Fair Fashion: shirt van bamboe

Hello November! Oktober ging razendsnel voorbij en ik heb de afgelopen maand enorm veel leuke dingen meegemaakt. Hierover morgen meer. Vandaag wil ik graag een nieuwe outfit met jullie delen. Zoals je wellicht wel weet probeer ik met mijn kleine garderobe zoveel mogelijk verschillende looks te creëren en deel ik steeds meer outfits waarbij ik Fair Fashion draag in de hoop anderen te inspireren.

Regelmatig speur ik door mijn kast om te kijken of ik iets op een andere manier kan combineren. Meestal heb ik 1 item in mijn hoofd die ik die dag graag wil dragen. Ik kies altijd een outfit die past bij mijn gevoel want het is enorm belangrijk dat je tevreden bent met de kleding die je draagt. Twijfel je of voel je jezelf niet mooi in kleding? Kleed je dan gerust nog een keer om. Deze onzekerheid straal je namelijk ook uit en dat is (vaak) niet hetgeen wat je wil. Daarnaast is het toch zonde om onzeker te worden van wat kleding?

fair fashion blog - fair fashion - DaJia kleding - bamboe shirt - vintageandbeauty.com

De outfit van vandaag oogt casual, zit erg comfortabel en is grotendeels Fair Fashion. Door de combinatie van de top met de nep leren rok kan het zowel netjes, stoer als boho chic gedragen worden. Ik kleed me -voornamelijk vanwege mijn werk- graag netjes maar hou wel van een eigen stijl. Geen keurige overhemden met pantalon en blazer voor mij. Daar word ik zenuwachtig van. Doe mij maar een mooie blouse met een retro pantalon of een vintage exemplaar. Netjes maar anders.

fair fashion - fair fashion blog - shirt van bamboe - DaJia kleding - vintageandbeauty.com

Shirt: DaJia* | rok: oude collectie Sting | schoenen: VanHaren | ketting: tweedehands | blush: Pupa Like a Doll*

*Alle items met * heb ik ontvangen ter review.

fair fashion - bamboe shirt - DaJia - trendy kleding van bamboe - shirt met vlindermouw - vintageandbeauty.com

Het shirt dat ik draag, kreeg ik van de webshop DaJia. Al eens eerder schreef ik over deze bijzondere webshop die duurzame yoga kleding en mode van bamboe voor zowel mannen, vrouwen als baby’s verkoopt. Een prachtige combinatie. Bamboe is een bijzondere grondstof die zachter op de huid aanvoelt als kleding van katoen. Daarnaast is de stof dikker maar zorgt het voor minder transpiratie en is de kwaliteit hoog.

Het gebruik van bamboe in kleding heeft enkele voorbeelden. DaJia somde ze op:

 • Bamboe groeit snel en in overvloed.
 • Bamboe vermeerdert zichzelf en hoeft dus niet herbeplant te worden.
 • Bamboe heeft weinig water nodig, veel minder dan katoen!
 • Er worden geen pesticiden of chemische meststoffen gebruikt bij de teelt van bamboe.
 • Bamboe draagt bij aan klimaatregulatie door koolstofdioxide vast te leggen.
 • Bamboe is veel productiever dan katoen, er is dus veel minder land nodig om kleding te maken. Bij toenemende land schaarste in ontwikkelingslanden is dit een groot voordeel.

Het shirt dat ik draag is voor 95% gemaakt van bamboe en voor 5% gemaakt van elastaan. Het shirt oogt redelijk basic maar heeft een opvallende kleur (wat perfect staat bij herfsttypes) en opvallende vlinder mouwen. De hals sluit hoog.

Ik ben erg blij met dit shirt. Je kan mij niet blijer maken dan met dit soort kleding! Ik heb inmiddels al meerdere outfits gefotografeerd met deze top. Binnenkort dus meer looks.

Kies jij ook bewust voor Fair Fashion ?

Follow

37 Reacties

 1. Jorinda november 2, 2015 / 06:43

  Wat een leuke outfit weer =)
  Erg mooie gecombineerd!
  Liefs Jorinda

 2. kim november 2, 2015 / 10:20

  Wauw wat zie je er prachtig uit! Mijn vriend zou het helemaal geweldig vinden als ik een keer zo een rokje aan zou doen.
  En wat goed dat het shirtje van een duurzame stof is gemaakt 🙂
  kim schreef…WIN ACTIEMy Profile

 3. Rochella november 2, 2015 / 19:42

  Mooi dat er vanuit deze natuurlijke grondstofduurzame kleding ontwikkeld kan worden. De kleding combinatie is lekker casual en ik heb ook zo een rokje, maar had nooit gedacht dat he zo leuk zou ogen onder boots. Erg mooi.
  Rochella schreef…W7 Palette reviewMy Profile

 4. Marleen november 5, 2015 / 22:34

  Ik vind de outfit superleuk en het shirt ook! De kleur is prachtig voor de herfst!

 5. Lisette februari 20, 2016 / 16:15

  Wat apart dat die top van bamboe gemaakt is! Ik wist niet dat dat kon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *