Heel veel fotograferen, jenever proeven én..

Wauw. Eigenlijk kan ik het niet omschrijven. Wat is er veel gebeurd de afgelopen maand en wat ben ik blij dat ik in april dit jaar de uitdaging aan ben gegaan en mijn hart ben gaan volgen. AlleenPuur bestaat nu bijna een halfjaar en ik kan niet meer voorstellen dat ik geen bedrijf meer zou hebben.

Het is wervelend, druk meeslepend maar vooral heel erg leuk. Ondernemen geeft mij zoveel voldoening. Ik kan mij niet voorstellen hoe ik zo lang zonder heb gekund! Het is fijn om een team samen te stellen, te coachen, mensen te stimuleren en duurzame concepten te ontdekken. Tijd om de highlights van de afgelopen maand te delen!

vintage per kg groningen - vintage shoppen in groningen - vintage groningen - vintageandbeauty.com

De maand begon goed: ik mocht gelijk fotograferen voor een van de leukste evenementen die er zijn. Al enige idee? Jup, ik doel op het Vintage per Kg event van The Vintage Rebel. Het was de tweede keer dat ik voor dit onwijs leuke bedrijf mocht fotograferen. De sfeer die tijdens deze evenementen hangt is zo bijzonder. Daarnaast is de combinatie vintage shoppen- fotografie én werk onweerstaanbaar. Mijn fotoreportage vindt je hier.

hooghoudt - macchiato met anijs - macchiato maken - alleenpuur.nl

Samen met mijn lieve vriendin Xandra naar Hooghoudt voor een koffie versus Bruine Jenever workshop van een barista. Ik voel de jenever nu nog!

Op tour met een gezellige groep bloggers tijdens Wonen in Groningen. Wat werd er veel gekletst, gefotografeerd en geleerd. Dankzij deze leuke tour heb ik een aantal – voor mij- onbekende ontwerpers mogen ontmoeten.

wonen in groningen - holbar concepstore - woonwinkels groningen - alleenpuur.nl

Een toffe winkel ontdekken in Hoogezand (hoe is dit mogelijk?). Bij toeval ontdekte ik de winkel Reload die opgezet is door Karin en haar dochter. Karin komt – net zoals ik- uit de zorg en heeft nu eindelijk de knoop doorgehakt om haar dromen te volgen. Deze twee dames staan te stralen in hun winkel. Het concept is vrijwel identiek als Mijn Tafel en ook ik kon de verleiding niet aan. Inmiddels heb ik mijn eerste week achter de rug en verkocht ik vrijwel mijn hele kraam leeg. Een groot aantal tijdschriften, kaarsen en accessoires is de deur uitgegaan. Ook werkte ik de afgelopen week ook een avond in de winkel. De dames vertelden dat het aardig pittig was om met twee man de winkel te runnen. Ook i.v.m. de koopavonden. Ik ben de beroerdste niet en bood me vrijwillig aan. Ik help graag mensen en struin ook graag rond in dit soort winkels. Afgelopen vrijdag sprong ik een paar uurtjes vrij omdat ik ’s avonds niet hoefde te werken en had het enorm naar mijn zin. Dat ga ik vaker doen!

vintageandbeauty.com - kledingbibliotheek - vintage jurken - kledingrek

Het bezoeken van het Fair Fashion Festival in Utrecht. Wat keek ik uit naar dit event! Helaas was ik door problemen in het verkeer wat later. Desondanks heb ik veel kunnen zien, ontdekken en enorm veel inspiratie op kunnen doen. Het event vond plaats in de Winkel van Sinkel. Een prachtige locatie waar boven de zaal de kramen van duurzame bedrijven stonden uitgestald. Zo waren er de visagisten van mijn favoriete cosmetica merk Dr. Hauschka aanwezig, kon men shoppen in de sale van enkele bedrijven, ontdekte ik ondergoed van biologisch katoen, handschoenen én sjaals van prachtige materialen zoals zijde én ontmoette ik Jane van Smateria voor het eerst in persoon. Leuk om zo eens mensen te ontmoeten die je anders alleen via de mail spreekt! Het event is echt een aanrader voor iedereen die voorstander is van duurzame mode.

Helaas komt er over dit event geen artikel online. De locatie zelf was erg donker, de kramen hadden weinig verlichting en er schenen felle discolampen door het pand. Heel mooi maar het was hierdoor niet te doen om de producten zo te fotograferen dat ze tot hun recht kwamen. Ik deel liever niks dan foto’s waar ik niet achter sta. Volgende keer beter!

Starten met vrijwilligerswerk. Zoals je hierboven al leest ben ik weer begonnen met vrijwilligerswerk. Ik heb dit vrijwel mijn hele leven al gedaan. Zo was ik een aantal jaar maatje waarbij ik een groep dames met een verstandelijke beperking begeleidde om een vriendengroep te onderhouden, hielp ik ouderen bij de administratie en zamelde ik geld in d.m.v. collectes. Na mijn verhuizing heb ik het door drukte een lange tijd niet meer gedaan en ergens begon het te knagen. De bovenstaande hulpvraag kwam dus als geroepen!

boho tas - boho style tas - kim buining fotografie

Daarnaast kletste ik bij met meerdere lieve vriendinnen, werd ik huisfotograaf voor een heel gaaf evenementen bureau en gebeurde tot slot iets heel naars. Mijn lieve Jack overleed. Wat een veelbelovende dag zou zijn eindigde in een donkere wolk. Ik was er – zoals je wel begrijpt- aardig kapot van maar begin het steeds meer een plek te geven. Het hoort er nou eenmaal bij al blijft het natuurlijk erg pijnlijk als het (plotseling) gebeurt. Ik kreeg de ‘oplossing’ aangereikt om een nieuw huisdier te ‘nemen’ maar ik kan iets wat ik lief heb niet zomaar vervangen. De dood hoort bij het leven net zoals het rouwen hierom. Daarnaast ben ik van mening dat je een huisdier niet uitkiest. Een dier kiest jou uit. Uiteraard moet iedereen natuurlijk doen wat voor hem/ haar fijn voelt.  Things happen. Sometimes for no reason.

Bedankt lieve mensen voor het lezen van deze lange lap tekst. Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete moment was. Laat je het hieronder weten?

Follow

8 Reacties

 1. Galina november 3, 2015 / 07:44

  Oh wat vervelend dat je huisdier is overleden, ik begrijp hoe je je voelt, ze zijn niet te vervangen. Gelukkig zijn er deze maand ook echt geweldige dingen gebeurd 🙂 keep it up!
  Galina schreef…DIY vanille extractMy Profile

 2. Judith november 3, 2015 / 09:42

  Ziet er uit als een heerlijke maand. Wel kak van je huisdier zeg, beh 🙁 XO

 3. cindy november 4, 2015 / 08:44

  Super goed dat je je hart hebt gevolg destijds en daar pluk je nu de vruchten van. 🙂
  Ziet eruit als een super mooie maand met helaas een donker randje. Sterkte met het verlies van je huisdier.
  En ik ben het met je eens dat je een huisdier niet zomaar vervangt. Als het zo moet zijn, dan kom je een nieuwe trouwe vriend vanzelf weer tegen.
  cindy schreef…Mijn plannen en doelen voor november en december 2015My Profile

 4. Anne-Sterre november 4, 2015 / 16:49

  Jenever vind ik echt niet te pruimen zo vies, maar ieder zijn ding. Een huisdier is niet zomaar te vervangen, je komt het juiste diertje vanzelf tegen en dan nog is het niet vervangen maar een ander bijzonder dier waar je weer van kunt houden en een speciale band mee aangaat.
  Anne-Sterre schreef…Tip | Søstrene Grene | Bron van inspiratieMy Profile

 5. Cynthiiaa november 5, 2015 / 01:20

  Oeh, vrijwilligerswerk? Wat knap van je! Jenever. oh. Nom! Dat doet mij ook heel erg denken aan mijn oma, haha! Supertof dat je ook weer mocht fotograferen bij een event waar je al eerder de fotografe was geweest, dat is een groot compliment! Arme Jack! 🙁 Inderdaad, rouwen is goed. Zelf namen wij na het overlijden van onze hond jaren geleden een nieuw huisdier, vrij snel en dat hielp enorm bij het rouwproces. Dit jaar overleed onze hond na een kort leven van zes jaar, ze was ineens ziek en vervolgens namen wij geen nieuwe hond meer en oh.. ik heb haar nog nooit zo erg gemist. Misschien ook omdat ze abrupt ineens uit het leven werd getrokken als het ware, heel onverwachts. Afgelopen maandag moest ik mijn konijn laten inslapen na twee weken ziek zijn, maar ook weer niet, heel vreemd was het, ondanks dat ik nog haar moeder heb, mis je haar heel erg. Huisdieren vervang je niet zomaar, want de band kan je niet vervangen. Dit is uniek, want Jack had waarschijnlijk een heel uniek karakter wat je niet snel weer tegenkomt. Sterkte dame, rouw zolang je moet en als er wat op je pad komt, ga ervoor. 🙂 Hug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *