5 tips om het minimaliseren vol te houden!

Je hebt besloten om te gaan minimaliseren. Wat tof dat je de uitdaging aangaat!  Maar nu is natuurlijk de vraag; hoe ga je dit in vredesnaam volhouden? Je bezwijkt al bijna als je hoort dat er sale is en als je de Primark bezoekt (edit: kringloop) kan je het niet laten om met volle tassenn thuis te komen. Let’s face it: minimaliseren is niet altijd makkelijk, maar als het lukt geeft het je een geweldig gevoel!

Daarom geef ik je vandaag 5 tips. 5 dingen waar je aan kan denken op momenten dat je het zwaar hebt. Denk aan Valentijnsdag zonder vriendje of alleen al die mooie kleding die fashion bloggers dragen.

5 tips om het minimaliseren vol te houden!

 1. Denk aan de spullen die je wél al hebt. Wil je de nieuwste mascara kopen omdat hij er zo onwijs mooi uitziet? Kijk even in je kast wat je al aan mascara in huis hebt. Vergelijk ze desnoods even met elkaar. Zeker weten dat je een mooi exemplaar vindt!
 2. Ga ruilen! Geen mascara in huis maar wel een nodig? Ga lekker ruilen! Je hebt vast wel iets wat je niet gebruikt en je vriendin heeft vast nog wel een op voorraad. Ik heb er zelf 4 en hoef er dit jaar geen een meer te kopen.
 3. Denk aan de voordelen! Minimaliseren heeft onwijs veel voordelen.Geen idee waar ik het over heb? Lees dit artikel eens.
 4. Ruim je huis eens op.Online shoppen kost onwijs veel tijd en die tijd spenderen we niet meer aan de dagelijkse dingen zoals opruimen. Ruim eens alles op. Het geeft je in de tussentijd ook wat rust in je hoofd want je kan niet meer aan shoppen denken.
 5. Gooi alles uit je kast. Alles, maar dan ook echt alles. Op deze manier kan je eens goed kijken wat je allemaal in huis hebt en dingen met elkaar combineren. Gek op cosmetica? Gooi je lades een op de kop en probeer eens een look te maken waarbij nagellak, haar en make-up bij elkaar past! Daag jezelf eens  uit en probeer iets te dragen wat nét buiten je comfort zone ligt. Wedden dat je veel complimenten krijgt?

Meer weten over minimaliseren? Lees dan ook eens deze artikelen:

16 Reacties

 1. Manon februari 12, 2015 / 08:30

  Handige tips, ik vind het wel moeilijk hoor.

  • Kim februari 12, 2015 / 10:15

   Ik hoop dat je er wat aan hebt Manon!

 2. Katrien februari 12, 2015 / 14:15

  Dat eerste probeer ik ook altijd te denken. Alsof je even in je eigen kledingkast ofzo gaat shoppen. 🙂

  • Kim februari 12, 2015 / 14:32

   Ja leuk is dat hé?! Vaak ontdek je weer iets nieuws 🙂

 3. Nesrin februari 12, 2015 / 14:51

  Dit gaat op het moment niet goed. De postbode gaat de deurbel vaak indrukken de komende dagen 😉

  Maar ik beloof ook wat uit mijn kast te halen. First in, first out idee dan maar.

 4. Kirsten februari 12, 2015 / 14:54

  Ik ben ook bezig met minimaliseren maar meer omdat ik gewoon veel te veel spullen heb en weinig ruimte. Ik hoop in de toekomst ervoor te kunnen zorgen dat ik een nog kleinere stash krijg haha! Volhouden is inderdaad lastig.

 5. Cynthiiaa februari 13, 2015 / 02:17

  Het huis opruimen of je kamer, niet alleen zodat het weer lekker schoon wordt, maar je komt ook weer dingen tegen die je was vergeten. Zo shop je een soort van in je eigen huis. :”) Denk aan dingen die je al hebt, so true! Ik kan je wel zoenen nu weet je dat? Veel mensen zeuren alleen maar, terwijl je ook moet kijken naar de dingen die je al hebt. 🙂

 6. Liliane februari 14, 2015 / 21:10

  Ik ben heel goed in minimaliseren qua nieuwe aankopen, want ik koop niet zoveel, yay 😛 Wel zou ik nog minder spullen willen hebben!

 7. Anniek februari 15, 2015 / 06:34

  Handige tips Kim, super! Die ‘gooi je lades eens leeg op je bed’ vind ik een hele goede, en ik denk dat ik dat komende vakantie ook maar eens ga doen. Alles uit ruimen, en de overbodige spullen weggooien/weggeven. Ik kijk nu al uit naar het resultaat!

 8. Kimberly februari 15, 2015 / 13:54

  Waaauw, goede tips zeg! Vooral dat ruilen, daar ga ik echt eens over nadenken.

 9. Nienke februari 16, 2015 / 13:03

  Dit zijn echt heel goede tips! Ik probeer sinds een tijdje ook zo te leven (ook omdat ik verhuis naar een appartementje waar ik simpelweg niet zo veel plaats heb!) Wat ik nu dus doe is alles proberen ‘op te gebruiken’ qua cosmetica, kaarsen,… en pas dan iets nieuws te kopen! Soms kreeg ik echt stress van door de winkelstraten te lopen omdat ‘ik door alle keuze niet wist wat ik moest kopen’, nu denk ik gewoon: ik heb het niet nodig, dus ik moet er ook niet meer over nadenken! Met een lijstje naar de winkels lopen is ook handig voor mij, dan mag ik van mezelf enkel kopen wat erop staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *