Drama om een rugtas

Het is ronduit materialistisch. Ik voel me vies terwijl ik het typ maar ik blijf er maar mee bezig. Een nieuwe tas. Waar ik deze in hemelsnaam moet gaan vinden. Het klinkt idioot. Ik voel me echt een dramaqueen. Net alsof er niks belangrijkers is dan een stukje stof, of een restje leer. Het ligt aan je smaak.

Al tijden ben ik er naar op zoek

Het begint bijna een obsessie te worden. Het begon toen ik voor de zoveelste keer thuis kwam met rugpijn. Tja, een zware camera overal mee naar toe willen nemen vergt zijn tol. Gezien ik net gerevalideerd ben van een heerlijke whiplash Ên al jaren last van mijn rug heb, weet ik dat ik niet slim bezig ben. Even van Groningen naar Amsterdam reizen met een zware schoudertas. I’ve been there. Net zoals de terugreis en daarbij komende frustratie want 1; de tas is niet meer te tillen als je besluit ook nog eens wat handige dingen aan te schaffen uit de grote stad en 2. een tas meeslepen is an sich al niet chill.

Minimaliseren maakt gelukkig

De zoektocht duurt inmiddels al enkele weken. Want iets zomaar kopen. Dat wil ik niet meer. Belangrijk voor mij is dat het iets is waar ik jaren mee vooruit kan. Jemig wat klinkt dit oud. Het minimaliseren is echt in mij geslopen. Ik voel me gelukkig met weinig spullen om mij heen. Ik word blij als ik merk dat ik geen behoefte meer heb om alles wat ik leuk vindt te kopen. Het geeft rust en laat me bewuster genieten van al het moois om me heen. Ik word oud.

Een rugtas vol herinneringen

Ik zoek iets van leer. Maar niet zomaar leer; iets wat gemaakt is van oude materialen. Zo las ik over een dame die tassen maakt van oude banken. Hoe gaaf is dat? Een tas met een verhaal dat tevens ervoor zorgt dat er weer een stukje afval van de vuilnisbelt wegblijft. Leer wordt daarnaast vaak mooier met de tijd. De vorm? Ik denk aan een rugtas. Een rugtas omdat dit het gewicht goed verdeelt en daarnaast vindt ik het wat symbolisch hebben. Na een paar jaar gebruik wordt het een rugtas vol herinneringen. Een bijzondere gedachte vindt je niet?

7 Reacties

 1. Anniek maart 18, 2015 / 07:45

  Hm, ik kan me voorstellen dat een schoudertas niet zo fijn voor je is.. Maar waar je die mooie lederen rugtas vandaan moet halen wordt zo te horen nog een hele zoektocht! Ik ben zelf geen expert met rugtassen, maar misschien kan je eens een kijkje nemen bij winkels zoals de Episode, daar heb ik een vintage, lederen schoudertas vandaan! Liefs!

  • Kim maart 18, 2015 / 11:24

   Ik twijfel inderdaad ook tussen vintage of eco leer. Ach anders maar ff sparen 🙂

 2. Tessa maart 18, 2015 / 08:57

  Heel herkenbaar hoor, als je eenmaal gaat letten op duurzaamheid en minder wilt kopen worden dit soort aankopen een heel dilemma :). Ik denk, net als Anniek, dat je dan het best kunt slagen bij een vintagewinkel. Ik weet dat veel shops in Amsterdam prachtige tassen hebben, bijvoorbeeld We Are Vintage en Marbles Vintage. In de rest van het land ben ik niet zo bekend met de vintagewinkels helaas. Succes en ik ben heel erg benieuwd naar de uiteindelijke keus!

  • Kim maart 18, 2015 / 11:25

   Dankjwel Tessa! Ik ga het zeker delen als ik er eindelijk een gevonden heb 🙂

 3. Nesrin maart 19, 2015 / 16:16

  Herkenbaar hoor en helemaal niet material girl van jou. Ik heb een tas op wielen and I love it!

 4. alexa maart 20, 2015 / 12:26

  Schoudertas kan inderdaad best zwaar zijn maar echt een leuke rugtas vinden is nog best lastig!

 5. (Retro) Sonja maart 23, 2015 / 10:02

  Ik zou ook zeker voor een rugtas gaan dan vanwege het draaggemak! De tassen van oude meubels waar je het over hebt klinken heel tof! 😀 En ze hebben vaak ook wel leuke rugtassen in vintage winkels als Episode! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *