Genieten of huilen?

‘Je moet genieten van de kleine dingen.’ Oh wat had ik altijd een hekel aan die zin. Waarom moet ik daarvan genieten en wat als ik daar nou even geen zin in heb? Misschien heb ik wel even zin om boos te zijn, mij te ergeren aan andere mensen die zitten te eten in de trein of wil ik even zeuren. Gewoon omdat ik daar behoefte aan heb. Mag dat dan niet?

Verdriet en frustraties horen bij het leven. Iedereen uit ze anders en dat is prima. Zo kan ik enorm opgelucht zijn als ik even alles eruit gooi. Het lucht zo op! Vaak kan ik achteraf dan ook om mijn eigen frustraties lachen. Want waar maakte ik mij nou eigenlijk druk om?

Boos en gefrustreerd zijn is – in mijn ogen- geen enkel probleem. Het hoort er nu eenmaal bij.

Duurzaamheidsmarkt - kim buining fotografie - gelukkig zijn - boos kindje- slecht weer - vintageandbeauty.com

©Kim Buining Fotografie.

Mag ik even boos zijn?

Het nadeel van social media is dat onze levens zo perfect lijken. We drinken elke dag een heerlijke smoothie, hebben altijd onze make- up perfect zitten en lunchen buitenshuis alsof geld water is. Valt dat in het ‘echte leven’ eens even tegen!

Mijn leven is volgens de ‘mainstream’ instagram ‘eisen’ niet perfect. Ik drink buitenshuis maar doe dit altijd in combinatie met werk, creëer nooit de perfecte smoothie waar iedereen instant dorst van krijgt en mijn make- up looks veranderen eens per seizoen. Ben ik dan saai? Ik vind van niet. Ik leef, geniet intens van de vrolijke bloggers die ik coach via AlleenPuur en kom zo nu en dan doorweekt door de regen thuis. Dankzij koude dagen geniet ik meer van de zon. Dankzij afwijzingen ben ik alleen maar ambitieuzer geworden en dankzij mijn droom blijf ik ’s nachts doorwerken tot in de late uurtjes. Het leven is mooi zoals het is. Is het besef dat het leven zo wervelend is niet iets om juist van te genieten?

9 Reacties

 1. Anna oktober 23, 2015 / 07:41

  Ik herken dit gevoel echt zo erg. Ik vind het soms ook maar lastig dat alles altijd maar perfect moet lijken te zijn online. Al merk ik dat ik daar zelf ook aan meedoe. Ik vind mijn leven trouwens heel leuk en ben vrijwel altijd vrolijk, maar natuurlijk niet letterlijk op ieder moment. Dat bestaat niet lijkt me.
  Anna schreef…Thuisbeeld | Eva SchoutenMy Profile

 2. Petra oktober 23, 2015 / 14:43

  Tja, eigenlijk word ik ook wel een beetje kriegel van zulke opmerkingen…het is namelijk wel zo dat als je zogezegd altijd overal van geniet, je het genieten volgens mij niet meer als genieten kan ervaren maar je het als als normaal ervaart…die eeuwige optimisten? ….nou het zal wel….Ik kom ze echt nooit tegen IRL, alleen online…en nee,ik ben geen zure ras chagerijn, maar best wel realistisch…wie geen dieptepunten heeft in zijn leven, heeft volgens mij ook geen echte hoogtepunten…goed artikel…
  Petra schreef…Leuk, ik mag iemand blij maken…Winactie!My Profile

 3. Anne-Sterre oktober 23, 2015 / 18:05

  Herkenbaar. We willen allemaal maar constant zo perfect zijn naar de buitenwereld toe, maar laten we inderdaad realistisch blijven. Ik word wel blij als iets perfect is of gaat, maar imperfectie heeft ook zo zijn charmes.
  Anne-Sterre schreef…Mijn herfstfavorietenMy Profile

 4. Nesrin oktober 24, 2015 / 18:12

  Mooi geschreven Kim. Ik ben realistisch en snap inmiddels dat de mensen met zo een perfecte feed zelf heus niet zo perfect is. Ik vraag mij altijd af waar zij de tijd vandaan halen om hét perfecte plaatje te schieten en op Instagram te zetten 😉
  Nesrin schreef…Potjes en tubes wat smeer ik op mijn snoetje?My Profile

 5. Joy oktober 25, 2015 / 18:22

  Haha ja ik deel wel altijd waar ik vrolijk van word op Instagram. Smoothies, makeuplooks, nieuw haar. Als ik thuis ben denk ik er eerder aan foto’s te nemen met mijn telefoon dan wanneer ik weg ben. Waar ik echt intens vrolijk van word is leuke dieren tegenkomen op straat, daar maak ik vaak ook wel even snel een foto van!
  Verder relativeer ik alles heel erg, ik merk dat ik dan ook minder boos ect wordt…

  leuk geschreven!
  Joy schreef…OOTD | Minimalistic AutumnMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *