Mag je dat wel minimalistisch noemen?

Oh, wat zit deze kleding toch lekker! Al iets meer dan een maand heb ik dit vest van Costes en elke keer dat ik naar de stad ga wil ik hem weer aan. Het zit zo onwijs comfortabel. Nu draag ik vaak dezelfde kleding. Ik heb nou eenmaal geen grote garderobe meer en ik voel me gelukkiger hierbij.

Minimalistisch of niet?

Eigenlijk alles wat ik op deze foto aan heb draag ik wekelijks. Het zit comfortabel. De kwaliteit en snit is goed én het is netjes genoeg voor een afspraak. Oké, op de broek na. Naar afspraken draag ik een andere broek. En bij sommige meetings ga ik voor chique.

Wat zo fijn is aan een kast met maar een paar items is dat ik ’s ochtends eindelijk geen stress meer heb. Zo lang niet alles in de was zit, want dan wordt ik wel gillend gek 😉

Dankzij mijn kleine garderobe weet ik precies wat ik aan wil. Kleding die stuk is vervang ik en verder heb ik niet veel nodig. Serieus wat geeft dat een rust! Zowel in mijn hoofd als in mijn portemonnee.

Zie hier mijn favoriete look:

outfit minimalistisch

Vest: Costes | blouse: Costes | jeans: zelf aangepast | schoenen: jaren terug gekocht in Mallorca | tas: El Dragonfly

outfit minimalistisch of niet

Fotografie: Lilia

Zo hoort minimaliseren te zijn

Althans, dat vindt ik. De laatste tijd hoor ik vaak mensen zeggen dat ze een minimalistische stijl hebben. Naar mijn mening zijn er 2 varianten. 1. De mensen die weinig kleur dragen en kiezen voor een stijl met veel basics en meestal maar 1 opvallend item. 2. De mensen die kiezen om te leven met minder en simpel weg alle kleding die ze hebben ook daadwerkelijk dragen. Ik hoor bij categorie 2. Hoe wisselvallig mijn stijl ook kan zijn. Ik draag alles.

Nu ik er bij stil sta  is er misschien nog wel een categorie; de hipsters. Mensen die minimalistisch willen leven omdat het nu erg trendy is. De vraag is of ze dit blijven doen want trends komen en gaan.

In welke categorie val jij?

Meer weten over minimalisme en wat het mij gebracht heeft? Klik hier.

19 Reacties

 1. Manon mei 13, 2015 / 07:43

  Mijn moeder word gek van die was ik heb zoveel kleren en ik doe elke week toch weer hetzelfde aan!

  • Kim mei 13, 2015 / 10:46

   Hahaha wordt tijd dat je zelf gaat wassen dus 😉

 2. Rose mei 13, 2015 / 08:04

  Moeilijke vraag! Ik denk dat ik het meest in de eerste categorie val, al is het niet iets waar ik actief mee bezig ben. En inderdaad, de hipsters die zeggen (en denken) dat ze minimalistisch leven… Ik moet er vaak hard om lachen, maar eerlijk gezegd vind ik het wel positief dat er in ieder geval aandacht aan wordt geschonken (of ze het nu goed doen of niet). Zelf leef ik niet echt minimalistisch, al geef ik tegenwoordig mijn geld wel liever uit aan reizen dan aan kleding en make-up. Oh well, het is een begin! 🙂

  Tof trouwens, dat jij dat wel kan. Ik vind je look erg mooi!

  • Kim mei 13, 2015 / 10:46

   Dankjewel Rose. Leuk om te horen! Inderdaad goed dat mensen er bewuster van zijn. Prachtige bestemming voor je geld! Ik steek het zelf momenteel in mijn camera 🙂

 3. Tineke mei 13, 2015 / 09:10

  Ik zou eigenlijk ook wel willen minimaliseren! Ik ben nu wel bezig met een garderobe waar ik jaren mee vooruit kan. Voorheen kocht ik alles wat maar in de mode was. Maar ik heb nu nog enorm veel en weet nog steeds niet altijd wat ik aan moet trekken. Dat lijk me zo heerlijk he, dat je altijd meteen een keuze kan maken wat betreft jouw outfit van de dag. Maar ik ben nu op zo`n punt dat ik geen afscheid kan nemen van de items die nog in mijn kast hangen.. Heb je misschien tips?
  Liefs

  • Kim mei 13, 2015 / 10:45

   Leuk dat je jouw proces deelt Tineke! Het duurt even voordat je geestelijk zover bent. Lang niet iedereen besluit door te zetten omdat het ook echt bij je moet passen. Ik haal zelf nu bijvoorbeeld veel meer voldoening uit andere dingen. Ik denk dat je er de tijd voor moet gaan nemen. Wellicht is stap 1: de spullen allemaal in een doos / zak stoppen en in een andere kamer/ schuurtje zetten. Zo kijk je er niet meer tegen aan. Wellicht wordt het dan na een tijdje makkelijker om het ook daadwerkelijk weg te doen.

   • Tineke mei 13, 2015 / 10:53

    Nee, ik zeg het verkeerd… Ik heb geen moeite met wegdoen, maar ik heb nog teveel maar kan niet kiezen wat ik nog meer weg moet doen! Ik vind het allemaal nog erg mooi..

 4. Mama's Jungle mei 13, 2015 / 10:15

  Mooi outfit en love that shoes! Hier categorie 2 😉 ook al tijdje bezig met een kleine garderobe per seizoen. Al moet ik eerlijk bekennen dat het nu even een rommeltje is met dat wisselvallige weer. En dat uitzoeken stel ik al een tijdje uit, oops

 5. Idwerd mei 13, 2015 / 12:06

  Ik val in categorie 1 en 2. Ik heb veel spullen voor school enzo, maar mijn persoonlijke spul past in 1 kast. Ook heb ik maar 1 kledingrek met kleding en alles is zwart wit of grijs.

  Ps. Je quote over minimalisme in het rechter menu klopt niet. Er staat “it maked me feel” en dat zou “it made me feel” of “it makes me feel” zijn 😉

  • Kim mei 13, 2015 / 12:13

   Leuk om te horen en oh oh. Wat een domme typ fout! Heb hem er even afgehaald zodat ik het later kan aanpassen.

 6. Dennis mei 13, 2015 / 12:47

  Duidelijk gevalletje 1. Gewoon een jeans met daar boven of een zwarte trui of tshirts met prints van bands ik geweldig vind. En vaak heb ik maar een paar dingen aan van de vele die in de kast liggen..

 7. Anne-Sterre mei 13, 2015 / 17:39

  Ik kan mezelf niet echt onder één van de twee scharen. Ik heb veel in mijn kast liggen en ook veel verschillende kleuren. Ook draag ik bijna alles haha

 8. Dina mei 13, 2015 / 17:51

  Hele mooie outfit! Heerlijk trouwens, ik hou van minimalisme. Ik koop eigenlijk nooit iets, tenzij ik het écht nodig heb. Dat geld voor spullen in huis, kleding, alles eigenlijk. Het geeft zo veel rust en ruimte!

 9. Esther mei 14, 2015 / 07:19

  Ik ga vandaag toevallig mijn kast opruimen, maar kan het toch niet zo ver krijgen om zóveel weg te doen hoor! Knap van je! Wat dat betreft val ik echt onder categorie 1, want ik hou wel van dat basic stijltje in kleding 🙂

 10. Karen mei 14, 2015 / 08:52

  Wat een leuke look Kim. Ik heb heel veel kleding, maar ik draag ook vaak hetzelfde. De laatste tijd mag ik van mezelf ook geen spullen meer kopen, tenzij ik het nodig heb of ECHT heel leuk vind.

  • Kim mei 14, 2015 / 10:22

   Dankjewel Karen! Mooie instelling. Ik probeer zelf ook zo te consumeren. Merk dat ik spullen dan veel meer waardeer.

 11. Anniek mei 15, 2015 / 05:30

  Goed en leuk artikel Kim, de boodschap komt goed over! Zelf behoor ik toch wel tot groep 1. Ik houd van een minimalistische kledingstijl, maar echt leven met minder kledingstukken, dat doe ik niet bewust. Al denk ik de laatste tijd wel een extra paar keer na voordat ik iets ga kopen. ‘Heb ik dit écht nodig?’ Toffe look trouwens!

 12. Aurélie - lovelifelovefashion mei 17, 2015 / 12:54

  Ik hoor bij de beide denk ik ^^ Het is allemaal vrij basic met hier en daar soms een eye catcher. Maar dat neemt niet weg dat ik het meeste uit mijn kast ook wel effectief draag. Zeker de laatste jaren koop ik echt enkel maar stuks waar ik volledig van overtuigd bent.

  Mooie outfit heb je trouwens aan, gek op de jeans!

  x Aurélie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *