indruk en het zorgt ervoor dat mensen je onthouden. Mijn kaartje valt heel erg op door de kleur en dat is precies wat mijn bedoeling is. (Psst ik koop zelf ook altijd meteen 1000 visitekaartjes. Dat klinkt veel maar binnen een jaar is het zeker op én je bent in verhouding goedkoper uit).

By Lou Lou -SLB - portemonnee

Ik bewaar mijn kaartjes in mijn nieuwe portemonee van By Lou Lou. Nét op het moment dat mijn oude portemonee echt niet meer kon ontving ik een mail of ik een portemonee wou uitzoeken. Kwam dat even goed uit! Dit exemplaar is van leer. Het bevat meerdere vakken en een sterke rits. Aan de zijkant zit een spiegeltje. Hoewel dit erg handig lijkt valt het me op dat ik deze weinig gebruik omdat het klittenband erg stroef is. In het telefoonvak – dat bevestigd is aan de binnenkant- bewaar ik mijn visitekaartjes.

Hoewel ik zelf stiekem nooit covers gebruik vind ik het best tof dat ik nu ook mijn logo op mijn telefoon cover heb staan. Ook dit hoesje kreeg ik cadeau. Het lijkt wel kerst! Het is de eerste keer dat ik überhaupt een hoesje gebruik om mijn telefoon én heel eerlijk; mijn logo was de doorslaggevende factor. Ik ben namelijk best trots op wat ik tot dusver met mijn bedrijf heb bereikt. Uiteraard is dit het enige item waar ik het logo op heb laten drukken. Het is niet mijn bedoeling om straks als een wandelende reclame bord over straat te gaan ; )

Tips & Trics voor startende ondernemers

Omdat ik nu als startende ondernemer veel kennis opdoe tijdens lezingen en netwerken vroeg ik mij af of het ook gewenst is dat ik deze tips met jullie ga delen? Ik hoor het graag! Ondanks dat ik niet veel tijd meer heb om op vintageandbeauty te bloggen wil ik wél graag dat de content die online komt interessant is.

Voor as. zondag staat er een lezers vraag op de planning. Stay tuned en nog een fijne dag! Pssst: voortaan blog ik elke maandag, woensdag en zondag.

10 Reacties

 1. Anna mei 27, 2015 / 07:27

  Wat een avonturen heb je allemaal weer meegemaakt! Toffe foto’s! Zo leuk, tweedehands shoppen :). Goed om te horen dat je zo druk bezig bent met je ondernemerschap!

 2. Anniek mei 28, 2015 / 05:16

  Ah, die portemonnee is leuk zeg, viel me meteen even op! Net als de top die je via FB kocht, leuke manier om ‘nieuwe’ kleding te kopen 🙂 Gaaf om te horen dat het zo goed gaat met Alleenpuur, en dat je er zoveel plezier aan beleeft. Lijkt me ook gaaf om die hele wereld van het ondernemerschap te ontdekken! Heel veel plezier en succes de komende tijd, liefs!

 3. Petra mei 29, 2015 / 19:35

  Wat is de outfit ontzettend leuk die je draagt….hij staat je leuk en de ketting maakt hem echt helemaal af…Zelf scoor ik ook regelmatig kledingstukken en dat levert best wel heel leuke dingen en grote koopjes op….

 4. Angelique juni 8, 2015 / 06:30

  Hoi Kim
  ik vind het een toe gevoegde waarde als je tips geeft over ondernemerschap, en ik ben een startte ondernemer en de tips zijn meer dan welkom.

  • Kim juni 8, 2015 / 07:03

   Bedankt voor je comment! Heb je ook dingen waar je nu al tegen aan loopt die ik kan behandelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *