Mijn favoriete natuurlijke cosmetica

Ietwat beschaamd laat ik dit artikel aan jullie zien. Want voor iemand die wil leren leven met minder heb ik toch aardig wat favoriete cosmetica producten. Zelfs meer dan voordat ik begon met bloggen! Dankzij het bloggen heb ik heel veel fijne merken mogen uitproberen. Een enkeling is favoriet geworden en omdat lang niet alle producten zo gangbaar zijn wil ik vandaag mijn favorieten met jou delen. Wie weet doe je inspiratie op!

Waarschuwing: het is veel tekst want ik vind mijn product foto’s nog niet website proof. Ga er dus goed voor zitten ; )

Favoriete natuurlijke cosmetica

Laten we beginnen met mijn favoriete cosmetica. Dankzij merken zoals Dr. Hauschka en Sans Soucis heb ik een aantal keren wat producten mogen uitproberen. Hier heb ik dankbaar gebruik van gemaakt want 1: ik was heel benieuwd of deze producten net zo goed of zelfs beter zijn dat reguliere producten en 2: ze zijn stiekem toch wel een beetje te prijzig om ze zomaar eens te proberen. Heel eerlijk; een foundation van rond de €35,- euro schaf ik niet zomaar aan. Dan moet ik toch echt zeker zijn van mijn zaak.

dr.hauschka -foundation -vintageandbeauty

Dr. Hauschka foundation 01

In een goodiebag ontving ik een tijd terug een Dr. Hauschka foundation. De kleur 01 past heel goed bij mijn ondertoon. In tegenstelling tot reguliere foundations is deze iets minder dekkend en vloeibaar. Het is een mix tussen een CC cremé en een foundation vind ik en juist dat is zo fijn nu het wat warmer weer wordt.

Alvera volume mascara & Rose Tinted Highlighter

Deze twee toppers liet ik onlangs zien in mijn DM shoplog. De mascara is echt zoveel prettiger in gebruik dan andere mascara’s. Oké het duurt even voordat het droog is maar de geur is prettiger, het is natuurlijk en het is budget vriendelijk. Een blijvertje. De Rose Tinted Highlighter gebruik ik op mijn jukbeen voor het shapen als ik een avondje weg ga.

Sans Soucis Wet & Dry Powder

De kleur is iets te donker toch gebruik ik deze Wet & Dry Powder van Sans Soucis vrijwel dagelijks. Ik gebruik deze voor het shapen i.p.v. voor het matteren en fixeren van mijn foundation. De kleur die ik nu heb is de 40 Light Rosé.

benecos- benecoslipstick -pinkrose -kimbuining -lipstick review

Alverde Star Light Coral & Benecos Pink Rose lipstick

Helemaal natuurlijk is mijn lipstick collectie nog niet. De twee MAC lipstick die ik bezit zijn me te dierbaar, te kostbaar en staan me gewoon goed. Zonde om weg te doen. Wel wissel ik regelmatig af met Star Light Coral van Alverde (een lipstick met een perzik kleurige gloed) en als ik echt wil uitpakken dan gebruik ik de Pink Rose van Benecos. Deze lipstick is erg makkelijk aan te brengen door de romige textuur en blijft onwijs lang zitten. Na 1 keer aanbrengen zag de lipstick er echter al zo uit. Dat gaat hard! Dit zou nog eens een goede tegenhanger zijn van de MAC lipstick. 1 klein nadeel; wie net zoals ik geen kei is in het strak aanbrengen van lipstick loopt erbij als een clown. Dat wordt oefenen…

Favoriete verzorgingsproducten

Hoppa, op naar de verzorgingsproducten!

Dr. Hauscha deodorant

Wat heb je toch een geluk dat je als blogger soms nieuwe producten mag testen! Van Dr. Hauschka kreeg ik alweer een tijdje geleden twee deodorants. 1 in de geur Salie Mint en de andere in de geur Roos. De Roos geur is bijna op waardoor ik de Salie Mint vaker gebruik. Wat ik zo fijn vindt aan deze deodorant is dat het geen strepen achter laat op kleding en dat het snel intrekt en zacht voor de huid is. Voorheen had ik regelmatig last van een geïrriteerde huid en kreeg ik strepen in mijn kleding. Vandaar dat ik nu helemaal overgestapt ben naar natuurlijke deodorant.

Botanics cleanser & Ziaja peeling

Oké over naar de huidverzorging. Dagelijks begin ik de dag en eindig ik de dag met het reinigen van mijn gezicht. Hiervoor gebruik ik de Softening Cleanser van Botanics. Deze ruikt echt heerlijk, is onwijs zacht en hydrateert de huid. Waar ik zelf heel blij van wordt is dat dit product 82% organisch is en rozenbottel bevat. Heel soms, maar ook echt heel soms, gebruik ik tevens een peeling of masker. Mijn favoriet is de Enzyme Peeling Sensitive skin van Ziaja. Echt ongelofelijk hoe goed deze je huid reinigt. Ik stond er de eerste keer echt versteld van! Mijn huid werd zijdezacht en voelde fris aan. Deze 2 producten ga ik zeker weer kopen. Maar eerst maar even opmaken haha.

I love kokos!

Het voelt alsof er geen einde aan komt niet waar? Zo zie je maar weer dat je meer producten gebruikt dan je zelf beseft. Hoe fijn zou het zijn om 1 product te gebruiken voor meerdere doeleinden. Oh wacht eens, dat doe ik al! Het staat niet op de foto maar ik gebruik kokos voor oil pulling (reinigen van mijn tanden), haarmasker, als scrub en voor mijn zeer droge huid.

Batiste droogshampoo  &  So Pure maroccan argan oil

Zelf was ik mijn haar het liefst zonder shampoo. Omdat het effect hiervan niet altijd optimaal is – a.k.a. om te huilen- gebruik ik zo nu en dan een droogshampoo. Ik heb werkelijk waar allerlei varianten al geprobeerd. De beste blijft helaas toch echt een van de duurste: Batiste. Na het fohnen gebruik ik de olie van So Pure om mijn haar wat meer glans te geven. Met dit kleine flesje doe ik inmiddels alweer een paar maand.

Ook moe van het lezen? Haha, het is niet niks nietwaar?! Ik ben heel benieuwd wat jij van al deze producten vindt. Gebruik jij ook zoveel of weet je nog meer producten die op meerdere manieren te gebruiken zijn?

Fijne dag!

13 Reacties

 1. Tessa mei 21, 2015 / 06:11

  Wat een leuk overzicht. Ik kende Sans Soucis nog helemaal niet, maar ik gebruik dan ook eigenlijk geen make-up meer. Ik gebruik tegenwoordig ook steeds vaker kokosolie voor mijn verzorgingsproducten en ik ben nog op zoek naar arganolie dus ik zal zeker eens kijken waar ik die van So Pure kan vinden.

 2. Manon mei 21, 2015 / 06:24

  Ik heb de foundation van Dr Hauschka ook, alleen ik vind hem niet zo super fijn eerlijk gezegd!

  • Kim mei 21, 2015 / 07:47

   Wat jammer! Wat vindt je er niet goed aan Manon?

 3. Dina mei 21, 2015 / 07:25

  De deo van Dr. Hauschka wil ik ook wel eens proberen!

 4. Karen mei 21, 2015 / 07:27

  Ik vind Dr. Hauschka ook altijd heel fijn, maar de foundation kende ik niet. Ik ken uit dit rijtje trouwens alleen Sans Soucis en Batiste. Die laatste is trouwens niet zo duur als je ‘m vergelijkt met andere droogshampoos hoor. Aussie is bijvoorbeeld veel duurder. Qua natuurlijke cosmetica ben ik altijd fan van Lush.

  • Kim mei 21, 2015 / 07:47

   Ah Lush is ook erg fijn! Gebruik zelf de lemony flutter regelmatig. Helaas zit er geen winkel in het Noorden.

  • Kim mei 22, 2015 / 13:55

   Ah what a shame! Wordt nodig tijd 😉

 5. Bianca mei 23, 2015 / 12:55

  Zelf gebruik ik ook wel eens producten van de merken die je hier boven opnoem en die zijn echt prima. Vooral Dr. Hauschka vind ik een heel mooi merk x

 6. Petra mei 23, 2015 / 20:18

  Jammer genoeg ben ik nog niet zo bekend met San Sourcis…ik heb er eigenlijk ook nog niet zo veel over gelezen in blogs…echt jammer, want ik ben er best nieuwsgierig naar …

 7. Anna mei 24, 2015 / 06:56

  Dr. Hauschka producten gebruik ik ook, waaronder de mascara en eyeliner. Zo’n fijn merk! Ik wist helemaal niet dat ze ook deodorant maken!

 8. Nesrin mei 24, 2015 / 11:55

  Prettig om te lezen hoor en dan is zo een lap tekst niet erg.

  Fijne producten de deo van Hauschka lijkt mij wel wat.

 9. alexa mei 26, 2015 / 08:25

  ziet er heel goed uit allemaal en wat fijn dat het allemaal natuurlijke producten zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *