Consuminderen door juist te kopen?

De afgelopen tijd heb ik mijn kast aardig leeg geruimd. Afgelopen weekend was er een Bloggers sale waarbij ik een aantal items heb weg kunnen doen. Stuk voor stuk items die ik amper draag en een nieuw leven verdienen.

Nu mijn kledingrekken leger zijn valt het op hoezeer ik fijne basics nodig heb zoals een goede winterjas en een dikke sjaal. Vandaag heb ik jullie hulp nodig want mijn enige paar zwarte pumps, namelijk deze, zijn helemaal af. En eerlijk is eerlijk; ik kan echt niet zonder een paar fijne pumps!

consu invito 1.2

Nu zie ik je denken? Jij wilt toch consuminderen? Ja dat klopt. Ik ben echter van mening dat dit alleen kan door juist een aantal goede basics aan te schaffen en van daaruit te gaan kijken wat heb ik nodig en wat niet. Consuminderen kan echt heel prettig zijn. Het geeft rust in je hoofd en overzicht. Geen drama omdat je niet weet wat je moet dragen. De fijne basics redden je. Enig nadeel is wel dat je er goed bij na moet denken. Wat heeft priorfeit en wat niet? En betaal je meer voor goed materiaal of maakt het voor dit product niet uit? Schoenen koop ik bijvoorbeeld altijd van leer. Ze zijn een stuk steviger en gaan langer mee. Vooral bij pumps merk ik veel verschil.

consu invito 2.2

consu invito 3.2

Alle drie de pumps komen uit de selectie van Invito. Ik vind ze alle drie erg mooi maar ik twijfel nog of ik moet kiezen voor een klassieke zwarte pump of een gewaagdere versie.

Nu aan jullie de vraag; welke zal ik kiezen?

7 Reacties

 1. (Red) Sonja september 18, 2014 / 06:28

  Ik ben tegenwoordig ook wel meer van de goede item waar je lang mee doet. De eerste pumps heb ik toevallig laatst nog mee in m’n handen gestaan in een Invito winkel, maar helaas hadden ze m’n maat niet meer. Ik denk zelf dat het eerste of laatste paar het meest geschikt is als basic! Vooral de laatste vind ik erg chique en past volgens mij overal bij!

  • vintageandbeauty september 18, 2014 / 07:48

   Ja, klopt! Maar nu zie je net zien dat ik de tweede weer zo onwijs gaaf vind. Het zijn net Dr. Martens maar dan de pump editie 🙂

 2. Hilda september 18, 2014 / 08:45

  Ik ben de afgelopen jaren ook steeds bewuster bezig gegaan met het kopen van kleding. Heb eigenlijk al een dikke 2 jaar niet meer geshopt in een stad puur om het shoppen (dus koopjes scoren). Als ik ga winkelen dan ben ik ook echt op zoek naar iets wat ik echt nodig heb. Heb nu net nog geïnvesteerd in een goede winterjas en trenchcoat die bij mijn huidige kledingstijl passen ;). Kwa pumps zou ik persoonlijk ook voor de 1ste of de 3de gaan. Persoonlijk houdt ik absoluut niet van de 2de stijl, teveel 90s mijn idee XD (krijg ik van die spice girls flashbacks van). Met de 3de kun je eigenlijk alle kanten wel op maar toch net met een leuke twist waardoor je een outfit toch een hele andere feel kunt meegeven.

  • vintageandbeauty september 18, 2014 / 08:51

   Goed van je! Ik shop nu ook bijna nooit meer. Puur op vintage groepen als ik iets zoeken alleen dingen die ik echt nodig heb. Ben erg benieuwd naar je nieuwe jas! Oh en die laatste pumps vind ik echt wat voor jou ^^. Perfect voor onder een van jouw jurken!

 3. Minke Maria september 18, 2014 / 09:53

  Five piece French wardrobe werkt een beetje volgens dit concept, is dat niks voor je? Want dan heb je ook een paar goede handvatten met betrekking tot wat je moet hebben en daarna nog mag kopen.

  Wat betreft de pumps; ik vind de ‘schoen’ van de eerste mooi, maar de hak van de laatste. Ja, daarom koop ik eigenlijk nooit schoenen; altijd iets… 😉

 4. Svenja september 19, 2014 / 18:21

  Ik denk laatste tijd ook eerst drie keer naar voordat ik iets koop. Vind het laatste tijd heerlijk om te sparen en heb veeeeel minder de drang om dingen te kopen dus het geeft inderdaad veel meer rust. En basics helpen trouwens echt heel goed bij consuminderen.. Met basics kan je alle kanten op, en je kan het opleuken met een simpele ketting of sjaaltje. Het eerste paar pumps vind ik trouwens het mooist <3

 5. Ilja september 20, 2014 / 18:50

  Ik heb zelf ook dat ik steeds minder koop maar wel steeds meer kwaliteit, dan maar ietsje meer geld uitgeven maar het gaat langer mee. Ik vind trouwens de bovenste pumps het mooist 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *