Review: First edition of Vintage Per Kg Zuidlaren!

Het heeft even geduurd maar wat was ik blij dat het afgelopen weekend zover was; Vintage Per Kg kwam naar Zuidlaren! Tot dusver kon je alleen in de grote steden dit event vinden dit terwijl ik zeker wist dat er genoeg vintage liefhebbers zijn te vinden in het Noorden!

Vintage per kg zuidlaren met rubySamen met mijn vriend en een kennis ging ik zondag heen. Al snel vond ik de een na de andere mooie jurk en trof ik Ruby weer. Ruby vertelde me dat ze de noorderlingen lekker nuchter en vriendelijk vond en ondanks dat we dit keer vanwege de locatie 4 euro entree moesten betalen niemand klaagde.  Iets wat natuurlijk altijd even afwachten is. Naast deze hal waren er meerdere hallen met o.a. een grote rommelmarkt en zwarte markt. Genoeg te zien voor 4 euro!

vintage per kg zuidlaren sjaalsVan Ruby kreeg ik vorige week een mailtje dat ik 2 kg (lucky me!) mocht uitzoeken. Ik was zo blij met deze verassing en dat ik besloot om er zondag gebruik van te maken want vergeleken met het vorige event waar ik was geweest hebben ze zich zeker overtroffen: mega veel vintage jurken, sjaals, rokken, tops, truien en tassen maar ook aardig wat schoenen, hoeden en dit keer ook mannenkleding!

vintage per KG zuidlaren collageIk heb meerdere jurken gepast en ging uiteindelijk naar huis met een jurk, een poncho, schoenen, hoed en een sjaal voor iemand anders.

vintage per kg zuidlaren BenMijn vriend kocht deze donkerblauwe vintage jas, een motorbroek en vest . Hij was zo blij want hij zocht al een tijdje een jas en een motorbroek en nu betaalde hij voor alles samen maar 48 euro!

vintage per kg zuidlaren kledingrekkenConclusie: Ik vond het prettig dat de ruimte erg groot was en ik hierdoor rustig de ruimte en tijd had om te kijken. De sfeer was daarnaast relaxt, geen gegraai of geduw, iets waar ik altijd zenuwachtig van word en er was een groot aanbod vintage. Een groot pluspunt is het feit dat er geen kilo grens was. Je hoefde dus niet perse een kilo te kopen. Ruby vertelde me dat dit ook het doel was; ook de arme student kan iets leuks kopen voor het uitgaan voor een paar euro. Het enige nadeel was de belichting: ik kon hierdoor geen scherpe foto’s maken.

vintage per kg zuidlaren rokken

Nu komt het goede nieuws: omdat het event zo goed werd ontvangen in het noorden hebben Ruby en haar vriend toegezegd dat ze het nog een keer gaan organiseren in Zuidlaren. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte! Wat vinden jullie van dit event?

Liefs,

Kim

13 Reacties

 1. Femke januari 22, 2014 / 09:43

  Jaaa leuk! Alleen tegen de tijd dat het weer in het Noorden is ben ik weer in het zuiden haha! Ik wil zo graag een keer naar vintage per kilo!

  liefs,
  Femke

  • vintageandbeauty januari 22, 2014 / 09:52

   Er is deze week ook een soortgelijke markt in Groningen 🙂 Check mijn fb pagina 🙂

 2. Roos Bruning januari 22, 2014 / 14:58

  Wat leuk! Ik woon vlakbij Zuidlaren (ga ernaar school) vind het erg jammer dat ik het heb gemist, hoop dat er inderdaad nog een event zal plaatsvinden!

  • vintageandbeauty januari 22, 2014 / 20:57

   Hij gaat er zeker komen! Denk eerlijk gezegd dat het nog wel een paar maandjes misschien gaat duren maar ik heb geduld hahaha 🙂 Leuk dat je er dan ook bij bent!

  • vintageandbeauty januari 22, 2014 / 20:56

   Dankjewel Merdjelin!

 3. Birte januari 22, 2014 / 20:26

  Ziet er een leuk event uit. Hopelijk snel foto’s van de rest van je buit?

  • vintageandbeauty januari 22, 2014 / 20:55

   Hey Birte, Ik denk dat ik de jurk in een outfit moet gaan ‘proppen” haha want hij is zooo lang en ik krijg hem zelf niet goed op de foto 🙁

 4. Suze januari 23, 2014 / 12:11

  Super leuk! Ik ben zelf nog nooit bij zoiets geweest. Ben benieuwd naar al je aankopen.

 5. Kimberly januari 23, 2014 / 13:06

  Wat gaaf zeg dat het nu ook in het Noorden is, jammer dat ik daar niet in de buurt woon haha. Lijkt me tof om een keer hierheen te gaan als het weer is in de buurt is 🙂

 6. wendy januari 23, 2014 / 21:51

  Ziet er erg gezellig uit en zo te zien heb je leuker dingen gescoord 🙂

  XxX

  • vintageandbeauty januari 27, 2014 / 20:15

   Ga de volgende keer dan ook mee! Het is in Zuidlaren (vlak bij Groningen) Prima te doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *