Het is goed zo.

Misschien stop ik er vandaag nog mee. Wellicht verandert er na vandaag niks. Toch vind ik dat ik dit met mijn lieve lezers wil delen. Het voelt goed. Het is goed zo.

Zoals jullie wellicht weten ben ik sinds een jaar officieel ondernemer. Een van de beste beslissingen die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Het voelt zo goed om bezig te zijn met duurzaamheid en anderen te helpen om hun verhaal online te delen. Toch merkte ik dat ik mijn focus iets kwijt raakte en daarom was het goed om even een stapje terug te nemen om alles te overdenken. Veel mensen hadden dit ongetwijfeld niet door omdat ik nog zoveel aanwezig was op Social Media maar wie mij hier volgt merkte al de gevolgen, er kwam minder content online.

Wat wil ik graag? Wat past echt bij mij? Dat soort dingen bleven door mijn hoofd spoken. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en is de site van Alleen Puur aangepast tot een gezellige blog. Ik ga hier echt met mijn billen bloot en vertel open en eerlijk over mijn eet ‘problemen’. Een gezonder lijf is juist nu ik het zo druk heb, rete belangrijk.

En wat voelt deze beslissing goed. Mensen verwachten vaak van mij dat ik, vooral na mijn ziekte, alles zo goed voor elkaar heb. Maar lieve mensen, iedereen heeft wel eens een periode waarin ze even alles op een rijtje moet zetten. De een zit maanden ‘vast’, gelukkig herken ik heel snel mijn emoties en kan ik er inmiddels heel adequaat op reageren.

Door mijn werk realiseer ik mij weer hoe snel het leven gaat. Hoe snel je jezelf laat meevoeren met de stroom en de enthousiasme van anderen en hoe belangrijk het is om op papier te zetten wat je echt wilt. Ik ben weer helemaal terug bij mijn coaching roots. Het voelt alsof ik weer thuis kom. Mijn kennis en ervaring mag ik weer inzetten om anderen te empoweren om meer uit hun leven te halen. Dit past zo goed bij mij en op veler verzoek ga ik binnenkort een bijzonder programma opzetten. Ik laat het jullie weten als het zover is!

Durf te zijn wie je bent. Wees niet bang om gas terug te nemen. Het is jouw leven, jouw lichaam. Geen keuze is verkeerd. Elk pad zal je brengen naar je uiteindelijke doel. 

Meer dan 3 jaar geleden begon ik deze website in een moeilijke periode. Het gaf afleiding en zorgde er onverwachts voor dat er een hele, nieuwe wereld voor mij openging. Ik ontdekte een passie voor fotografie, schrijven en mijn liefde voor duurzame mode werd aangewakkerd.

Ik merk dat ik na 3 jaar klaar ben voor een andere stap. Het is goed om een periode af te ronden en ik denk erover om verder te gaan bloggen onder mijn eigen naam. Een nieuwe stap, een nieuw begin. Delen wat in mijn huidige leven bij mij past. Mijn groei in ondernemerschap, mijn passie voor duurzaamheid. Alles op een laagdrempelige, persoonlijke manier.

Gewoon Kim. Niks meer en niets minder.

Wat vinden jullie van dit idee? Herken je jezelf in deze situatie?

23 Reacties

 1. Lesley juli 18, 2016 / 17:35

  Afgelopen tijd moet ik ook weer even wat gas terug nemen. Je voelt het beter aan als je er al eerder mee te maken hebt inderdaad. Als je het optijd doet is het ook niet zo zwaar. Ik vind dat je moet doen wat je hart je ingeeft. Doe waar je happy van wordt! Misschien niet het antwoord wat je zocht maar hopelijk helpt het iets Liefs Lesley

 2. Marije juli 18, 2016 / 17:40

  Mooi geschreven. Doen wat je hart je ingeeft.

  Ik moet op dit moment ook een stapje terug nemen. Niet makkelijk maar soms een must.

 3. Stephanie juli 18, 2016 / 18:38

  ji moet doen waar je je goed bij voelt 😀 En ik ben ervan overtuigd dat je dat goed zult doen ook !!!
  x Stephanie

 4. Yvonne juli 18, 2016 / 19:35

  Volg je gevoel, dan kan het nooit verkeerd gaan!!

 5. Galina juli 18, 2016 / 19:36

  Heeeeeel herkenbaar! Ik heb hetzelfde gedaan een tijdje terug en daardoor ontzettend fijne inzichten gekregen die ik nu allemaal in werking aan het zetten ben achter de schermen. En wat voelt dat goed zeg! Benieuwd naar je nieuwe programma!

 6. H* juli 18, 2016 / 20:05

  Wat je ook (online) gaat doen, ik ben er benieuwd naar en hoop je te kunnen blijven volgen. Je bent een fijn, inspirerend mens. Dank daarvoor!

 7. Lies juli 19, 2016 / 05:05

  Je hart volgen, dat is het enige wat ik kan zeggen 🙂
  Ikzelf ging openlijk bloggen over het moederschap nadat wij stopten met onze webshop en wat was dat een opluchting om te kunnen doen…

 8. Sherry juli 31, 2016 / 08:00

  Zeker herkenbaar. Ik had ook iets meegemaakt zo een 6 jaar geleden. Ik dacht toen ik kap maar met alles. Na een tijdje dacht schrijf alles van je af. Ik ben toen weer opnieuw gaan bloggen. Het heeft geholpen. Ik heb geleerd hoe je moet overleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *