Fair Friday | Duurzaam & trendy met Smateria

Voor mijn werk ben ik veel onderweg. Mijn camera, laptop en ik zijn onafscheidelijk. Zonder mijn camera geen beelden bij mijn verhaal en dankzij mijn laptop heb ik de vrijheid om te werken waar en wanneer ik dat wil. Ik voel me al bijna een volleerd Digital Nomad. Oké, bijna dan. 

Nu ik vaak mijn tas in de ochtend pak en het lente weer nog niet altijd meezit, valt het mij op hoe kwetsbaar een laptop is als je deze vervoerd. Een klein beetje regen kan er al voor zorgen dat je ‘zwarte boek’ van je bedrijf het niet meer doet. Ik krijg de kriebels van het idee en gezien het feit dat ik aardig onhandig ben word het dan ook tijd om hier iets aan te doen!

Duurzaam, eerlijk én trendy

smateria-fairtradetassen-tassengemaaktvannetten-fairtrade-fairwmn.com-vintageandbeauty.com

Wellicht heb je al eens gehoord van Smateria? Dit bedrijf levert prachtige handgemaakte tassen en accessoires. Gemaakt van onbruikbare visnetten in Cambodja met een ‘touch’ van Italiaans design. Wees niet bang, het woord Cambodja betekent nog niet dat er sprake is van kinderarbeid. Sterker nog; Smateria zorgt ervoor dat de lokale bevolking er juist op vooruit gaat! Het bedrijf bestaat sinds 2006 en is echt een sociaal bedrijf.

85% van de werknemers is vrouw. In totaal zijn er 114 mensen voor het bedrijf aan het werk. Smateria bied hen kansen om te groeien. Zo krijgen de werknemers niet alleen cursussen maar ook een eerlijk salaris, een zorgverzekering en er word doorbetaald bij zwangerschapsverlof. Iets wat niet vanzelfsprekend is in Cambodja. Jonge moeders kunnen daarnaast onder werktijd hun kinderen borstvoeding geven omdat Smateria voor de werknemers een kinderopvang heeft georganiseerd. Smateria is Child Labor Free.

One man’s trash is another man’s treasure. Een prachtige slogan die ik zo pakkend vind. Want hoe mooi is het dat je met het recyclen van oud materiaal niet alleen de natuur maar ook de lokale bevolking een handje helpt? Fairtrade en fairmade. I love it!

smateria-laptophoes-ecohoes-ecosleeve-laptophoes-fairwmn-vintageandbeauty.com

Van Jane, de eigenaresse van Smateria Nederland, ontving ik deze prachtige laptophoes. De hoes matcht perfect bij mijn boodschappentas en is gemaakt van multipurpose (bouw) netten. Dankzij dit materiaal is de hoes erg sterk en verliest het niet van vorm na veelvuldig gebruik. Wat ik zelf erg prettig vind is dat er rondom een rits zit. Geen gedoe dus met een kleine opening waar je een laptop ‘doorheen moet proppen’. Gewoon een mooie, stijlvolle hoes van gerecycled materiaal. Het past perfect bij mijn visie en ik vind het mooi dat ik nu als duurzame ondernemer dit ook kan uitstralen als ik bij klanten op bezoek kom.

Benieuwd naar de rest van de collectie? Klik dan hier verder. Ken jij dit merk al?

6 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *