Bucketlist | Dit wil ik graag doen voordat ik 30 word!

Ik durf het bijna niet te zeggen maar over 3 jaar word ik alweer 30! Kan je het je voorstellen? Toen ik ziek thuis kwam te zitten beloofde ik mezelf dat ik bewuster zou gaan leven. Ik ontdekte dat gezonder eten zoveel meer energie geeft en dat consuminderen mij veel rust gaf. Desondanks merk ik dat ik de laatste maanden weer wat gehaaster begin te worden en minder de tijd neem om te genieten. Daarom besluit ik met dit artikel mezelf even weer met mijn neus op de feiten te drukken want wat wil ik nou echt graag doen? Wat maakt mij gelukkig?

Over 3 jaar bereik ik de magische leeftijd van 3.0. Het zou zonde zijn als de komende jaren aan me voorbij zouden vliegen doordat ik alleen maar met werk bezig zou gaan. Dit zijn de dingen die ik voor die tijd graag wil gaan doen. Het zijn geen doelen maar activiteiten. Bewust omdat rustig de tijd nemen om te genieten zo verrijkend is!

dit is mijn bucketlist - vintageandbeauty.com - bucketlist

Ik ga…

1. Alleen naar Berlijn. Een aantal jaren geleden vierde ik de jaarwisseling in Berlijn. Het was onwijs gaaf. Niet alleen de sfeer die er in de stad hing. De mensen waren zo ontspannen en gastvrij onderling. Geen vechtpartij of woordewisseling heb ik meegekregen. Iedereen was warm en toegankelijk. Daarnaast was het fantastisch om de Kurfurstendamm verlicht te zien met vuurwerk. Sindsdien wil ik graag terug om te slenteren door de stad, vintage te shoppen en leuke restaurants te ontdekken. Het liefst ga ik een jaar in het buitenland wonen maar gezien ik net gestart ben met mijn eigen bedrijf is dat niet zo verstandig. Dan maar een week alleen op stap! Alleen? Ja, want dat heb ik nog nooit gedaan. Ik denk dat het voor mij persoonlijk een pittige uitdaging kan zijn en dat ik er veel van zou leren. Ik zeg doen!

2. Verhuizen naar de stad. En met de stad bedoel ik Groningen al is Hilversum ook niet verkeerd! Vrijwel elke week ben ik een paar dagen te vinden in de stad Groningen en ook al is het maar 12 minuten reizen met de trein, ik merk dat ik de gezelligheid mis. Het is er ’s avonds daarnaast een stuk veiliger op straat en er is vaak wel wat te doen. Ik mis de stad Groningen heel erg en zou graag terug willen. Het liefst hoop ik natuurlijk ooit een eigen huis te kopen maar voor nu is een huurhuis ook prima!

3. Een verre reis maken. Amerika intrekken (de staat Texas trekt mij al jaren, geen idee waarom), de kledingindustrie van India met mijn eigen ogen bezichtigen maar ook landen zoals Zweden staan op mijn lijstje. Het lijkt me heerlijk om voor langere tijd op reis te gaan met enkel een koffertje. Puur genieten van de cultuur en natuur en alles in alle rust in mij opnemen. Heerlijk!

4. Workshops volgen over Loveshoots (fotografie), zeefdrukken, kleuradvies en een actievere DIY-er worden. De workshops lijken mij zo onwijs leuk om te doen. Fotografie is echt mijn passie en ik geniet er met volle teugen van. Wat zou het mij tof vinden als ik er wat meer mee zou doen. Daarnaast kijk ik altijd met veel plezier naar de DIY blogs van Shifra. Haar huis is een grote broedplaats vol zelfgemaakte dingen. Dingen maken vind ik leuk om te doen maar ergens gun ik mijzelf niet de tijd ervoor. Zo zonde. Het wordt tijd dat ik hier momenten voor ga inplannen! Kleuradvies ga ik binnenkort waarschijnlijk krijgen van Elma. Ik ben heel erg benieuwd naar haar tips als styliste! Daarnaast droom ik ervan om zelf Fair Fashion te maken.

5. Een sport vinden die ik écht leuk vind en een conditie opbouwen. De kilo knallers zijn op mijn lichaam inmiddels ook te vinden en het word tijd dat ik – net zoals de rest van Nederland- ook eens ga sporten. Sinds kort ga ik zo nu en dan naar de sportschool maar om echt conditie op te bouwen wil ik opzoek gaan naar iets wat ik wekelijks kan gaan doen.

En tot slot wil ik heel veel genieten en minder druk maken om onnodige dingen. Het blijft het aard van het beestje; ik ben perfectionistisch. Vaak is het een goede eigenschap maar het zorgt er ook voor dat ik me soms nét iets te druk maak. Vaak blijkt het achteraf zonde van mijn tijd. Loslaten en genieten van het nu is voor mij erg belangrijk.

Dit is mijn persoonlijke bucketlist. Wat zijn jouw doelen?

 

Pssssst ik ben genomineerd door StyleFruits als Insider van de Maand. Ik zou heel graag willen winnen om zo Fair Fashion meer onder de aandacht te brengen. Wil jij mij steunen? Klik dan hier.

45 Reacties

 1. Anniek augustus 5, 2015 / 06:20

  Mooi lijstje Kim! Er staan een heleboel punten op die mij ook wel trekken, en dan vooral toch wel die grote reis maken. Het lijkt mij ook echt onwijs tof om samen met een goede vriendin een grote rugzak te pakken, en voor een paar weken naar een ander continent af te reizen. Eerst nog even sparen, haha! 🙂

  • Kim augustus 6, 2015 / 21:10

   Oh das ook tof. Weet je al naar welk deel?

 2. Yvonne augustus 5, 2015 / 06:34

  Een leuk en volgens mij haalbaar lijstje. Ik moet binnenkort ook maar eens een lijstje maken en dan voor mijn 40ste 😉

 3. Sieds | Sieds My Travels augustus 5, 2015 / 06:41

  Mooie bucketlist Kim! Ik hoop dat je snel wat leuks vindt in Groningen, heerlijk stad! Die verre reis, waar ook naar toe, kan ik je zeker aanraden, het verrijkt zo je leven. En Berlijn, zo’n gave stad, ik wil zelf ook nog wel een keer terug. Wat mijn doelen betreft wil ik dolgraag nog een keer naar Australië, het liefst backpacken en dan zien waar ik eindig. Verder lekker bewust genieten van de mooie dingen om me heen: vrienden, familie, terrasje pikken op z’n tijd, citytrips, etc.

 4. Anne-Sterre augustus 5, 2015 / 06:49

  Goed lijstje. Alleen al het op papier zetten van doelen werkt bij mij vaak al als een klein steuntje in de rug.

 5. Nathalie | insideandout.nl augustus 5, 2015 / 07:10

  “De kilo knallers zijn inmiddels ook op mijn lijf te vinden”, haha ik vind hem gortdroog 😉 nee serieus, sporten is gewoon altijd goed. Mooie bucketlist en ook gewoon haalbaar in drie jaar, dat lijkt me ook belangrijk!

  • Kim augustus 6, 2015 / 21:11

   Haha fijn om te horen dat je er om kon lachen ?

 6. Evey augustus 5, 2015 / 07:13

  Aaww wat schattig, Groningen de stad. Kom maar gauw!

  • Kim augustus 6, 2015 / 21:11

   Hihi ik kan best cute zijn hè haha.

 7. Manon augustus 5, 2015 / 07:24

  Mooie bucketlist, wat gaaf dat je alleen naar berlijn wilt

 8. Naomi augustus 5, 2015 / 07:30

  Ziet er uit als een leuke bucketlist!
  Dingen die op mijn bucketlist staan..
  – Rome bezoeken
  – Minstens 10 kilo afvallen (haha)
  – Opleiding volgen tot schoonheidsspecialist.
  En net als jij: heel veel genieten en minder druk maken om onnodige dingen.

  • Kim augustus 6, 2015 / 21:11

   Oh die opleiding lijkt me ook echt wat voor jou!

 9. Lesley augustus 5, 2015 / 09:48

  Ik heb op je gestemd hoor! Leuke post. Ik moet nog steeds een bucketlist opstellen. Heb het nog steeds niet gedaan maar vind het zelf eigenlijk wel belangrijk. Er zijn een paar dingen die altijd in mijn achterhoofd blijven hangen die ik wil doen. Een zeehondje vrijlaten. Zwemmen met Zeekoeien in Orlando.

  • Kim augustus 6, 2015 / 21:12

   Dankjewel en whut zeekoeien? Wie, wat? Haha. Vertel ?

 10. Anita augustus 5, 2015 / 15:35

  Mooie lijst Kim. Ik zou nog graag naar new york willen, maar tja 30 ben ik al geweest, voor mijn 40ste dan maar 😉

 11. Natascha augustus 5, 2015 / 16:37

  Wat leuk dat je een bucketlist hebt gemaakt en ook onwijs stoer om alleen op reis te willen gaan! Ik heb eigenlijk geen bucketlist, maar als ik er over nadenk zou ik alleen op reis gaan ook wel heel leerzaam en spannend vinden!

 12. Petra augustus 5, 2015 / 17:56

  leuke dingen staan er op je lijstje, soms is het echt weer even nodig om een stapje terug te doen en dan is het maken van een lijstje een mooie manier om weer even je persoonlijke puntjes op de i te zetten…

 13. Sandra augustus 6, 2015 / 07:25

  Wat een leuke doelen om naar toe te werken! Dat moet allemaal vast wel lukken in 3 jaar tijd. Succes er mee! 😀 En ik had trouwens gisteren al op je gestemd, haha.

 14. Izzy augustus 6, 2015 / 09:30

  Mooie lijst, ik heb er wel vertrouwen in dat je alles op tijd kunt doorstrepen (je klinkt alsof je een goede focus hebt!) 🙂
  Ik geloof niet dat ik echt een bucket list heb, hoewel ik om de haverklap roep dat dit of dat op mijn bucket list staat hi hi. Op (redelijk) korte termijn wil ik gezonder eten en vroeger naar bed – klinkt bijzonder haalbaar, maar is voor mij een uitdaging zucht – en de halve marathon onder de twee uur lopen. Op langer termijn wil ik naar Japan, in een warm land permanent wonen en een halve Iron Man volbrengen. Ach, er moet altijd wat te wensen overblijven, toch?!
  P.S. Ik heb net voor je gestemd, ‘k hoop dat je wint!

  • Kim augustus 6, 2015 / 21:14

   Wauw wat n toffe plannen! Die focus is bij mik soms wat troebel omdat ik net iets teveel wil. Is niet zo handig.

 15. Rowan - Retromantisch augustus 6, 2015 / 21:07

  Leuk idee om een keer alleen een tripje te maken, dat lijkt mij ook nog wel een keer tof. 🙂 Ik wil ook actiever met DIYs bezigzijn, dus herken me ook helemaal in je creatieve puntje. Slim zo’n overzichtje, nu móet je het waar maken. 🙂 Liefs, Rowan

  • Kim augustus 6, 2015 / 21:15

   Klopt! Een beetje druk kan ik wel gebruiken ?

 16. Merel augustus 7, 2015 / 16:12

  Tof lijstje! Ik vind jou altijd zo’n inspirerend persoon! Ik vind Shifra ook geweldig, haar huis is zó mooi. Maar net als jij gun ik mezelf de tijd er niet voor, of nouja, eigenlijk heb ik er misschien ook gewoon geen talent voor 😉

  • Kim augustus 7, 2015 / 16:18

   Oh wauw Merel je maakt me aan het blozen! Dat had ik nou nooit verwacht dat iemand dat zou zeggen! Heel lief <3

 17. Tiffany augustus 8, 2015 / 06:22

  wat staan er een hoop mooie dingen op je lijst. Ik heb sinds kort hoelahoepen ontdekt als sport, dat is echt super leuk! Helaas heb ik niet veel energie om het regelmatig te doen maar het is super leuk. Ik merk dat ik de laatste tijd ook weer te gehaast leef, niet genoeg geniet en mijn lichaam te weinig rust geef. Ik moet daar ook weer aan gaan werken.

 18. Eline Blaise augustus 8, 2015 / 07:27

  Erg mooi lijstje!! Vooral dat laatste is erg belangrijk 🙂

  Liefs x

 19. Marleen augustus 8, 2015 / 15:11

  Heel leuk om te lezen! Groningen is een heerlijke stad! Ik zou ook nog graag een gave reis willen maken! xx

 20. Linda augustus 9, 2015 / 11:30

  Mooi lijstje! Als je dit allemaal in drie jaar doet ben je volgens mij heel wat ervaringen rijker! 🙂

 21. Nathalie augustus 11, 2015 / 22:31

  Leuk!!!
  Bij mij staat al tijdens een bucketlist in mijn concepten, maar weet nog niet precies hoe ik die vorm ga geven…. bij mij staat er voor mijn 40ste.
  Dat betekend dat ik nog zes jaar de tijd heb 😉

 22. Kirsten augustus 15, 2015 / 15:50

  Mooie lijst Kim! Ik plaats binnenkort mijn eigen bucketlist op mijn blog :).

  • Kim augustus 15, 2015 / 17:13

   Ben benieuwd wat er op jouw planning staat!

 23. Lisette augustus 16, 2015 / 11:28

  Nice bucketlist en volgens mij ook best wel goed te realiseren!!

 24. Fleur Sophia augustus 18, 2015 / 16:44

  Oh wauw, wat een fijne bucketlist! Ik zou zelf ook nog een keer alleen op reis willen en voor de rest een reis langs de west-kust van Amerika maken en een tijdje naar Australië!

 25. Lisette augustus 30, 2015 / 09:45

  Goed lijstje! Ik vind die diys van shifra ook altijd zo leuk 🙂

 26. Ellen september 1, 2015 / 20:01

  Leuk lijstje! Binnen 4 jaar Ben ik ook al 30, wat gaat de tijd toch snel he ;). Ik heb nog zoveel dat ik wil doen! Zwemmen met dolfijnen, ik wil graag nog zoveel landen bezoeken, Spaans kunnen praten, etc

 27. Rachel september 25, 2015 / 20:52

  haha ik wil ook zo graag een grote reis maken, flink sparen en dan genieten!

 28. gea oktober 5, 2015 / 14:37

  Leuke lijst heb je gemaakt! Zelf woon in ook in groningen haha 🙂 Een verre reis is inderdaad ook erg leuk.

 29. Sabine oktober 12, 2015 / 14:38

  Ah ik hou echt van bucketlisten! Leuk lijstje heb je opgesteld, hopelijk gaat t je lukken voor je 30e!! X

 30. Veer oktober 17, 2015 / 09:42

  Zweden is prachtig! Zeker een bezoekje waard..

 31. Charlotte oktober 20, 2015 / 10:44

  Naar Belijn met de jaarwisseling; wat gaaf dat je dat hebt gedaan! En een toffe bucketlist, veel plezier met het afwerken ervan:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *