Ben jij ook een stresskip?

Langzaam loop ik door de weilanden. Genieten van de frisse herfst geuren. Bladeren die vallen, bloemen die uitbloeien en de vroege avondzon.. ik neem alles in me op. Naast sporten probeer ik steeds meer te wandelen na werktijd. Het zorgt voor rust en ontspanning na een werkdag op kantoor. En dat heeft deze stresskip 2.0 wel nodig!

ontspannen na drukke dagen - costes vest - vintageandbeauty.com

Stresskip 2.0? De 1.0 bestaat niet meer na dat ik ziek werd. Inmiddels is 2.0 opgedoken. Nét wat anders maar toch mega irritant. Het klinkt gek maar na een burn- out ben ik echt een ander mens geworden. Ik merk dat het mijn leven heeft verrijkt. Ik ben oprecht blij dat het gebeurd is en heb er veel van geleerd (zie bijvoorbeeld dit artikel). Toch blijft piekeren mijn valkuil en dat is natuurlijk ook logisch als je kijkt wat voor stress ik mij op mijn nek haal door te beginnen met mijn eigen bedrijf!

Daarom ben ik gestart met wandelen. Een van mijn favoriete plekken om te lopen is dicht bij een 80 km weg. Net buiten het dorp. Het klinkt gek maar ik hou van contrast. De contrast tussen asfalt, de natuur en boeren die aan het werk zijn. Het is compleet anders dan wandelen door het bos maar het geeft me een rustig gevoel. Het leven is al zo gehaast en er gebeuren momenteel zoveel dingen. Zo schreef ik voor het eerst voor een tijdschrift, werd ik Blogger voor de app KNAPP van John Beerens waar ik mijn tips deel over bewuster leven en ben ik in de tussentijd druk aan het fotograferen van evenementen en met het coachen van mensen. Heerlijk vindt ik het maar het zorgt ook voor de nodige chaos in mijn hoofd. Elke zondag maak ik daarom sinds kort een weekplanning en plan ik bewust momenten in dat ik niks doe. Echt een aanrader voor iedereen die net zoals ik, overloopt van ideeën! Probeer je rust te pakken voordat je lichaam het af gaat dwingen.

ruiken aan wilde bloemen - groningse blogger - vintageandbeauty.com

De outfit die ik vandaag draag bestaan uit mijn favoriete vest die ik vorig jaar kreeg tijdens de opening van de Costes zaak in Groningen, mijn favoriete laarzen die stiekem na 6 jaar af zijn,  een heerlijke comfy jeans en een nette blouse. Perfect voor op kantoor en tevens ook makkelijk om in te wandelen. Wellicht is het je opgevallen maar mijn outfits zijn een stuk netter geworden. Ik merk dat ik tijdens afspraken mij meer op mijn gemak voel als ik wat meer gekleed ben. Het geeft zelfvertrouwen. Iets wat onmisbaar is tijdens onderhandelingen.

Casio horloge - vintageandbeauty.com - retro casio horloge

Psst wat vindt jij van mijn nieuwe retro horloge? Ik was zo blij dat ik een horloge mocht uitzoeken want dit model past echt helemaal bij mij! Lekker retro en tijdloos. Dit model is perfect voor dames, die net zoals ik, smalle polsen hebben. Geen gedoe meer met zware horloges die breder zijn dan je pols. Deze moet gewoon passen. Heerlijk!

ontspannen na een drukke werkdag - dit draag je tijdens een wandeling - vintageandbeauty.com

Vest: Costes* | blouse: onbekend | tas: El Dragonfly | horloge: Casio* | jeans: onbekend | schoenen: onbekend

ontspannen na drukke dagen - wandelen door groningen - vintageandbeauty.com

Tot zover mijn tip om te ontspannen voor stresskippen. Ben jij ook een echte stresskip of valt het mee?

24 Reacties

 1. Kirsten september 29, 2015 / 13:57

  Wat een heerlijk artikel Kim! Ik vind wandelen ook heerlijk, vooral in het bos. Wat ik ook altijd deed om te ontspannen was naar stal gaan, lekker aan de slag met de paarden. Dat mis ik echt enorm.. Tegenwoordig probeer ik op zulke momenten een stukje te wandelen of iets van yoga te doen..

  • Kim september 30, 2015 / 19:56

   Ah kan ik me zo goed voorstellen. Heerlijk om even bezig te zijn met je dieren. Hoop dat yoga en wandelen ook genoeg rust geeft!

 2. Wendy september 29, 2015 / 16:05

  wat een fijn artikel. Goed van je hoe je alles doet. Daar kan ik alleen maar van leren

  Liefs Wendy

  • Kim september 30, 2015 / 19:56

   Hey Wendy! Dat is een tijdje terug. Hoop dat het ook snel veel beter met jou gaat. Gun het je zo!

 3. manon september 29, 2015 / 16:51

  Ik ben een gigantische stresskip , leuke fotos

 4. geertruurzaam september 29, 2015 / 19:15

  Die eerste foto is echt super mooi!
  En ja, ik ben een enorme stresskip! Ik heb altijd het gevoel dat ik achter mijn eigen leven aan het aanhollen ben. Niet leuk.

  • Kim september 30, 2015 / 19:57

   Ah vervelend is dat hé! Wat doe je om te ontspannen?

 5. Anne-Sterre september 29, 2015 / 19:26

  Herkenbaar, ik heb ook van die momenten dat ik om de kleinste dingetjes kan stressen. Wandelen helpt mij ook daarbij. Mooi vest, ik kan me voorstellen dat het prettig is wat gekleder te gaan als je een zakelijk dagje hebt.

 6. Petra september 29, 2015 / 19:39

  Wat een herkenbaar artikel, ik ben ook bij tijd en wijle een behoorlijke stresskip…en dan is wandelen best lekker om even bij te komen en de stress weer los te laten

 7. sunny mama september 30, 2015 / 06:45

  Ik blijf toch zo onder de indruk van de foto’s op je blog, Kim. Prachtig weer!
  Over stressen gesproken, dat is ook een van mijn valkuilen. Ik heb al meerdere burn-outs gehad. En inderdaad, iedere keer leer je daar wel weer wat van, maar toch moet ik er waakzaam voor blijven dat ik niet opnieuw in diezelfde valkuil loop.

  • Kim september 30, 2015 / 19:58

   Dankjewel Sunny! Mijn vriend is fotograaf en heeft ze voor mij gemaakt. Ik bof met hem 🙂

   Wat heftig zeg dat je al meerdere burn- outs heb gehad. Ben zo blij dat ik het achter de rug heb. Moet er niet aan denken om het nog een keer mee te maken maar inderdaad; we hebben het zelf grotendeels in de hand. Keep calm and relax 🙂

 8. Jamey september 30, 2015 / 07:02

  Lol stresskip hier 😉
  Ik stress zo veel zelfs dat ik inmiddels al 2 weken met rug/nek pijn loop van de stress.
  De masseur noemde mijn spieren staaldraad……
  Leuk tasje by the way 😉

 9. Lisa september 30, 2015 / 07:29

  Ik ben echt voor 10000% een stresskip: mijn hoofd maakt elke dag (en nacht) overuren en ik ben altijd, maar dan ook ALTIJD aan het piekeren. Als het niet over school gaat, dan gaat het wel over mijn werk of over hoe ik dingen met mijn blog ga aanpakken. Heel irritant! PS: ik vind je tas die je draagt op de foto’s erg mooi, ik hou wel van die bohemian style haha 🙂 Liefs

  • Kim september 30, 2015 / 19:59

   Wat vervelend Lisa. Hoop dat je wat meer zelfvertrouwen en rust gaat vinden. Scheelt zoveel stress.

 10. Nesrin september 30, 2015 / 15:56

  Ik ben een stresskip. Ik schiet snel in de stress. Gelukkig zijn mijn kinderen en man niet zo en die trekken mij dan ook snel uit de stress.

  • Kim september 30, 2015 / 20:00

   Ah echt? Dat had ik nou juist niet van jou gedacht Nesrin. Dacht dat is echt een dame die alles onder controle heeft. Handig dat jouw gezin je in balans houdt! Ik had dat met Jack 🙂 Dieren stralen zoveel rust uit.

 11. Lonneke september 30, 2015 / 20:48

  Wat kan jij fijn schrijven! Ik ben ook wel een stresskip en misschien een heel goed idee om eens planning te maken. Ik vind je outfit geslaagd en hele leuke foto’s.

 12. debby oktober 1, 2015 / 05:16

  Je horloge is super leuk je laarzen trouwens ook. Ik ben ook een enorme stresskip en lig snel wakker. Wandelen helpt mij ook en mindfulness

 13. Vlijtig Liesje oktober 1, 2015 / 09:44

  Ik ben wel een beetje een stresskip maar dat komt ook wel doordat ik vijf kinderen heb vind ik. Volgens mij zou ik anders veel rustiger zijn. Bij mij helpt hardlopen om rustiger te worden.

 14. (Retro) Sonja oktober 2, 2015 / 10:02

  Oh, heel herkenbaar! Ben ook echt een stresskip! Ka me om de kleinste dingetjes meteen mega druk maken ook enzo. Trouwens, ik heb op je e-mail adres van Alleen Puur een mail gestuurd, omdat je mijn winactie van laatst hebt gewonnen! Heb je die al gezien? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *