It’s Fashion Revolution Week! #whomademyclothes

It’s Fashion Revolution Week! Deze hele week staat mijn blog in het teken van duurzame mode. Alvast een opwarmertje want mijn blog gaat een flinke metamorfose doorstaan. Daarover snel meer. Laten we beginnen met #whomademyclothes!

Deze campagne vraagt namelijk aandacht voor de maker van onze kleding. Ondanks dat we steeds bewuster gaan leven staat nog lang niet iedereen stil bij het feit waar kleding vandaan komt. Gek idee eigenlijk want we vinden het vaak wél erg belangrijk dat ons eten biologisch, vegan en/ of lokaal gemaakt is. Waarom kijken we niet op dezelfde manier naar kleding?

fashionrevolutionweek-whomademyclothes-fairwmn.com-vintageandbeauty.com

Fairtrade pionier Carry Somers uit Engeland startte in 2013 het Wereldwijde Fashion Revolution initiatief.

‘Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh de Rana Plaza kledingfabriek in en kwamen 1133 mensen om het leven. Veel consumenten gaven daarna aan duurzame mode te willen dragen, maar deze moeilijk te kunnen vinden. Met deze site helpt Urgenda iedereen om merken en (web)shops te vinden met fair en sustainable fashion. Mooie mode met een goed verhaal zit tenslotte een stuk lekkerder. We All Wear A Story. Jij beslist of je mode draagt met een achtergrond die het daglicht kan verdragen, dus met goede grondstoffen, eerlijke werklonen, veilige omstandigheden en respect voor de makers en transparante productieprocessen.

Tijdens de Fashion Revolution Week van 18 t/m 24 april staan we wereldwijd stil bij de Rana Plaza ramp en vragen consumenten online massaal #whomademyclothes voor een transparantere kledingindustrie. Kom naar het event in Amsterdam op zondag 24 april.’ – Kies Duurzame Mode.

#whomademyclothes

Vorig jaar zag je o.a. op Social Media foto’s voorbij komen waarbij mensen kleding binnenste buiten droegen. Het doel? Laten zien wat er op het label staat. Heb jij een idee waar de kleding die jij koopt wordt gemaakt? En draag jij ook bewust duurzame kleding? Ik ben heel erg benieuwd.

De actie van vorig jaar was een enorme hit. Meer dan 700.000 mensen gebruikte de #WhoMadeMyClothes en er waren 124 miljoen hits. De organisatie hoopt dat er dit jaar 900.000 mensen meedoen en dat tenminste 160 kledingmerken reageren. Ik ben heel benieuwd of dit gaat lukken. Mijn steun hebben ze!

Doe jij ook mee?

Voor meer informatie. Klik hier.

fashionrevolutionweek-whomademyclothes-fairwmn.com-vintageandbeauty.com

#whomademyclothes

9 Reacties

 1. Frank april 18, 2016 / 16:58

  Hele gave actie, hopen dat het doel gehaald word.

 2. Eva april 18, 2016 / 17:29

  Wat een fijn artikel! Ik ben mij steeds meer bewust van fair fashion en hoe ik daar mee om wil gaan.
  Eva schreef…HAPPY things #20My Profile

 3. Josine april 20, 2016 / 20:22

  Het is een ontzettend goed initiatief! Ik schreef er vorig jaar ook al over. Jammer wel is dat veel mensen de echte aspecten niet kennen zoals ik en de regeltjes erachter. Desalniettemin ben ik een groot voorstander hiervan! Goed dat je het bespreekbaar maakt. Liefs Josine
  Josine schreef…smoesjesMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *