Wat draag ik naar mijn werk?

Wat draag ik naar mijn werk nu ik ondernemer ben geworden? Ga ik voor chique, casual of zit ik de hele dag te werken in mijn pyjama?

Regelmatig krijg ik opmerkingen die doen vermoeden dat bloggen en werken in een pyjama goed samengaan. Uiteraard is het heerlijk om in een pyjama blogs te lezen én te typen maar zeg nou eerlijk; dat kan natuurlijk niet elke dag. Daarom deel ik vandaag een outfit die ik graag draag als ik naar een afspraak ga.

watdraagiknaarmijnwerk-outfitfransebaret-fransebaret-fairfriday-vintageandbeauty.com

Blouse: H&M | jasje: H&M (collectie 2012) | broek: tweedehands | baret: vintage | bril: Fendi*

*Deze items heb ik ontvangen van een bedrijf.

watdraagiknaarmijnwerk-outfitvintagebaret-lerenbikerjack-franselook-fransebusinesslook-vintageandbeauty.com

In mijn werk coach ik ondernemers en verzorg ik workshops 

Voor mij is het belangrijk om tijdens dit soort afspraken, net zoals anders, dicht bij mezelf te blijven. Qua kleurgebruik hou ik het vaak rustig. Ik combineer verder graag oud, tweedehands, vintage en fair fashion met nieuwe items die helaas niet altijd fair verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan deze blouse. Het liefst huppel ik de hele dag in mijn vintage blousjes rond maar deze kleding is niet overal gepast. (oh, wat haat ik dat woord). Om tot een compromis te komen tussen de zakelijke verwachtingen van mijn mede mens en mijn persoonlijk stijl, heb ik besloten om er een leuke twist aan te geven. Zo draag ik graag dit vintage baret als het windstil is of leuk ik mijn outfit op met een opvallende, vintage, tas.

Een tip die ik graag anderen mee wil geven is; blijf bij jezelf. De meeste indruk maak je door jouw gepassioneerde verhaal en niet an sich door die flitsende, zakelijke outfit. Past het echt niet bij jou, doe het dan ook vooral niet. Je bent niet voor niks zelfstandige geworden nietwaar? ; ).

Wat draag jij naar je werk?

Foto’s: Lilia.

16 Reacties

 1. Darina februari 12, 2016 / 06:43

  Leuke outfit! Ik draag casual chic: jeans -blouse -jasje -hakken of jeans-truitje-boots. Het hangt er vanaf wat voor afspraken ik heb en pas me daarop aan.
  Darina schreef…Menton – Village of LemonsMy Profile

 2. Anna februari 12, 2016 / 07:56

  Zo tof dat je zelfstandig ondernemer bent. You go girl :)! En fijne outfit. Dol op streepjes! Inderdaad belangrijk om bij jezelf te blijven. Ik ben er sowieso niet zo’n voorstander van dat het altijd maar zakelijk ‘moet’, lekker je eigen ding doen!
  Anna schreef…Berlijn in beeldMy Profile

  • Kim februari 12, 2016 / 08:15

   Thanks. Vind het nog steeds heel onwerkelijk. Het voelt zó goed. Ik kan me geen ander leven meer voorstellen.
   Inderdaad, dat heb ik dus ook. Dat ‘gemoet’ altijd. Meh, ik word opstandig haha.
   Kim schreef…Wat draag ik naar mijn werk?My Profile

 3. Nathalie februari 12, 2016 / 12:31

  Mooie outfit!
  En slimme manier van combineren!

  Ik draag gewoon waar ik zin in heb, de baan waar ik nu zit heb ik enkel interne contacten die mij bezoeken. Mijn werkgever stelt weinig eisen aan de kleding.
  Nathalie schreef…The Passion ~ Ik ga kijken!My Profile

 4. Ilse van Kreanimo februari 12, 2016 / 13:26

  Hangt ervan af…

  Als ik weet dat ze gaan schilderen in de klas zeker niet mijn beste outfit – ik heb nu zelfs verfschoenen! :/

  Deze outfit vind ik wel super!
  Ilse van Kreanimo schreef…De liefde voor Vintage.My Profile

  • Kim februari 12, 2016 / 14:43

   Haha, dat lijkt mij ook niet handig! Ik gebruik met fotograferen ook graag laarzen omdat ik niet aan mijn kleding/ schoenen wil denken als ik ‘in het moment’ ben.
   Kim schreef…Wat draag ik naar mijn werk?My Profile

 5. wendy februari 14, 2016 / 18:10

  Mooi look! Idd een perfecte werk look. Ik vind het leuk dat je toch nog een muts erbij draagt, dat maakt het weer persoonlijk en helemaal jij.

  Ik heb het geluk dat ik alles kan dragen naar mijn werk. Maar als we meetings hebben probeer ik altijd wel iets netter gekleed te gaan. Meestal zwarte broek en een mooie blazer.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com
  wendy schreef…Tips | Who says V-day is for couples?My Profile

 6. Iris februari 15, 2016 / 07:47

  Leuke outfit, erg cute gecombineerd. Ik vind de baret echt super leuk staan bij zo’n outfit, hij maakt het echt af!

 7. debby februari 16, 2016 / 06:23

  Erg mooi die jas en ik hou van die combinatie met je baret.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *