Clarks x Orla Kiely Spring summer 2015

Er gebeurt iets bijzonders vandaag. Voor het eerst in de 2 jaar dat ik blog deel ik namelijk een persbericht. Iets wat ik voorheen nooit deed omdat ik niet iemand ben die trends klakkeloos over neemt. Trends zijn erg leuk en ik lees graag alle nieuwtjes maar het is niet iets dat mijn smaak direct beรฏnvloed. Ik geloof namelijk dat je een stijl moet kiezen die bij jouw past en dat je jezelf altijd blijft ontwikkelen.

Zo nu en dan deelde ik wel eens mijn inspiratie met jullie. Tot nu toe liet ik altijd werk van meerdere ontwerpers zien als ik mijn inspiratie wou delen maar vandaag staat er 1 ontwerper in de schijnwerpers. Dit moet je namelijk gezien hebben!

Clarks werkt namelijk voor de derde keerย  samen met ‘The Queen of prints’ Orla Kiely en deze collectie is echt waanzinnig! De schoenen zijn heerlijk retro maar tevens op een dusdanige manier dat ze prima te combineren zijn met een moderne ripped jeans. Deze collectie is zowel modern als tijdloos en laat de passie voor vakmanschap zien. En dat is nou net hetgeen waar ik van hou in de mode; kleding en schoenen waar de passie van af straalt. Waar je aan kan zien dat het met liefde is gemaakt en dat er op elk klein detail is gelet. Het liefst natuurlijk ook van duurzame grondstoffen.orla kiely 2

De Spring summer 2015 collectie bestaat uit de Barbara (een catchy slingback met details van gedrukt krokodillenleer), de Betty die mij direct mee terug neemt naar de prachtige jaren 70 film Afscheid van de Maan. Heerlijk retro en perfect voor onder ieder zomerjurk. Daarnaast is er de Beatrice. Een prachtige pump die iets meer open gewerkt- en in mijn ogen- net wat chiquer is, de Orla Blanche (de schoen hierboven op de foto), de chique Orla Beryl, de sandalen Orla Bibi en de Orla Bobi.

orla kiely 3

Mijn favoriet van al dit moois zijn deze prachtige Orla Belle schoenen. Ik heb in mijn leven nog nooit instappers leuk gevonden. Altijd vond ik het model te plat, te vormloos en simpelweg te saai voor onder een jeans of jurk. Nou deze mening is veranderd. Echt wat een plaatjes is het! Een heel groot nadeel: ondanks de prijs van 140 euro zijn ze nu al online uitverkocht. Mag ik even in een hoekje huilen?

orla kiely 1

Gelukkig is er nog een optie 2: het model Betty.ย  Iets minder draagbaar door de hak hoogte maar wel voorzien van een prachtige polkadot onder de zool. Een uniek detail waar ik erg vrolijk van word. Daarnaast spat de kwaliteit er gewoon vanaf en zijn ze onwijs makkelijk te combineren. Vrijwel elke jurk die ik heb past bij deze schoenen. Een belangrijk punt om overigens ook op te letten als je gaat winkelen want als het nergens bij staat dan blijven dit soort pareltjes maar in de kast staan. Dood zonde.

Wil je alle foto’s zien van deze collectie? Kijk dan even hier. Wat vindt jij van de Orla Kiely collectie?

17 Reacties

 1. Danielle februari 17, 2015 / 08:03

  Oh ik vind ze leuk, super om je outfit helemaal mee af te maken!

 2. Debbie februari 17, 2015 / 08:13

  Wat een super gaaf merk! Ik kende het nog niet, lekker retro.
  Mijn persoonlijke favoriet is de Orla Bobbie Navy Leer.
  Super cute!

  • Kim februari 17, 2015 / 15:45

   Oh die is ook erg gaaf inderdaad!

  • Kim februari 17, 2015 / 15:45

   Dat kan Marlayne. Het is ook echt een stijl waar je van moet houden ๐Ÿ™‚ Fijn dat je het zo eerlijk zegt ๐Ÿ™‚

 3. Anna februari 17, 2015 / 11:47

  Oh, wauw! Die schoenen zien er echt allemaal prachtig uit, vooral op het bovenste plaatje! Hele bijzondere schoenen – ik denk dat je echt van deze stijl moet houden (wat ik zeker doe).

 4. Larissa februari 17, 2015 / 19:33

  Super cute!!!
  Leuke blog ook verder ๐Ÿ™‚
  xo.

 5. Petra februari 17, 2015 / 20:40

  De donkerblauwe schoenen (rechts ) boven aan het artikel vind ik echt geweldig leuk. Toch moet ik er ook wel een beetje lachen, mijn kinderen zeggen altijd dat ik vroeger behoorlijk voor schut liep, ben benieuwd hoe trendy ze deze zomer gaan zijn… ๐Ÿ˜‰

  • Kim februari 18, 2015 / 13:23

   Oh echt? Ze zijn juist zo cute! Ach ja, iedereen zijn eigen smaak ๐Ÿ˜‰

 6. Anouk-Fajez februari 18, 2015 / 19:12

  Wauwe wat leuk zijn ze en volgens mij past dit prima bij je stijl <3

 7. Cherel februari 19, 2015 / 14:27

  Niet helemaal iets voor mij, maar het ziet er wel tof uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *