Outfit: Fair Fashion in the fields

Gisteren bezocht ik het Fair Fashion Festival in Utrecht. Hier genoot ik van de bijzondere concepten van ontwerpers van over de hele wereld. Vooraf aan dit evenement fotografeerde ik voor Zeldzaam Mooi in Olst. Ook hier ontmoette ik bijzondere mensen waarvan sommige rondgetrokken hadden over de wereld. Vandaag wil ik jullie daarom een foto laten zien die gemaakt is in het veld. In een maisveld om precies te zijn. Een foto waarbij dromen centraal staat en waarbij ik je mee wil nemen in mijn gedachten over Fair Fashion.

mais fotoshoot - miss green - fair fashion blog - vintageandbeauty.com - jurk van bamboe

Tussen de velden droom ik weg. Weg naar een dag waarop alles anders is. Voor jou en mij. Samen kunnen we veranderen.

fair fashion blogger - fair fashion movement - bewust fair fashion - miss green - bamboe jurk- vintageandbeauty.com

Op de foto draag ik mijn zwarte jurk van bamboe die ik vorig jaar ontving van Miss Green. Deze jurk blijft een favoriet nu het koudere weer aanbreekt. Ik combineerde deze over een skinny jeans met mijn stoere boots.

Mijn idee met deze shoot is om te laten zien dat mode zoveel meer is dan mooie kleding. Mode vertelt een verhaal en is een manier om jezelf te uiten. Daarnaast is mode niet tijdelijk. De industrie geeft mensen de indruk dat we elke paar weken een compleet nieuwe garderobe nodig hebben om stil te staan bij de tijd. Uiteindelijk zorgt deze massaproductie ervoor dat we er vaak juist hetzelfde uitzien. Hoeveel mensen zie je bijvoorbeeld met Adidas schoenen rondlopen en hoeveel mensen dragen dezelfde jas op straat. Schrikbarend veel vindt je niet? Fair Fashion is uniek en kostbaar. Stilstaan bij deze gedachten is voor mij heel waardevol.

Tijdens het maken van deze foto’s had ik het koud en moest ik veel moeite doen om het product goed uit te laten komen. Dit brengt mij weer bij het besef hoeveel mensen in lage loonlanden moeten ploeteren voor een paar euro. Het resultaat is niet perfect net zoals niemand dit is. De foto laat zien wie ik ben. Ik hoop dat er over een paar jaar alleen nog maar kleding verkrijgbaar is uit ‘eerlijke velden’.

Laat je mij weten wat je van deze shoot vindt en of jij ook bewust kiest voor Fair Fashion?

Fotografie: Arno de Jonge.

19 Reacties

 1. sunny mama oktober 26, 2015 / 08:51

  Ik help het je hopen dat we over een poosje alleen nog maar eerlijk geproduceerde kleding kunnen kopen. Maar, eerlijk gezegd, ben ik daar wel optimistisch in. We worden er steeds bewuster van (gemaakt) onder welke omstandigheden ons ‘voordelig textiel’ geproduceerd wordt en er komen gelukkig steeds meer initiatieven als deze.
  Goed dat je hier aandacht aan besteedt!
  sunny mama schreef…WAAROM IK NÓÓIT MEER HALVARINE OP MIJN BROOD ZAL SMEREN…My Profile

 2. Lesley oktober 26, 2015 / 18:16

  Mooie foto’s! Ik ben ook bij het fair fashion festival in Utrecht geweest. Ze hadden mooie kleding en ik had van sommige dingen helemaal niet verwacht dat het op een fair manier geproduceerd was. Van mij mag er veel meer fair geproduceerd worden hoor!
  Lesley schreef…Boekenbrunch met Buddy & Helen + winactieMy Profile

 3. Izzy oktober 26, 2015 / 18:41

  Mooie shoot op een aparte locatie, daar houd ik wel van! In alle eerlijkheid let ik niet specifiek op of iets fair is geproduceerd, maar ik probeer in ieder geval lang met mijn kleding te doen. Als ik iets wegdoe, verkoop ik het of geef het aan een goed doel; het blijft in ieder geval in roulatie. Ook vind ik het tof om vintage items te kopen (ook op het gebied van meubilair).
  Je ziet steeds meer en meer dat men op allerlei gebieden ons afval hergebruikt en dat is natuurlijk super! En uiteraard geweldig dat je hier aandacht aan blijft besteden! Het begint toch allemaal met bewustwording 🙂
  Izzy schreef…Dutch Design Week 2015, Part ThreeMy Profile

  • Kim oktober 28, 2015 / 07:32

   Klopt! Top dat je er toch al zo mee bezig bent. Lang met kleding doen is zeker een goed begin. Ik denk dat dit ook zeker wat uitmaakt. Anders kopen we alleen maar eerlijke mode om alsnog alles weg te gooien. Dan houden we nog steeds hetzelfde afval probleem.
   Kim schreef…Zeldzaam Mooi. Een bijzonder event.My Profile

 4. Jorinda oktober 26, 2015 / 18:52

  Mooie foto’s weer =)
  Je haar is leuk zo!
  Liefs Jorinda

 5. Petra oktober 27, 2015 / 12:57

  Prachtige fotos zijn het geworden, vorig jaar heb ik het Fair Fashion festival in Utrecht ook bezocht en ik vond het wel interessant om te ervaren…Dit jaar heb ik het festival niet bezocht..je idee over fair fashion daar kan ik mij wel in vinden, wij hebben inderdaad niet elke paar weken iets nodig. Ik kies niet bewust voor fair fashion, wel kies ik er bewust voor om veel minder aan te schaffen en ook regelmatig kleding aan te schaffen in kringloopwinkels…
  Petra schreef…Yessss, ik ben helemaal happy, 350 volgers….( Winactie)My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *