Vintage shop tip: ‘Let’s take a coffee while whe’re shopping at Magpie’

Omdat het mij opvalt hoeveel leuke winkels er zijn waar maar weinig mensen vanaf weten, heb ik besloten om mijn tips met jullie te delen! 
En in deze straat gaat het allemaal gebeuren!
Vandaag neem ik jullie mee naar Groningen, naar de Zwanestraat om precies te zijn. Hier zit namelijk de winkel Magpie. De winkel is 2 maanden geleden geopend door eigenaresse Carene Donders.

Magpie betekent voor mij het verwezenlijken van je dromen.
Jarenlang droomde ik van een plek waar verschillende disciplines samenkomen en waar alles draait om liefde, passie, ambacht en échte mooie spullen. Een ‘feel good store’ waar het ruikt naar versgebakken taart en waar mensen op hun gemak iets lekkers kunnen eten en kunnen bijkletsen. Een plek waar je ongedwongen met je laptop aan tafel kunt schuiven en waar je terecht kunt voor een leuk cadeau, interieurinspiratie, sieraden, een mooi boek én dat ene unieke kledingstuk. – Carene Donders.’
En zo ziet Magpie er van binnen uit.
 

En Carene heeft geen woord gelogen. De winkel heeft een heerlijke ongedwongen sfeer door haar gastvrijheid én doordat je er wat kan gaan drinken aan de grote, brede tafel. Hierdoor kan vriendlief gerust even gaan zitten terwijl je rustig aan het winkelen bent.

De inrichting bestaat uit vintage en tweedehands meubelen die Carene zelf heeft gekocht in combinatie met leuke nieuwe items en vintage kleding van het merk Chillimint. Chillimint koopt over de hele wereld vintage kleding op en vermaakt deze met stoffen uit India. Het resultaat vind ik echt verbluffend.

Ben je een keer in Groningen en in de buurt van de Zwanenstraat? Ga dan gerust even kijken. Je word warm ontvangen en ziet unieke dingen die je ergens anders niet snel ziet.

Liefs,

Kim  

6 Reacties

 1. Roos september 25, 2013 / 07:16

  Ahhh wat een gave winkel zeg! Heel nice!

  • Kim B september 25, 2013 / 14:03

   Ja hij is heel vet, volgende week verschijnt er een artikel over nog een onbekende, nieuwe shop, stay tuned.

 2. Anonymous september 25, 2013 / 17:39

  Oeh, dat ziet er leuk uit!

 3. Anonymous september 25, 2013 / 23:23

  Gave winkel Kim! Moet ik ook maar een keer heen! X Veer

 4. Anna september 29, 2013 / 11:35

  Oh wat leuk! Ik woon in Groningen, dus ga zeker even een kijkje nemen. Zo zie je maar dat er een hoop winkels zijn in Groningen waar je het bestaan niet van weet 😉

 5. Dianda september 29, 2013 / 12:29

  Die oude koffer! Zo gaaf! En die jurk in de laatste foto is ook geweldig! Zeker eens kijken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *