Detoxen. Durf ik de uitdaging aan?

Jij hebt toch een spastische darm? Ja hoor, net zoals half Nederland. En ook zo’n dikke buik? Jup. Got it, flaunt it and don’t want it. Nou, probeer dan eens een detox! Maar, maar, maar… wil ik dit wel? Het beeld van de slang die mijn ex- werkgeefster in haar handen had terwijl ze vrolijk vertelde dat het spoelen van de darmen de ‘boel’ zo heerlijk ‘opschoonde’ staat nog op mij netvlies. Mooi niet dat ik dat ga doen. Althans, niet vrijwillig.

‘Waarom zou je detoxen?’

Vroeg ik hardop. Ik leef, eet en doe mijn ‘ding’. Vroeger hadden ze ook geen kuren, waarom is dat dan nu wel zo hard nodig. Ik functioneer nu toch ook? Maar je hebt toch darmklachten? Deze detox kan je spijsvertering verbeteren en brengt de lichaamsmetabolisme in balans. Je darmen zorgen voor de opname van voedingsstoffen. Als deze uit balans zijn dan heeft dit effect op je mentale en fysieke gesteldheid.

forever-aloeveragel-detoxpakket-cgpakket-vintageandbeauty.com

Nou kom maar op dan!

Ik ga het proberen. Een detox. Echt, IK, de persoon die dit nooit wou. De persoon die moet kokhalzen van al die superfoods drankjes, die liever pijn heeft dan dat ze een pijnstiller inneemt en die gelooft in het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Ik, de hippie zoals mensen mij liefkozend noemen, ga de uitdaging aan. Niet zomaar want Helen heeft goed op me in moeten praten. De kogel ging door de kerk toen ze zei dat de kuur 100% natuurlijk is. Haar enthousiasme m.b.t de producten is echt aanstekelijk. Het C9 programma is een gecertificeerd pakket dat uitvoerig getest is, een duidelijk programma heeft en niet schadelijk is voor het lichaam.

Groot voordeel; ik mag naast de kuur gewoon blijven snacken.

Serieus; ik weet niet hoe mensen dat afvallen met shakes kunnen volhouden. Ik heb altijd honger en ben officieel hangry als er geen eten is. Een man kan mij echt om zijn vingers winden als hij voor me kookt. Je kan me bijna niet gelukkiger maken. Een kuur waarbij ik niet mag eten komt er bij mij dus niet in. I love food. En je gelooft me of niet maar ook ik ben het type vrouw die in een week p rima 4 kg kan aankomen omdat ze zin heeft in pizza. Voordeel is wel dat ik de week erop wat minder eet en het weer kwijt ben. Hallo jojo!

forever-cgpakket-detoxpakket-vintageandbeauty.com

Forever C9

De kuur die ik ga doen kreeg ik van Helen Norp die Manager is bij Forever. Helen en ik hadden een zakelijke afspraak en dankzij dit product kreeg ons gesprek een verassende wending. Totaal onverwachts ging ik nadien naar huis met een grote doos die gevuld was met een shake beker, shake, supplementen en Aloë Vera gel.

Vanavond ga ik nog heerlijk genieten van taart want een vriendin van mij gaat trouwen en ik ben vandaag (gisteren dus) haar fotograaf. Super spannend, zenuwslopend maar ook heel tof! Dit weekend drink ik mijn flesje wijn op (zonde als het over datum gaat haha) en aanstaande maandag begin ik met de kuur van C9 die 9 dagen duurt.

Uiteraard ga ik nog een uitgebreide update doen waarin ik vertel over de kuur en of het voor mij geholpen heeft. Op instagram ga ik dagelijks mijn update delen want serieus dit programma is echt uitgebreid. Zo zijn er speciale supplementen op basis van Aloë Vera, drankjes en een heus eet programma aan de kuur gekoppeld. In het boekje staat uitgebreid wat ik per dag behoor te eten. Uiteraard mag ik daarnaast nog lekker veel groentes en fruit eten. Want elk mens heeft soms behoefte aan een snack.

Ik ben heel benieuwd of deze kuur zorgt dat ik van mijn klachten af ben! Heb jij al een keer een detox gedaan en waar zou je graag wat meer over willen weten?

18 Reacties

 1. Anne-Sterre november 12, 2015 / 11:31

  Interessant. Ik ben altijd een beetje sceptisch, maar dit klinkt op zich wel positief allemaal. Ik ben erg benieuwd of je minder last gaat krijgen van je darmen, of je afvalt en wat voor invloed het heeft op je humeur.
  Anne-Sterre schreef…Ik betrapte overvallers met hun buitMy Profile

  • Kim november 12, 2015 / 15:37

   Kan ik me voorstellen! Ik ga vooraf een aantal doelen opstellen voor mezelf. Dit staat ook in de instructies van het boekje. Mijn doel is zeker niet om af te vallen maar voornamelijk om meer energie te krijgen en hopelijk verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon 🙂
   Kim schreef…Detoxen. Durf ik de uitdaging aan?My Profile

 2. Izzy november 12, 2015 / 12:02

  Spannend! Zelf ben ik er geen voorstander van, omdat ik er geen heil in zie (er is geen wetenschappelijke onderbouwing dat het zin heeft). Maar als iemand zich er beter door voelt, moet hij/zij het vooral doen! Ik ben benieuwd naar je bevindingen en sowieso is het bikkel van je (niet eten lijkt me toch wel een uitdaging)!
  Izzy schreef…Style Crush: Tilda SwintonMy Profile

 3. Flaviena november 12, 2015 / 14:55

  Ik ben bekend met de producten van Forever Living en ben benieuwd hoe de detox jou zal bevallen. Ik heb het iig alleen maar goeie dingen gehoord over het Aloe vaatje. Zelf ben ik helemaal fan van de heat lotion en aloe jelly (tube) – verder detox ik tussendoor dmv kruidentheetjes en tarwegrasshotjes. Fijne blog!
  Flaviena schreef…3X WAAROM JE BEST EEN SERIESNOB MAG ZIJNMy Profile

  • Kim november 12, 2015 / 15:38

   Oh wat fijn om dit te horen. Dat geeft mij extra motivatie. De tarwegrosshotjes klinken niet erg verleidelijk maar wie weet probeer ik die ook nog een keer uit!
   Kim schreef…Detoxen. Durf ik de uitdaging aan?My Profile

 4. Galina november 13, 2015 / 07:01

  Een vriendin doet deze detox om de zoveel tijd. Laten we het erop houden dat je de eerste paar dagen constant in de buurt van een toilet moet zijn 😉 verder heeft ze er veel baat bij. Heel veel succes, benieuwd naar de update!
  Galina schreef…DIY wasmiddel: wassen zonder chemicaliënMy Profile

 5. Anna november 13, 2015 / 08:54

  Ja, dat denk ik ook soms: vroeger bestond dit toch ook allemaal niet, waarom is het nu dan zo nodig? Maar ja, vroeger was dit denk ik ook gewoon nog niet bedacht, dus logisch dat het nog niet bestond. Wel fijn dat de kuur 100% natuurlijk is. Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden. Good luck :)!
  Anna schreef…10x De mooiste seventies bootsMy Profile

 6. Sandra november 13, 2015 / 09:57

  Ben heel benieuwd hoe dit je gaat bevallen! Ik weet er zelf vrij weinig over en het trekt me totaal niet om te doen, maar ik vind het wel erg interessant. Ben dus erg benieuwd naar je ervaringen! En tof dat je fotograaf mag zijn op de trouwerij van een vriendin van je!! Geniet van je taartje. 🙂
  Sandra schreef…Schoenen inspiratie voor de herfst/winter | Classy & StoerMy Profile

 7. Ina november 13, 2015 / 15:52

  Wat geweldig dat je de uitdaging aangaat. Met de begeleiding van Helen Norp zal dit helemaal goed komen! Ikzelf doe 2 keer per jaar deze reinigingskuur en ik heb dan weer veel meer energie. Heel veel succes en ik ga je volgen.

 8. Marije november 14, 2015 / 08:41

  Ben heel erg benieuwd of je je hierdoor beter gaat voelen!

  Good luck ?❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *