Fair Fashion

Mode is een prachtige manier om creativiteit, persoonlijkheid en lef te tonen. Al van kinds af aan ben ik verzot op mode. Ik kocht graag tweedehands kleding en vond het leuk om kleding te dragen die modern maar tegelijkertijd ook uniek waren. Een lastige combinatie.

2 jaar geleden ontdekte ik de wondere wereld van duurzame mode toen ik bij toeval kleding ontdekte van biologisch katoen. Van een groot liefhebber van tweedehands en vintage kleding ontwikkelde ik een passie voor duurzame mode. Een passie die ik graag met anderen wil delen.

quote fair fashion - LENA - fair fashion - slow fashion - vintageandbeauty.com

‘Kleine dingen maken het verschil’

De kledingindustrie heeft een grote invloed op de werk en leefomstandigheden van mensen in derde wereldlanden. Voor nog geen 3 dollar per dag werken mensen in fabrieken in Bangladesh om zo ons te voorzien van de laatste mode. Mode die vaak in korte tijd weer van de radar verdwijnt. Met alle gevolgen van dien.

De kledingindustrie heeft 2 gezichten. Het bied werk en een kleine vorm van perspectief maar het heeft ook een keerzijde. Mensen werken vaak te lange dagen, met giftige stoffen, zonder goede voorzieningen voor een paar dollar per dag. Niet alleen de mensen die de kleding maken maar ook de katoen boeren worden ziek door de giftige stoffen. Medicatie -die verkocht wordt door dezelfde westerse bedrijven als waar boeren de zaden voor het katoen van moeten kopen- zijn erg duur. Het is een vicieuze cirkel vol armoede.

Als groot voorstander én liefhebber van duurzame mode wil ik graag anderen informeren. Er zijn steeds meer merken die duurzame én fairtrade kleding en accessoires verkopen. Producten die modern, vrouwelijk en uniek zijn. Net zoals jij.

Artikelen over Fair Fashion:

persdagen 2015 6