Vintage shopping tip: Het Goed Assen

In mijn familie hebben we 1 ding gemeen: we gaan graag naar de kringloop! Toen mijn zusje afgelopen vrijdag jarig was besloot ik om mijn zus eerder in Assen op te pikken zodat we samen nog even konden struinen in de kringloop in Assen. We waren hier beiden nog niet geweest en bezochten 2 kringloopwinkels. Vandaag laat ik de eerste winkel zien: Het Goed.

Het goed schoenen

‘Het Goed is een landelijke kringlooporganisatie waarbijΒ 24 kringloopbedrijven zijn aangesloten. Het Goed zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen’ aldus de website . Voordat we naar binnenstapten vroeg een oudere dame of we nog wat spulletjes wouden hebben voor een klein meisje. Mijn zus zei meteen;’ Oh dat mis ik zo in het westen!’ En tja waar ik ook heb gewoond; in het noorden zijn mensen toch vaak wat vriendelijker en vrijgeviger als ik heel eerlijk mag zijn.

Het Goed Jeans

Enfin, over Het goed: Ik was direct verbaast toen ik binnenkwam, wat hadden ze veel jeans! Een aantal jaren geleden droeg ik veel jeans van het merk Indian Rose maar deze ging tijdelijk uit de markt en kwam terug met een collectie die mij niet meer aanspreekt. In de winkel vond ik een aantal van de oude collectie. Met 6 jeans van verschillende merken ging ik naar de paskamer en ik vond 1 jeans van Replay met en licht wijd uitlopende pijp die perfect zat! Momenteel word deze nog ingekort door mijn moeder (tja ik ben maar 1,62 m πŸ˜‰ ) maar als deze terug is zal ik een foto posten op Instagram!

het goed blauwe kast

Conclusie: Het Goed in Assen heeft veel kleding voor vrouwen en wat leuke items voor in huis. De sfeer is rustig en er is genoeg ruimte om te passen. Minpuntje vind ik dat de prijzen steeds hoger worden en dat ik bij de kassa wat kortaf werd gereageerd toen ik bij het afrekenen zag dat de korting er niet af was gegaan en hiernaar vroeg. Ik besloot wijselijk mijn mond te houden, een verdere discussie te ontwijken en maar gewoon af te rekenen. Maar goed wellicht had ze haar dag even niet πŸ˜‰ Dat heb je soms. Ik zou dan ook zeker weer heen gaan.

Kennen jullie Het Goed al?

Liefs,

Kim

13 Reacties

 1. Natasha februari 5, 2014 / 08:09

  Leuke post! Ik kende het nog niet πŸ™‚

  Liefs x

  • vintageandbeauty februari 5, 2014 / 09:19

   Dankjewel Natsaha πŸ™‚ Volgende week komt er een andere kringloop uit Assen in de review πŸ™‚

 2. Danielle februari 5, 2014 / 09:42

  Het is zΓ³ ver weg, dat ik er nog niet ben geweest. Wel ga ik binnenkort weer naar de IJhallen, hoop daar ook iets leuks op de kop te tikken!

 3. Floor Daasvand februari 5, 2014 / 10:24

  Ik kende het nog niet! Die kast die je gefotografeerd heb is zooooooooo mooi Ik zou hem graag willen hebben en dan over verven want de kleur is dan weer wat minder haha.. Ik heb trouwens ook altijd dat mijn mams broeken moet inkorten want ik ben ook maar klein :p En door dit artikel zit ik er aan te denken om vanmiddag tussendoor weer een kijkje te nemen bij de kringloop hier in het dorp omdat ik er toch maar een paar meter bij vandaan woon! :p

  • vintageandbeauty februari 5, 2014 / 22:37

   Leuk! I love de kringloop haha! Zullen we keertje dagje samen kringloop hoppen? πŸ™‚

 4. lee februari 5, 2014 / 21:38

  leuk dat je met ons heb gedeeld! Ik moet nodig gaan thrift shoppen nu :((

  • vintageandbeauty februari 5, 2014 / 22:37

   Thrift shoppen? Mag ik vragen wat dat is?

 5. Sanne februari 8, 2014 / 21:58

  Dat klinkt heel tof! Jammer genoeg ligt Assen niet om de hoek! πŸ˜‰

 6. Geanne februari 13, 2014 / 08:46

  Ik ben daar ook geweest voordat ik op kamers ging. Een aantal leuke meubels een woonaccessoires gevonden voor een prikkie! Kleding heb ik niet naar gekeken maar het is in ieder geval een heel nette en moderne kringloopwinkel πŸ™‚

 7. Catharina april 10, 2014 / 20:44

  Het goed, ben ik wel een keer in geweest. Maar als ik in jou schoenen stond had ik gewoon doorgevraagd, ik kreeg korting, en laten zien waar het stond ect. Geen dief zijn van eigen portemonee :p Is soms best hard, dat mensen best wel schrikken, dat ik gewoon eerlijk opkom voor mijn eigen.

  Mooie blog! πŸ™‚

  Groetjes catharina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *