Vintage tip 1: Waar koop ik vintage kleding?

Je bent niet de enige die er naar zoekt, regelmatig vragen mensen aan mij waar ze nu terecht kunnen voor vintage. Er zijn meerdere sites maar de prijzen verschillen sterk. Gezien ik echt van budget shoppen hou heb ik mijn favorieten op een rijtje gezet.

vintage shop tip vintage shoppen

Bron

Omdat er heel veel sites staan die kleding kopen onder de naam vintage én ze vaak belachelijk veel ervoor vragen, koop ik voornamelijk bij particulieren en in kringloopwinkels. Ik probeer zoveel mogelijk tweedehands kleding te dragen, ik vind het beter voor het milieu en het maakt me minder materialistisch omdat ik meer nadenk voordat ik iets koop. Ook vind ik het leuk om er uniek uit te zien. Lang niet al mijn kleding is vintage, ik mix graag oud met nieuw. Als ik graag een item wil en ik kan het niet vinden dan loop ik nog steeds gerust naar een winkel al merk ik dat ik dat bijna niet meer doe.

De websites waar ik voornamelijk koop zijn de volgende:

 • Uitverkoop NL. In deze groep worden er allerlei soorten kleding aangeboden. Zo nu en dan struin ik een avond over de groep en pik ik er wat pareltjes uit die mijn intersse wekken.
 • Vintage Marketplace. In deze groep mag je alleen vintage kleding verkopen. Ik heb hier al aardig wat kleding gekocht maar ook verkocht. Je vindt hier mensen van over het hele land en je bouwt wat leuke contacten op.
 • The Vintage market. Hier wordt voornamelijk items van particulieren aangeboden voor in huis.
 • Vintage Groningen e.o. In deze groep ben ik zelf de beheerder. Ik ben deze onlangs gestart omdat ik merkte dat er aardig wat vintage liefhebbers in Groningen zijn en ik het wat onhandig vind dat ik niet altijd goed kan inschatten of ik iets wat ik via een andere groep koop wel echt past. Daarnaast hoor je vaak in grotere groepen dat er mensen worden opgelicht. Bij iemand iets kopen die in de buurt woont geeft me dan een wat veiliger gevoel.

Tot slot ga ik ook regelmatig naar ruilbijeenkomsten en closet sales. Ik ben momenteel bezig om samen met nog een groep meiden een closet sale te organiseren in Groningen op zondag ochtend 13 juli. Stay tuned!

Waar koop jij je kleding? En zou jij het leuk vinden als ik wat vaker vintage shop tips geef?

8 Reacties

  • vintageandbeauty juni 21, 2014 / 09:03

   Heey, Ik zou eerst starten met het zoeken van een item. Bijvoorbeeld een gave blouse. Het is ook mogelijk om een oproepje te zetten in een groep. Krijg je echt veel reacties op!

  • vintageandbeauty juni 21, 2014 / 09:03

   Dankjewel Donna!

 1. Tamara juni 22, 2014 / 06:17

  Ga ik zeker ook eens koekeloeren hihi!!

 2. Birte juni 22, 2014 / 11:29

  Ja, laat die vintage shoptips maar komen! Ik koop vaak tassen op rommelmarktjes en tweedehandskleren shop ik meestal bij Think Twice!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *