Ik onthul mijn tip tegen rugpijn

Onlangs ontdekte ik dat er veel meer jonge mensen zijn die dagelijks rugpijn hebben. Hoewel ik het zelf geaccepteerd heb, kan het best lastig zijn! Niet alleen tijdens fijne dagjes weg. Ook in het dagelijks leven belemmert het flink. Lekker onder uit gezakt tv kijken? Zeker weten dat je daar last van krijgt!

Omdat ik ook graag een avond op de bank wil doorbrengen zonder vervolgens later als een oude vrouw op te gaan staan, besloot ik om op zoek te gaan naar een oplossing. Vandaag laat ik je mijn ultieme chill outfit zien + mijn tip voor een comfortabele avond op de bank.

kussens.nl

‘Chillen in die jumpsuit’

Laten we beginnen met de outfit die ik draag op een vrije avond. Een trainingsbroek is niet altijd heel charmant. Zeker niet als de kans dreigt dat er iemand langs kan komen. Op deze momenten draag ik daarom graag mijn jumpsuit. Oké, niet heel fijn als je naar het toilet wilt maar het zit wel heel comfortabel. En het lijkt niet al te slonzig als ik nog even snel naar de winkel wil om wat te drinken te halen. Dit zwarte exemplaar is makkelijk te combineren en zit heel lekker. Daarnaast wordt ik blij van het vrolijke printje. Sinds ik deze heb gekregen draag ik hem regelmatig. Uiteraard in combinatie met een klein beetje make-up en mijn favoriete lipstick. Mijn haar laat ik maar zoals het is. Op sommige dagen heb ik gewoon pech ; )

outfit relax 2

Vest: onbekend | jumpsuit: Twinkeltje* | koffie mok: vintage | kussen: Kussen.nl*

Nu vergeet ik bijna mijn tip te geven om rugpijn te voorkomen!

Laat ik het maar kort en krachtig houden; ik heb een lekker lui lezen kussen. Een kussen dat totaal anders is dan wat ik gewend ben. Het is geschikt om tegen een recht vlak, zoals de armleuning van een bank, te plaatsen. Doordat het zo dik en stevig is, zakt het niet in en biedt het je rug comfort en steun. Iets wat mensen met rugklachten echt nodig hebben. Wat mij zelf opvalt is dat ik bij veel banken te snel onderuit gezakt ga zitten. Mede doordat ze net te diep zijn voor mijn lengte en/ of de rugleuning te laag is.

Na een avond tv kijken had ik hierdoor vaak pijn in mijn onderrug. Niet bepaald handig als je de volgende dag weer fris en fruitig aan het werk wilt en er niet als een oud vrouwtje bij wil lopen. Hoewel de rugpijn uiteraard afhankelijk is van veel meer factoren (denk aan een goed bed en o.a. de activiteiten die je die dag hebt gedaan), geloof ik zeker dat een goed kussen helpt!

Nu is er nog 1 klein puntje wat nog mist en dat is een gave kussen hoes. Door het driehoekige model gaat het lastig worden om er een te vinden. Via de webshop vind ik ze net wat te prijzig. Dat wordt een maken. Wie heeft een leuk idee voor bij mijn grijze bank?

Heb jij ook last van rugpijn?

* zie disclaimer.

17 Reacties

 1. Anna mei 10, 2015 / 09:58

  Vervelend lijkt het me, rugklachten :(. Gelukkig kun je het enigszins oplossen met een kussen. Goed idee van de jumpsuit! Zit inderdaad heerlijk.

 2. Karen mei 15, 2015 / 07:48

  Een kussen met veel kleurtjes! Ik heb een plek in mijn rug die vast gaat zitten als ik last van stress heb. Maar tegenwoordig begin en eindig ik de dag met yoga oefeningen, dus nu is dat wel iets minder gelukkig. Rugpijn is ontzettend vervelend!

  • Kim mei 15, 2015 / 18:29

   Wat goed! Yoga schijnt vaak heel goed te zijn bij rugklachten. Wellicht moet ik ook maar eens door pakken haha.

 3. Nadieh mei 15, 2015 / 17:28

  Heb zelf een standsafwijking in m’n rug, dus altijd pijn. Goed idee om dit kussen te bestellen, ben benieuwd of ik dan na een avond tv kijken minder last heb dan normaal!

  • Kim mei 15, 2015 / 18:28

   Wat naar Nadieh. Ik hoop dat dit voor jou ook zo goed helpt!

 4. Astrid mei 15, 2015 / 19:42

  Geweldig dat kussen! Ga ik ook achteraan! Ik heb overigens ook goede ervaring met yoga, dus misschien goed om jezelf een schot onder je kont te geven. Op internet staan heel veel goede yogavideo’s waar je jezelf het mee kunt leren. Hoef je niet gelijk in een les waar iedereen misschien leniger is dan jij.

  • Kim mei 15, 2015 / 21:01

   Hihi ik weet zeker dat iedereen leninger is. Kom amper omhoog als ik lig haha. Was te traag voor een groep XD. Handige tip om het eerst thuis te oefenen.

 5. diana mei 15, 2015 / 20:54

  Ik heb zelf ook altijd veel last van mijn rug gehad. Ik ging van de ene Fysio naar de ander. Totdat ik met krachttraining begon. Het heeft mij zo veel geholpen. Nu mijn rug veel sterker is heb ik bijna nooit geen rugpijn meer. Mss heb je hier iets aan. X

 6. Claudia mei 16, 2015 / 08:45

  Dat kussen lijkt me heel handig. Ik heb gelukkig niet zoveel last van mijn rug, maar mijn zusje weer wel.

 7. Bettie mei 16, 2015 / 11:01

  Bij mij helpen bepaalde yoga oefeningen ook en anders zorgen dat je genoeg beweegt overdag. Als ik dat niet doe, heb ik ook sneller last van mijn rug en zovaak mogelijk een rondje lopen door huis desnoods.

 8. Ellemieke mei 16, 2015 / 15:37

  Je jumpsuit is inderdaad leuk en comfy! Ik doe die van mij ook vaak aan als ik lekker wil hangen.

 9. Anne-Sterre mei 18, 2015 / 10:51

  Ik heb inderdaad ook vaak rugpijn. De ene keer wat erger dan de andere, maar op lange dagen heb ik er eigenlijk wel altijd last van. Zo’n kussen lijkt me fijn!

 10. conchita mei 20, 2015 / 18:58

  Hoi, Kim ik heb geen last van rugpijn maar dat kussen lijkt mij echt fantastisch. Die wil ik ook. Bedankt voor de fijne tip. xxx

  • Kim mei 20, 2015 / 19:30

   Dankjewel Conchita. Het zit echt heel comfortabel.

 11. Dennis mei 21, 2015 / 17:42

  Of gewoon lekker even laten knakken bij fisio. Haha. Maar ik ken het onder rug pijn gevoel. Zelf ook last van maar komt meer door spanning in mijn hele rug en nek waar ik al iets van 10 jaar mee rond loop en nu eindelijk wat aan laat doen. Je rug is echt zo belangrijk. Dat vergeten een hoop mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *