Opening Costes Groningen

Ein-de-lijk is er een Costes in Groningen! Echt ik kan mijn geluk niet op. Zo blij ben ik! Donderdag was de opening van de nieuwe zaak aan de Herestraat – recht tegenover de Hema- en uiteraard kon ik het niet laten om er naar toe te gaan. Kijk snel verder voor een sfeer impressie!

Costes, het kleine broertje van The Sting

Costes is opgericht door de oprichter van The Sting, Herman Franzen. Hij gaf 10 werknemers vrij spel. Uiteindelijk groeide het concept zo snel dat er in augustus 2013 al de eerste zaak in Utrecht opende. Het concept is echt een gat in de markt door de persoonlijke benadering. Dat merk je ook goed in de winkel. De medewerkers nemen echt de tijd bij de paskamers om je te voorzien van persoonlijk advies. Ze zoeken met je mee naar de goede maat en zeggen eerlijk welk model je beter staat.

Dit stukje service gecombineerd met de prachtige collectie maakt mij een groot fan. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben want de verschillende lijnen in de collectie sluiten aan bij verschillende wensen. Je krijgt gewoon waar voor je geld.

opening costes 6

Is Costes duurzaam?

Een punt waar ik graag onderzoek naar doe bij bedrijven. Heel eerlijk; ik weet het bij Costes niet. Ik heb echt geen flauw idee. De kleding is van hoge kwaliteit en voor een vriendelijke prijs. In het label van mijn vest staat: Made in China maar of dit per direct iets negatiefs moet bedenken? Het is te snel om conclusies te trekken. Ik kom er op terug! (en nu maar hopen dat de uitkomst goed is want ik ben fan van dit merk)

opening costes 5

Opening Costes Groningen

Het was druk, niet gewoon druk maar echt waan-zin-nig druk! De winkel ging op 10 uur open maar ik begrijp van sommige bezoekers dat ze er al sinds half 10 stonden. Een enkeling reisde zelfs vanaf  Assen naar Groningen om bij de opening aanwezig te zijn. Uiteraard niet zonder reden want Costes gaf aan de eerste 100 bezoekers een cadeau kaart weg.

opening costes groningen 7

Hierboven een klein sfeerimpressie (lekker tegen de zon in gefotografeerd). Een pluspuntje voor klanten: je kon voor de opening al thuis een kortingsbon van €10,- claimen (alleen afgelopen vrijdag geldig).  Bij elke aankoop kreeg je daarnaast een canvas tas met ‘Costes loves Groningen’ erop. In deze tas zat een goudkleurige ketting, een flesje water en een bon.

costes opening

Bron foto: Costes.

De service was echt top. In de winkel werden hapjes uitgedeeld en de verkoopsters waren vriendelijk iedereen aan het helpen. Hierdoor was de wachttijd wat langer bij de wachtkamers maar goed; goede service is het wachten waard. Als pers kreeg ik daarnaast nog een leuke attentie. Hierover as. woensdag meer.

Ken jij de Costes al?

12 Reacties

 1. Lesley van de Langkruis april 6, 2015 / 06:43

  Leuk! Ja ik ken Costes en ik vind het ook een hele leuke winkel waar ik altijd met een hele hoop de paskamer in struin. Helaas is het me nog nooit gelukt iets te vinden wat goed bij mij zit dus nog nooit wat gekocht maar loop er desondanks nog altijd binnen 🙂

 2. Manon Dijkhuizen april 6, 2015 / 07:53

  Bij mij in de stad zit sinds een tijdje ook een Costes en ik vind hét zeker weten leuker dan The Sting haha!
  x

 3. Karen april 6, 2015 / 08:48

  Ik ben er wel eens binnen geweest, maar eerlijk gezegd echt nog nooit wat gekocht. Toch maar weer eens kijken.

  • Kim april 6, 2015 / 12:07

   Zeker doen! De collectie is echt waanzinnig mooi 🙂

 4. Nesrin april 7, 2015 / 10:01

  Gaaf zo een opening! Het noorden is dus erg blij haha geweldig zo een drukte en leuk dat jij er als pers bij was.

 5. Petra april 7, 2015 / 20:29

  Eigenlijk heb ik nog nooit van Costes gehoord, maar ik weet ook niet zo veel van mode en kleding af…de opening ziet er erg gezellig uit en leuk dat ik zo, deze winkel eens een beetje leer kennen…

 6. Dennis april 11, 2015 / 15:30

  Ah dus toch van The Sting. Ik vroeg me al af wat daar zou komen toen ik zag dat ze gingen verbouwen/leeg halen. Had al een vermoeden dat die winkel van The Sting zou zijn. Zo’n pracht locatie/gebouw zou ik niet opgeven, hehe.

 7. Rita december 12, 2016 / 11:27

  Hi Kim,

  Tijdens mijn zoektocht of Costes duurzaam was kwam ik je artikel tegen; leuk geschreven.
  Weet je hier toevallig al meer over? Ik kan er helaas ook niet zo veel over vinden.

  Groetjes!

  • Kim december 14, 2016 / 20:01

   Hoi Rita. Goede vraag. Ik heb hen een tijd terug gevraagd maar helaas geen reactie op deze vraag gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *