Zo krijg jij jouw droombaan!

Je dromen najagen. Is dat niet iets waar we allemaal over dromen? Op vakantie naar dat verre land of een baan als Blogger. Leven van je passie. Een betere baan lijkt bijna onmogelijk. Bijna een maand geleden sprong ik in het diepe en werd ik ondernemer. Mijn droombaan. Een droom die ik al jaren had maar waarvoor ik nooit de gok durfde te wagen. Een droom die uitkwam juist doordat ik te maken kreeg met tegenslagen en moest vechten voor mijn gezondheid. Ik geloof dat we als mens vaak krachtiger zijn dan dat we zelf beseffen. Vandaag geef ik daarom mijn tips voor het vangen van je dromen.

Jij bent prachtig. Juist doordat jij jezelf bent.

Je bezit ongetwijfeld al een aantal geweldige eigenschappen. Eigenschappen waar je onbewust waarschijnlijk niet eens bij stilstaat. Zo vind ik het leuk om te netwerken, ontdekte ik dankzij het bloggen hoe leuk ik het vind om te fotograferen maar ontdekte ik ook de misstanden in de mode industrie. Met als gevolg dat ik aan niks anders meer kon denken. Minimalistisch begon te leven en o.a. besloot om te stoppen met reguliere cosmetica.

Door mijn werk als Maatschappelijk Werkster en Begeleider ontdekte ik de gevolgen van onze materialistische samenleving op mensen. Ik ontdekte dat ik met bloggen meer mensen kan bereiken en een steentje kan bijdragen aan bewustwording van duurzame alternatieven. Hoe graag ik ook met mensen werk. Fulltime Maatschappelijk Werkster zijn past niet meer bij mij. Mede doordat ik het fysiek niet meer volhoud.

En heel eerlijk; ik kan er niet meer mee zitten. Door deze studie en de werkervaring die ik in de zorg heb opgedaan, heb ik aardig wat levenservaring en mensenkennis gekregen. Mijn empathisch vermogen is groot en ik ben dankbaar dat ik zoveel heb geleerd. Ik pluk er namelijk ook in mijn werk als ondernemer de vruchten van. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

In deze tijd is het enorm lastig om een baan te vinden. Ik heb het zelf ook ondervonden en het is zeker geen pretje. Staar je niet blind op wat nu niet lukt. Het frustreert je alleen maar.

Neem zo nu en dan de tijd en sta stil..

Sta stil in de dingen die je dagelijks doet. Wat zijn dingen waar je echt naar uit kan kijken en waar kijk je zo tegenop? Kan je daar zelf iets aan doen? Stel je voor dat je nu in de supermarkt werkt en je wordt gek van die uren achter de kassa. Je verveelt je dood. Is het dan niet een idee om te gaan kijken of je ander werk in de winkel kan doen. Werk wat meer afwisselend is? Sta ook stil bij de dingen die goed gaan en wees trots op jezelf. Hoe simpel die toets voor jou ook maar lijkt. Je hebt hem toch gedaan en daar mag je best trots op zijn!

Toen ik in een moeilijke periode zat begon ik echt stil te staan bij dingen die mij blij maakten. Wat geeft fijne afleiding? Zo begon ik met bloggen. Ik kon praten over iets waar ik interesse voor had en kon wat doen met mijn liefde voor schrijven. Gaandeweg gingen er deuren voor mij open. Niet na een maand maar na een paar jaar.

Zo kan je als je werkloos bent beginnen met vrijwilligerswerk. Ga op onderzoek uit en kies iets waar je dagelijks je bed voor uit wilt komen. Hierdoor heb je minder tijd om thuis te zitten piekeren en je doet ervaring op.

maiflo dromenvanger

Ga stap voor stap te werk.

Vaak laten we ons tegenhouden omdat onze dromen te groot lijken. Zo kan het beangstigend zijn om alleen een reis naar Australië te gaan maken. Wellicht is het een idee om te beginnen met een weekendje weg naar Berlijn. Gaat dit goed dan ga je een week alleen weg op vakantie. Gaandeweg zul je meer zelfvertrouwen krijgen én zelfstandiger worden. Daarnaast zal je ontdekken of je het echt fijn vindt om alleen te reizen.

Hetzelfde geld voor wie graag wil gaan schrijven. Begin met bloggen en schrijf over dingen die je bezighouden. Vaak wordt er gezegd dat je moet kiezen uit een onderwerp wat bij je past maar dit is in de praktijk best lastig. Want waar moet je nou over gaan bloggen? Het antwoord kan heel simpel zijn. Probeer jezelf hierin niet te pushen. Over welke dingen praat je bijvoorbeeld graag met vriendinnen of waar lees je veel informatie over? Dit zijn namelijk zaken die je zelf erg interessant vindt. Ongetwijfeld kan je er ook al veel over vertellen. Zo begon ik met bloggen over vintage omdat ik het erg leuk vind om over vintage te praten en onwijs veel vintage winkels heb ontdekt. Kortom; wil jij jouw dromen waar gaan maken? Neem de tijd. Deel je ideeën met anderen en start met het waarmaken van jouw dromen.

Wees niet bang om te falen. Elk succesverhaal heeft tegenslag gekend.

Het klinkt wellicht vreemd maar van tegenslagen kan je enorm veel leren. Zo leer je bijvoorbeeld bij misverstanden beter te communiceren of dat je heel slecht onder druk kan werken op momenten dat je bijna de deadline niet haalt. Het kan ook zijn dat je door vast te lopen ontdekt dat jouw droom wel eens heel anders kan zijn. Wat je nu leuk vindt kan over een jaar wel heel anders zijn. Wees niet bang om bij te stellen.

maiflo dromenvanger

Neem je rust.

Loop je even vast en weet je echt niet meer wat je wil? Word je gek van onzekerheid en kan je wel huilen? Loop dan even weg. Het is het beste wat je kan doen. Als je fysiek uit de situatie bent dan krijg je vaak ook wat meer ruimte in je hoofd om weer helder na te gaan denken. Daarnaast heeft je lichaam ook pauzes nodig om goed te kunnen functioneren. Je moet niks. Wat vandaag kan, kan ook morgen.

Tip: zorg ervoor dat je in huis een plek hebt waar je tot rust kan komen en even niet aan werk / je doelen kan denken maar echt even goed kan ontspannen. Dwalen je gedachten af? Grijp dan in en probeer jezelf af te leiden. Niks is meer helend dan rust.

Geniet.

Geniet van elke stap die je vooruit gaat. Krijg je reacties op je blog. Sta er bij stil dat een paar mensen de moeite hebben genomen om een berichtje achter te laten. Hoe leuk is dat?! Of heb je tóch iemand aangesproken ondanks dat je het eng vindt? You nailed it! Je kan het je wellicht niet voorstellen maar ook ik was altijd onwijs onzeker. Mede dankzij een geweldige stagebegeleider durf ik nu zelfs zonder rood hoofd op mensen af te stappen. Als ik het kan, dan kan jij het ook!

maiflo dromenvanger 4

Zo mooi deze prachtige dromenvanger. Het doet me denken aan alle mooie momenten die ik koester en gaf me de inspiratie voor dit artikel. Dit prachtige exemplaar kreeg ik van de getalenteerde Yasmine van MaiFlo. Deze krijgt een mooie plekje boven mijn bed. Het geeft een veilig gevoel en straalt rust uit. Net wat ik nodig heb als ik aan het bijkomen ben met een tijdschrift in bed.

Waar droom jij stiekem over?

11 Reacties

 1. Manon april 29, 2015 / 05:57

  Het is echt lastig om nu een baan te krijgen en dan vooral je ‘droombaan’ denk ik. Ik vind het vervelend dat ze iedere keer mensen met meer ervaring willen. Ja, hoe kan ik dat in godsnaam ervaring opdoen?! Ik hoop eigenlijk dat ik weer in het ziekenhuis kom te werken als Secretaresse, dat is zo leuk!

  • Kim april 29, 2015 / 06:02

   Heel herkenbaar. Er zijn nu gewoon veel te veel werklozen en mensen die langer door moeten werken. Onbewust doe je met je blog al veel werkervaring op. Denk aan communicatie en bijv. samenwerken. Zet dit in tijdens een sollicitatie. Het laat zien dat jij niet stil zit! Verder heb ik zelf veel gewerkt onder mijn niveau tijdens mijn studies en vrijwilligerswerk gedaan. Dit heeft mij veel geholpen. Wie weet kan je onder de mom van ervaring opdoen 1 dag in de week vrijwillig meedraaien? Zo doe jij ervaring op en ze zien direct wat je in je mars hebt. Succes!

  • Kim april 29, 2015 / 08:42

   Wat een prachtig compliment. Bedankt Monique! Neem de tijd en wees niet zo streng voor jezelf. Ik weet zeker dat je dan al een stuk beter in je vel zit <3

 2. Anita april 29, 2015 / 09:04

  Wat mij in de weg staat is financiën, de hypotheek moet toch betaald worden. Maar ik ben momenteel totaal niet gelukkig bij mijn huidige baan. Ik ben blij dat ik het bloggen ontdekt hebt en hoop dat ik hiermee uiteindelijk ontdek waar mijn droombaan ligt. Ik pak nu al dingen aan door het bloggen, zie dat mijn artikelen gewaardeerd worden en wie weet waar dat toe kan leiden. Mooi artikel Kim! En idd alles heeft tijd nodig en waar je voor gestudeerd hebt hoeft niet te betekenen dat je daar ook je droombaan vindt.

 3. Anouk april 29, 2015 / 22:27

  Super goed en inspirerend geschreven zeg! Mijn angst om te falen staat zoveel dromen en leuke ideeën in de weg.. xo

 4. Ceetje april 29, 2015 / 23:00

  Ik ‘ken’ je nog maar een jaartje, maar zie je echt groeien als Blogger, schrijver en persoon! Inspirerend artikel!

 5. Bloem april 30, 2015 / 05:34

  De meeste blogs die je schrijft vind ik inspirerend…behalve deze. Erg inspirerend en rustgevend een weekendje weg naar Berlijn (waar je zo van gedroomd hebt). Maar niet haalbaar als je werkloos bent en hierdoor geen financiële ruimte hebt. Vrijwilligerswerk…leuke optie maar ook niet te krijgen tegenwoordig, net zoals een stage plaats.

  Maar goed, ik realiseer mij nu ter plekke wat jij bedoelt met deze blog “Niet opgeven gewoon doorgaan”…daar heb je gelijk in! Dus bij deze slik ik mijn woorden in, we gaan gewoon verder en vooral door! Alsnog dank voor je inspiratie! Liefs!

  • Kim april 30, 2015 / 07:49

   Dat klopt inderdaad. Ik hoor veel van mensen – en weet uit eigen ervaring- dat je op een gegeven moment in een vicieuze cirkel terecht komt. Alles valt tegen en je wordt er moedeloos van. Er is echter meer mogelijk dan wat tastbaar is en in je gezichtsveld lijkt te zijn. Benader bijvoorbeeld gewoon een bedrijf waar je graag voor zou willen werken en overtuig ze dat ze jou een werkervaringsplek/ vrijwilligerswerk moeten geven. Dat jij een aanwinst bent voor het bedrijf. Ik weet uit ervaring dat veel bedrijven hier zeker voor openstaan. Zij hebben echter ook niet altijd de financiële middelen om zich direct aan iemand te binden. Dit is een mooie manier om ervaring op te doen en je te bewijzen.

 6. Natasja mei 2, 2015 / 07:20

  Wat een inspirerend artikel! Ik zou graag mijn baan in het onderwijs opgeven om full time te bloggen. Maar dat zit er – voor nu in ieder geval – (nog) niet in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *