Het leven van een ondernemer #1

‘Wat doe jij nou eigenlijk de hele week?’ Nou, eigenlijk verschilt dat heel sterk! De ene week ben ik druk bezig om de BTW aangifte de deur uit te krijgen, heb ik weinig afspraken en werk ik alleen nog maar bij via PGB. De andere week ben ik 3 keer in Amsterdam en ren ik van hot naar her. Het leven van een ondernemer is turbulent, spannend en altijd anders. Benieuwd wat ik allemaal uitspook? Lees snel verder!

Want wat mij opvalt is dat er heel veel mensen ooit wel eens een eigen bedrijf zouden willen. Regelmatig krijg ik van iemand te horen dat ze ook zo graag zouden willen maar niet durven. Waarom zou je wachten om je dromen waar te maken? Oké, er zijn natuurlijk tientallen excuses te bedenken maar diep van binnen weet je of je er aan toe bent of niet. Binnenkort meer hierover!

Laten we beginnen met de allereerste ‘Het leven van een ondernemer’. Deel 1!

fairfashionfestival-festivalgroningen-fairfashion_©kimbuining-©vintageandbeauty.com

Ook in het weekend ben ik vaak aan het werk (oeps). Op 14 mei as. is er een Fair Fashion Festival in Groningen. Een erg leuk event dat in het teken staat van duurzame mode. Ik was gevraagd om foto’s te maken van de modellen voor op Social Media. Een leuke klus wat best pittig was vanwege de slechte belichting in het pand. Nadien heb ik heerlijk nog met een vriend op een terras gezeten om te genieten van de zon en een kaasplankje. Food= altijd goed ;).

workshopbloggen-leerbloggen-blogtips-alleenpuur.n

De week begon met heel veel administratie. De boekhouding voor het eerste kwartaal is namelijk afgerond en moest op tijd de deur uit zijn. Niet de leukste klus maar wel erg belangrijk om goed bij te houden. Daarna begon ik met een aardige klus: het bellen van alle bedrijven waar ik privé bij aangesloten zit. Wat een werk! Ik heb namelijk sinds kort een postbus en het correspondentie adres moest ik overal wijzigen. Saai werk maar hé het moet gebeuren.

’s avonds had ik weer een workshop op het programma. Dit keer gaf ik deze bij de Onlanderij. Een super leuke locatie midden in een natuurgebied. Ik ging met 6 ondernemers aan de slag. Heerlijk vind ik het om mensen te inspireren om meer uit hun bedrijf te halen en weer terug te brengen bij hun passie. #lovemyjob.

smateria-fairtradetassen-tassengemaaktvannetten-fairtrade-fairwmn.com-vintageandbeauty.com

De volgende dag begon met het voorbereiden van een coaching sessie met een ondernemer. ’s middags reed ik naar haar huis in het prachtige Westerbork. Zo fijn om weer zo dicht in de natuur te zijn! Ik kom zelf oorspronkelijk uit Drenthe en kan erg genieten van de natuur.

IMG-20160506-WA0002

En in de natuur bleef ik! Woensdag mocht ik weer foto’s maken voor de website van een agrarisch ondernemer. Ik lag letterlijk in het weiland tussen de koeien, heb enorm gelachen om de droge humor van de boer zijn zoons en genoot intens van de rust. Tijdens het fotograferen kwamen de koeien steeds dichter bij zijn. Later ontving ik deze foto. Zo leuk als herinnering aan deze mooie dag!

Na het fotograferen racede ik door naar Groningen waar ik wat afspraken had voor het verbeteren van de site. De overstap naar een andere host is niet goed gegaan waardoor de site van AlleenPuur heel traag is. Iets wat ik enorm jammer vind want oh, wat heb ik hier al veel geld aan gespendeerd! Mijn bedrijf is toch wel een beetje mijn kindje en een niet goed werkende site.. tja… ik probeer er maar niet teveel bij stil te staan. Hopelijk wordt het snel opgelost!

Donderdag was het Bevrijdingsdag. Ik heb deze dag het bewust rustig aan gedaan. Erg lastig voor mij want diep van binnen voel ik mij schuldig want er is altijd genoeg te doen. Uiteindelijk heb ik er erg van genoten en luisterde ik ’s avonds op het Bevrijdingsfestival naar de muziek van Kensington.

zussendag-vintageandbeauty.com

Vrijdag ging ik overdag werken en ’s avonds bijkletsen met mijn zussen. Rosé, lekker eten en veel sarcasme. Het was weer gezellig! Ik kreeg van hun gelijk ook een aantal verjaardag cadeaus. Aanstaande woensdag ben ik namelijk jarig. Laat ik maar niet zeggen hoe oud ik word.  Van mijn zussen kreeg ik o.a. een erg lelijke tuinkabouter met een zonnepaneel waarvan de hoed licht geeft als het is opgeladen. Ik heb echt dubbel gelegen van het lachen. Het is zo lelijk dat het bijna mooi word. Omdat ze wisten dat ik een hekel heb aan kitscherige spullen kreeg ik het cadeau. Van je zussen moet je het maar hebben haha!

IMG_20160505_153419

Afgelopen weekend heb ik daarnaast mijn verjaardag gevierd bij mijn moeder thuis, ging ik outfits shooten met mijn zus en heb ik vooral erg veel genoten van de zon. Volgende week meer daarover. Wat was jouw hoogtepunt van de week? En vind je het leuk om een kijkje te nemen in mijn leven als ondernemer?

21 Reacties

 1. Desi mei 9, 2016 / 07:28

  Leuk om te zien hoe je leven er uitziet als ondernemer. Wat een gave afwisselende dingen doe je allemaal en nog gefeliciteerd met je verjaardag. Het lijkt mij heel boeiend om voor mezelf te beginnen, al is er nog wel heel veel wat me tegenhoudt.
  Desi schreef…5x inspirerende artikelenMy Profile

 2. Anna mei 9, 2016 / 08:12

  Wat een leuke opdrachten heb je ook zeg! Heb je een opleiding voor fotografie gevolgd, of bof je gewoon dat je het ernorm goed in de vingers hebt? Fijne verjaardag alvast.

  • Kim mei 9, 2016 / 08:19

   Ja, ben ik ook heel blij mee! Nee, eigenlijk niet haha.
   Ik heb van Arno de Jonge (Diedot) heel veel mogen leren. Hij is enorm getalenteerd en leert mij veel. De rest gaat op gevoel :).
   Kim schreef…Het leven van een ondernemer #1My Profile

 3. Wendy mei 9, 2016 / 08:49

  Erg leuk om te lezen. Het geeft mij nog wat extra motivatie het bloggen weer op te pakken.

 4. Nesrin mei 9, 2016 / 11:52

  Hahaha die tuinkabouter 😉 Leuk om te lezen wat je allemaal doet (VEEL!) en hoe je hiermee omgaat. Dat je het even rustig aan doet op Bevrijdingsdag maar eigenlijk wel weer iets wilt doen is herkenbaar.
  Nesrin schreef…Keeping up with Nesrin #19My Profile

 5. Vlijtig Liesje mei 9, 2016 / 11:54

  Leuk om een kijkje te krijgen in jouw leven als ondernemer. Ik werk als zzp-er uit huis als fulltime blogger. Ik vind het bloggen geweldig, maar ik haat de administratie!
  Vlijtig Liesje schreef…Feelgood film in boekvormMy Profile

 6. Mo mei 9, 2016 / 14:30

  Superleuk om een kijkje in je leven te mogen nemen! Het lijkt mij ook heerlijk om een eigen onderneming te hebben. Alvast een fijne verjaardag!
  Mo schreef…Even bijkletsen.My Profile

 7. Darina mei 9, 2016 / 15:31

  Leuk om een kijkje in het leven van een ondernemer te nemen! Leuk en heel afwisselend werk.
  Darina schreef…Spring FeelingMy Profile

 8. Eva mei 9, 2016 / 20:14

  Ik vind dit juist heel erg leuk om te lezen! Misschien pik ik wel tips op om ook iets voor mezelf te beginnen!
  Eva schreef…Fruitkalender | MeiMy Profile

 9. MARIJKE mei 10, 2016 / 06:21

  Wat leuk om te zien wat jij allemaal doet. Lekker afwisselend zo te zien!

 10. Linda mei 10, 2016 / 10:51

  Wat leuk om zo eens mee te kijken! Ik kan me inderdaad voorstellen dat het heel lastig is om je werk een keer te laten liggen als je ondernemer bent. Goed dat je het toch hebt gedaan! 🙂
  Linda schreef…Plannen met de prioriteitenmatrixMy Profile

 11. Sara mei 10, 2016 / 13:16

  Leuk om te lezen, wat heerlijk divers! Het lijkt me vooral heel leuk dat je met allerlei verschillende mensen en op verschillende locaties werkt. Ik zit meestal aan hetzelfde bureau en los van dat ik een fantastische baan heb, lijkt die diversiteit me zo fijn en inspirerend!

 12. Anne-Sterre mei 10, 2016 / 18:41

  Interessant, hierover zou ik wel vaker willen lezen. Ooit, ooit wil ik ook iets starten, maar wat je zegt, het is zo lastig te beginnen en ik weet ook niet waar ik aan begin, aan de andere kant heeft niemand natuurlijk ervaring in het begin.
  Anne-Sterre schreef…Nacho’s en coMy Profile

 13. Marcella mei 11, 2016 / 12:41

  Jaaaa, leuk om zo een inkijkje te krijgen in jouw leven als ondernemer. Blijven doen! Het valt me op dat je week heel gevarieerd is. Lijkt me fijner dan elke dag op kantoor zitten 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *