Leven zonder TV. Ik ga het doen!

Zo, het hoge woord is eruit! Al maanden zit ik eraan te denken en na het lezen van dit artikel weet ik het zeker. Weg met die tv! Waarom ik er zo graag vanaf wil?

stoppenmettvkijken-geentv-vintageinterieur-vintageandbeauty.com

Voordelen van een leven zonder TV

 • Je hebt geen lelijk item meer in de woonkamer waar je de banken ‘omheen’ moet bouwen. Sterker nog; je hoeft zelfs niet meer tegen dat lelijke scherm aan te kijken!
 • Het lijd niet af van een gesprek. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar TV kijken én praten met mensen, dat lukt mij niet! Mijn blik wordt als het ware naar het scherm toe gesleurd. Gezellig joh!
 • Je bespaart een hoop geld. Zonder dat je het weet betaal je voor een alles in 1 pakketje al zo’n €600,-+ euro per jaar. Daar ga ik toch liever van op vakantie.
 • Het steunt minimalisme. Alle reclame die je zowel op de TV als via internet ziet voeden onbewust toch de drang naar kopen. En dat is juist hetgeen wat ik niet meer zoveel wil doen. Geluk bevind zich namelijk niet in spullen.
 • Je ziet alleen wat je echt wil zien. Het kost iets meer moeite om via een laptop een film te kijken maat deze ‘moeite’ zorgt er ook voor dat je pas gaat kijken als je echt iets wilt zien. Bedenk eens hoeveel tijd je dit gaat besparen. Ik vrees al een paar uur per week.
 • Je komt eindelijk toe aan je hobby! Want zeg eerlijk; na het eten op de bank ploffen is gewoon lekker makkelijk. Lekker lui hangen onder een kleedje. Heerlijk! Nadeel; na een half uur heb je vaak geen zin meer om op te staan en een boek te gaan lezen of te gaan bloggen. Been there done that, tijd voor verandering!

Deze week ga ik contact opnemen met de provider om mijn abonnement om te gaan zetten. Mijn fancy Sagemcom Sity heb ik al in geen maanden meer gebruikt omdat meneer konijn de kabel had doorgebeten. Dat ‘onderdeeltje’ betaal ik nu dus ook voor niks. Tijd voor verandering! Mocht er nog iemand een TV zoeken. Ik verkoop die van mij via Marktplaats haha.

Zou jij zonder een tv kunnen leven?

*Psssst… let even niet op de lelijke foto. Ik heb deze snel met mijn telefoon gemaakt.

31 Reacties

 1. Galina januari 8, 2016 / 07:43

  Wat goed! Wij gaan ook dit weekend ons abo opzeggen! De tv blijft wel staan, want Manlief speelt nog steeds graag op zijn playstation, maar dat dure abonnement waar we niets mee doen gaat weg, steunen we liever een goed doel 🙂
  Galina schreef…Waarom een droogoven de bom isMy Profile

 2. Dina januari 8, 2016 / 07:45

  Jaaa super goed idee! 😀 Wij hebben al mega lang geen tv meer nu en we missen het ook nog steeds niet eerlijk gezegd. Ik ben benieuwd hoe het je zal bevallen!

 3. Anna januari 8, 2016 / 08:40

  Yes, goeie! Ik heb al jaren geen tv en ik mis het ook niet echt. Sommige programma’s misschien (DWDD, Wie is de Mol, Top 2000 à GoGo), maar die kun je ook gewoon via je laptop kijken als je dat zou willen. En inderdaad: geen lelijk item meer in de woonkamer, hihi! Fijn weekend :)!
  Anna schreef…3x Goede voornemens voor muzikantenMy Profile

 4. Mo januari 8, 2016 / 09:16

  Top! Toen ik op mezelf ging wonen besloot ik om geen tv te nemen, en nu vier jaar later bevalt het mij (en mijn vriend) nog steeds uitstekend. Ben benieuwd hoe het je bevalt!

 5. Marion januari 8, 2016 / 17:07

  Tof dat je het gaat doen! Ik zou prima zonder tv kunnen. Ik kijk zelden. Hooguit een keer sport, maar verder niets. Mijn man echter….. Veel succes! Geniet van de rust en de ruimte!
  Marion schreef…StappenMy Profile

 6. Eva januari 8, 2016 / 17:24

  Ah dit is knap! Ik ben hartstikke benieuwd hoe je dit gaat vinden. Ik kijk bijna nooit tv maar we hebben hem wel. Mijn mannetje kijkt nog graag naar nieuwsprogramma ’s e.d.
  Eva schreef…Januari DETOX: afbouwen…My Profile

  • Kim januari 9, 2016 / 22:26

   Haha goed, wat is goed haha? Maar ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt. Ach ieder z’n ding he. Zolang je jezelf maar thuis voelt in je huisje!
   Kim schreef…Leven zonder TV. Ik ga het doen!My Profile

 7. Anna januari 8, 2016 / 18:28

  Wow! Wat goed! Ik zou het ook wel kunnen denk ik…maar mijn vriend echt niet!

 8. Aukje januari 8, 2016 / 19:03

  Inderdaad, het is geen mooi item in huis, maar ik zou niet zonder kunnen. Wel kijken we de laatste tijd bewuster tv. Dus niet doelloos zappen, maar iets gericht kijken. En vaak is dat een serie via Netfllix. Behalve op zaterdagavond, want dan is het tijd voor WIDM!

 9. Emma januari 8, 2016 / 22:58

  Zoals ik vanochtend al zei vind ik dit heel stoer van je! Ik denk dat ik het wel zou kunnen, ik kijk niet heel veel televisie via mijn televisie. Wel veel series maar die kijk ik toch op mijn laptop. Als ik tv kijk is het vaak doelloos TLC. Mijn vriend zou niet zonder kunnen, dus ik denk niet dat het hier gaat gebeuren. Maar minderen kan natuurlijk altijd. Heel veel succes!

 10. Nathalie januari 9, 2016 / 20:51

  Oei, ik vind het stoer!
  Als ik er mee aankom dan gaat het niet goed komen vrees ik, de hobby van mijn man is tv kijken of een spelletje spelen op de playstation.

  En dan de meiden… onze oudste rust uit door een half uurtje op de bank tv te kijken na een inspannende dag. Lezen of iets gaat dan niet, al is een laptop of tablet dan natuurlijk ook een mogelijkheid.
  Nathalie schreef…Bijnierschorsinsufficientie door longmedicatieMy Profile

 11. Anouk januari 9, 2016 / 22:38

  Ik kijk vrijwel geen tv. Alleen films of series naar keuze, dan leg ik eindelijk die rottelefoon weg en ga ik zonder afleiding lekker breien. (Ja ik ben serieus haha) ga je nu ook de indeling van het huis veranderen?

  Je hoort wel steeds meer mensen die de televisie wegdoen. Snap het wel.

 12. Floor Daasvand januari 14, 2016 / 07:47

  Het is vooral mijn moeder die tv kijkt maar af en toe gaan we ook samen gezellig een dvd’tje kijken en dan is zo’n scherm toch wat gezelliger dan met z’n tweetjes achter een laptopscherm te moeten kruipen haha :p
  Floor Daasvand schreef…Recensie | Niemandsland van Neil GaimanMy Profile

 13. Daenelia januari 19, 2016 / 19:54

  Je bedoelt of je zonder tv programma’s kunt leven of de fysieke tv? Want wij gebruiken de tv ook voor games. ‘Zonder tv’ dan denk ik aan gezinnen in de jaren 70 die bewust de tv, fysiek, het huis uitdeden en inderdaad niets meer meekregen van de programmas en reclames.

  Wij gaan denk ik heel anders met de tv en andere schermen om. De tv gaat zeker niet aan als er bezoek is, dat vind ik onbeleefd. De tv gaat uit als we ons programma gezien hebben, er is geen kans dat we uitgezakt op de bank hangen de hele avond. Ons alles-in-een pakket is uitgezocht op de combinatie internetsnelheid en telefoon. Niet op de tv. Ik roep ook altijd als ik de celeb columns lees over bn-ers: wie zijn dat in godesnaam?! Heerlijk dat ik ze niet ken. En reclames zie ik alleen nog op Youtube, vlak voor ik ze wegklik.

  TV zegt me nu niet zoveel meer, en toch hebben we veel series op dvd of bluray, en kijken we altijd een sit-com voor we gaan slapen, op disc. Ik denk dus dat het aan de ene kant helemaal niet moeilijk is zonder tv. Aan de andere kant denk ik dat je tv of entertainment op je scherm moeilijk kan ontlopen. Succes ermee dus 🙂 Je zal vast tijd over hebben!
  Daenelia schreef…Masters of Sex, de serieMy Profile

 14. Estrella januari 20, 2016 / 21:11

  Ik heb een tv in huis, maar eigenlijk kijk ik er amper naar. Ik ben nooit echt iemand geweest waarbij standaar diee beeldbuis elke avond aan gaat, maar sinds een paar jaar komt ie hooguit een keer per maand aan. Dat is geen principekwestie ofzo, ik heb er gewoon geen erg in of andere dingen hebben meer prioriteit dan gewoon maar niks zitten doen op de bank en naar dat ding staren. Ergens vind ik dat vaak zonde van m’n tijd.
  Estrella schreef…Instagram’s Greatest #3My Profile

 15. ilona februari 2, 2016 / 11:27

  Ik leef al bijna 4 jaar zonder tv aansluiting. Een tv zelf is er nog maar die wordt maar een paar keer per jaar gebruikt om een fim te zien. Van mij mag hij weg maar hij is van mijn vriend.
  En al al die jaren mis ik het nog steeds niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *