Lezersvraag: Hoe combineer je een vintage jurk?

Goede vraag vindt je niet? Een tijd terug – oh wat ben ik weer lekker snel- kreeg ik een mail met de vraag hoe ik mijn vintage jurken combineer. Ik was blij verasst dat iemand mij om advies vraagt want zo goed vind ik mezelf niet in combineren. Een groot compliment dus!

Vintage kan soms best lastig te combineren zijn. Ik merk het zelf ook dat ik sommige items hierdoor minder vaak draag. Vooral jurken met een A-lijn en zonder mouw kunnen lastig te combineren zijn. Ik plukte -vanwege het regenachtige weer- een foto uit de oude doos en geef hieronder mijn tips.

vintage kerstsjurk bw 2

Helaas geen super scherpe foto maar goed het beeld is helder. Deze prachtige repro jurk heeft een opvallende vintage uitstraling. Wat heel lastig kan zijn met deze jurken is dat het model erg opvallend is. Wat ik zelf doe bij soortgelijke jurken – deze is in het echt donkerblauw met wit- is het combineren met een korte vest of met een spijkerjasje. Het maakt de jurk een stuk moderner en hierdoor kan je het ook dragen als het wat frisser is.

Onder dunne zomerse stoffen is een legging een no go

Op dagen dat het wat frisser is draag ik een jasje en onder de jurk een iets dikkere panty. Een legging vindt ik zelf een no go onder dit model. Het past er simpelweg niet bij en onder dit model jurken staat een panty met pump gewoon het mooiste. Ik ben daarom zelf eerder geneigd om er een vest met eventueel daarover nog een spijkerjas aan te doen dan dat ik een dikker panty ga dragen. Een legging draag ik alleen onder winterse jurken mits je deze door het dragen van een enkellaars niet kan zien.

Tip voor als je een vest gaat kopen

Let even goed op hoe deze valt. Zelf neem ik meestal het item mee waarvoor ik een vest zoek want als een vest te lang valt dan raakt een jurk snel uit proporties. Bij het model dat ik draag op de foto kies ik voor en kort vest dat in mijn taille valt.

Ik hoop dat je iets aan mij tip hebt! Mijn excuus voor het lange wachten. Wat draag jij bij een vintage jaren 50 jurk?

3 Reacties

  1. Anna mei 31, 2015 / 07:54

    Haha, beter laat dan nooit, toch? Goede tips, leuk om te lezen! En oh, die jurk is echt zo tof die je aanhebt op de foto! 🙂

  2. Liliane mei 31, 2015 / 09:19

    Ik vind dit nog steeds zo’n mooie foto! Staat je mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *