Event report PuurFair 2015

Varen op een vluchtelingenboot, het bijwonen van een modeshow, kletsen met gepassioneerde ondernemers en dan nog al die blije gezichten.. het was ultiem genieten tijdens de PuurFair!

Omdat ik zaterdag volgepland stond reisde ik zondag vroeg af naar de beurs. Na 2,5 uur rijden reed ik Amsterdam – Noord binnen. Niet wetende dat dit deel van de stad zo adembenemend mooi is. De PuurFair vond namelijk plaats op het terrein van Undercurrent. Kijk mee voor een sfeer impressie!

PuurFair - bamboe fiets - kim buining fotografie

Gewapend met een stempel op mijn hand betrad ik het terrein. Een stoere auto stond vooraan die elektrisch rijden promote. Je kon een proefrit maken in de Renault ZOE (helaas was ik te laat!), daarnaast stond Eerlijke Kansen die prachtige fietsen van bamboe verkocht. Dankzij deze fietsen heeft Ben weer een baan. Echt heel bijzonder. Daarnaast vond ik op dit gedeelte activitisten van Greenpeace en van andere organisaties. En niet te vergeten een docente die samen met haar studenten prachtige kleding maakte van gerecycled wol. Echt ik heb mijn ogen en oren de kost gegeven en heb zelfs nog lang niet alles benoemd. Maar er was nog meer!

bezoekers puurfair - PuurFair - kim buining fotografie

Binnen in de hal werden er namelijk activiteiten georganiseerd en stonden verschillende bedrijven hun waar aan te bieden. Alle producten waren eco- friendly. Uiteraard proefde ik vooraf buiten nog wat biologische kaas én vlees want serieus; ik hou van eten.

PuurFair - vluchtelingenboot - ©kim buining fotografie

 

Puurfair - vluchtelingenboot - vluchtelingen - ©kim buining fotografieNu ik aan het schrijven ben komen alle beelden weer naar boven. Er was zoveel te doen en te zien dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Mijn persoonlijke hoogtepunten waren o.a.  het concept Sameneenkoekopen, de onwijs vriendelijke Peruaanse dame van Tiwanaku die quinoa rechtstreekt uit Peru importeert en hierdoor vrouwen daar een kans biedt, het enthousiaste gesprek met de dame van Möller’s die gepassioneerd vertelde over haar werk en de duurzame kleding van Sincero waar ik voor maar €10,- een prachtig shirt van biokatoen kocht.

PuurFair - modellen puurfair - ©kim buining fotografie

Om 16:00 uur begon de modeshow die plaatsvond aan het water. We gingen met een boot naar deze locatie toe. Dit was echter niet zomaar een boot. Deze boot is namelijk recent gebruikt door vluchtelingen die naar Europa zijn gekomen. Je kan je voorstellen hoe indrukwekkend dit was. Ik werd er even stil van. We zaten met zo’n 30 man op de boot en de boot was redelijk vol en dan hoor je dat maar liefst 200 mensen op deze boot zaten toen deze naar Europa voer. Niet voor te stellen toch? De boot was stevig doch primitief. Het was een hele belevenis om naar De Ceuvel te varen en het viel op dat ik niet de enige was die ervan genoot. Tussen de woonboot/ woonhuizen door liepen vervolgens de modellen de modeshow met kleding die – uiteraard- allemaal duurzaam was.

Puurfair - jongen op boot - jongen met verrekijker - ©kim buining fotografie

Voor een eerste editie vond ik het evenement zeer goed georganiseerd. Sterker nog; ik vond het zo leuk dat ik eigenlijk niet meer naar huis wou. Echt wat heb ik genoten!

Met name als je kijkt naar de vele details, het groot aantal duurzame bedrijven die meedeed en de ontspannen sfeer kan je niet anders spreken dan over een geslaagd event. Een klein nadeel voor de standhouders was dat er dit jaar nog niet zoveel bezoekers waren maar goed dat hoort (denk ik) bij een eerste editie!

Psst: dit is een deel van de foto’s die ik heb gemaakt. De rest van de foto’s zijn te vinden op www.kimbuining.com. Mijn gloednieuwe fotografie website!

Ga allemaal een kijkje nemen! Vergeet niet er zit © op de foto’s.

 

20 Reacties

 1. alexa september 24, 2015 / 08:56

  Ah wat leuk om e lezen dat je eigenlijk niet meer naar huis wilde, dan was het evenement zeker geslaagd! Dat hebben ze heel goed aangepakt dan!

  • Kim september 24, 2015 / 17:51

   Ja klopt! Zeker een aanrader 🙂

 2. sunny mama september 24, 2015 / 09:39

  Ziet er een heel leuk en gezellig event uit! Ik heb ook je fotografiewebsite bekeken. Echt prachtige foto’s!

  • Kim september 24, 2015 / 13:57

   Dankjewel Sunny! Heel leuk om te horen 🙂

 3. Vlijtig Liesje september 24, 2015 / 09:57

  Het klinkt als een heel leuk event! En zo’n electrische fiets lijkt me leuk om eens te proberen. Ik vraag me al heel lang af hoeveel makkelijker zoiets nou fietst!

  • Kim september 24, 2015 / 17:51

   Geen idee. Ben ook benieuwd 🙂 Psst ik heb het in het artikel over auto’s.

 4. Izzy september 24, 2015 / 12:23

  Klinkt als een tof event! Ik zou van de vluchtelingenboot ook stil worden, dan wordt het allemaal veel concreter. Mooie foto’s heb je geschoten, ook op je nieuwe site!

  • Kim september 24, 2015 / 17:50

   Raar idee is dat hé. Komt ineens zo dichtbij! Dankjewel Izzy. Leuk om te horen 🙂

 5. Evert-Jan Harmsen september 24, 2015 / 13:44

  Hey Kim,

  Wat een leuke blog heb je gemaakt over PuurFair. Wij waren ook een van de enthousiaste standhouders die dag. Ik heb je helaas niet ontmoet. Ik had nog wel mijn mooiste hoed voor je opgezet 😉 Groeten Evert-Jan Harmsen

  • Kim september 24, 2015 / 17:49

   Hoi Evert- Jan! Wat jammer dat we elkaar niet gesproken hebben! Waren jullie al weg na de modeshow?

  • Kim september 24, 2015 / 17:50

   Ja die is zoo gaaf! Wacht totdat je de kinderfietsen gezien hebt. Die zijn enorm schattig.

 6. Desi september 24, 2015 / 14:00

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik vind je blog ook echt heel erg gaaf.

 7. Michaela september 27, 2015 / 07:40

  Wooow, wat een super leuk artikel heb je hierover geschreven! Klinkt als een geslaagd event 🙂

 8. Nesrin september 27, 2015 / 21:00

  Het lijkt mij heel indrukwekkend om op zo een vluchtelingenboot te staan. Het ziet er gezellig uit en ik ben benieuwd naar de rest van de foto’s hiervoor klik ik even door 😉

 9. Kaylee Roxanne september 28, 2015 / 16:45

  Wauw, die foto’s. Heel erg mooi. En hoe bijzonder is het dat je op die boot heb gezeten, ik kan me voorstellen dat dat indrukwekkend was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *