Travel | Vintage in Amsterdam met o.a. kledingbibliotheek LENA

Eindelijk vakantie! Ondanks het slechte weer (even typisch Hollands zeuren) ging ik gisteren naar Amsterdam voor een dagje weg. We zijn voornamelijk in Amsterdam Oost geweest en zin van daaruit naar het centrum en de Jordaan gelopen. Wat is het hier prachtig zeg! Echt in elke steeg hing een romantische sfeer. Of ben ik nu iets té enthousiast haha? Tijdens het rondstruinen door de stad liepen we langs een aantal prachtige zaken. Tijd voor mijn verslag over vintage hotspots in Amsterdam!

vintageandbeauty.com - kledingbibliotheek - vintage jurken - kledingrek

Kledingbibliotheek LENA

Kledingbibliotheek LENA is echt een pionier te noemen in de kledingbranche. Het gaat in tegen de huidige fast fashion en laat mensen proeven van het consuminderen. In plaats van dat je elke maand kleding koopt, koop je een strippen kaart of sluit je een abonnement af. D.m.v. deze kaart kan je elke maand kleding lenen. Je bepaalt zelf voor hoelang. In alle kleding staat een was instructie met (eco) was instructies. Kleding die wat lastiger te reinigen zijn worden gewassen door de zaak zelf. Good to know: de kleding van Kledingbibliotheek LENA wordt gewassen met Seepje! Hoe leuk is dat? Daar wordt ik nou blij van! Voor wie nu bang is dat er alleen maar suffige kleding te vinden is, die heeft het goed mis. De fair fashion die verkocht wordt is o.a. van Fair + Fair en is erg draagbaar. Daarnaast is er een prachtige vintage collectie verkrijgbaar en kleding van verschillende ontwerpers. Zowel beginnend (o.a. NHTK en studio Mulder) als de gevorderde (o.a. Dept en Mud Jeans). Alle merken die verkocht worden zijn – in verschillende vormen- duurzaam. Kledingbibliotheek LENA is echt een must go voor iedereen die de stad bezoekt. Stiekem baal ik dat ik niet in Amsterdam woon want ik had er graag kleding willen lenen!

Kledingbibliotheek LENA is te vinden aan de Westerstraat in Amsterdam.

vintageandbeauty.com - vintage kledingzaak amsterdam oost- vintage amsterdam - keuken 1930

Kledingwinkel van den Volksbond

In Amsterdam Oost liepen we daarna langs een aantal gave vintage zaken die zeker een bezoekje waard zijn. De eerste zaak verkoopt kleding voor echt bodem prijzen. Denk aan kleding vanaf 1 euro. Deze zaak bestaat nu 12 jaar en is opgezet met het idee om mensen voor een kleine prijs een gehele garderobe te kunnen bieden. Doordat lokale mensen maar ook reizigers regelmatig kleding brengen en/ of ruilen is de collectie erg dynamisch en divers. De winkel zelf is echt tjokvol. Heel eerlijk; je moet hier niet naar binnen gaan als je claustrofobisch bent. Het eerste gedeelte is namelijk erg smal, staat vol met kleding, lp’s en frutsels voor in huis en van daaruit loop je naar boven. Het pand lijkt op een oude woning. De gangen zijn smal en scheef. In het eerste kamertje staat voornamelijk kleding. Vanuit deze kamer kijk je uit op een kleine binnentuin. Na deze kamer is er een heel smalle keuken, ook bomvol, die uit 1930 stamt. Kortom; het is een bijzondere winkel die je zeker een keer moet bezoeken! Al is het maar om even te praten met de eigenaar die erg gepassioneerd over zijn concept verteld.

Kledingwinkel van den Volksbond is te vinden aan de Haarlemmerstraat.

Tut & Hola

Er zijn – uiteraard- nog tal van prachtige vintage zaken in Amsterdam maar de volgende winkel blonk uit. In deze zaak wordt alleen kleding verkocht uit de jaren 30-70. Denk aan prachtige A- lijn jurken, veel pailletten, leren tassen, opvallende blouses en prachtige cornetten. Echt je kijkt je ogen uit! Check bijvoorbeeld hieronder deze gave badmuts. Is deze niet schattig? Ik zou ze bijna gaan dragen!

Tussen de buien door heb ik mij hier echt uitstekend vermaakt. Leuk voor de mannen; er is een retro lounge plek waar je even bij kan komen. De kleding is betaalbaar en de verkoopster weet veel van vintage. Ik heb heerlijk met haar over vintage kunnen praten. Meer weten over vintage? Lees dan zeker eens deze tips!

vintageandbeauty.com - retro badmuts - tut & hola - vintage amsterdam

Voor zover mijn update over vintage hotspots in Amsterdam! Vandaag was alweer mijn 5e vakantiedag en nog maar een paar dagen en dan is mijn vakantie week alweer voorbij. Als ondernemer gaat het toch nét even iets anders dan als werknemer merk ik. Zo heb ik al dagen achter de laptop doorgebracht dankzij een hacker die mijn andere site platlegde en kwam er een spoed opdracht binnen. Het is even wennen maar ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen!

Tut & Hola is te vinden aan de Korsjespoortsteeg in Amsterdam.

Meer weten over vintage? Lees dan ook eens:

18 Reacties

 1. debby juli 30, 2015 / 07:48

  Wat een heerlijke post zeg, mocht ik weer naar Amsterdam ga ga ik ook naar Oost. Zelf kan ik slecht tegen de drukte van het centrum.

  • Kim juli 30, 2015 / 08:56

   Dankjewel Debby! Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt 🙂

 2. Lesley juli 30, 2015 / 08:12

  Wat een uitvinding een KLEDINGBIBLIOTHEEK!! Dat is gaaf ik had er nog nooit van gehoord! Jammer dat ze dat bij mij in de buurt niet hebben zou makkelijk zijn voor de fashion shoots hihi

 3. Kirsten juli 30, 2015 / 10:39

  Wat een leuke post! Ik had wel al van de kleding bibliotheek gehoord, maar nog nooit geweest. Oost is inderdaad erg leuk. Ach, ik vind bijna alle plekken in A’dam leuk! Maar favoriete buurten blijven de Jordaan en Oud Zuid. Geniet nog even van je vakantie Kim! X

 4. Alynda juli 30, 2015 / 10:54

  Leuk geschreven en vrolijk stukje. Één kleine correctie de kledingwinkel op de Haarlemmerstraat is in het centrum. 🙂

 5. Dina juli 30, 2015 / 16:38

  Oh my, “tut en hola” klinkt zo leuk! 😀

  • Kim juli 30, 2015 / 16:43

   Hahaha ik vind de naam ook geniaal. Erg leuk bedacht 🙂

 6. Linda augustus 1, 2015 / 10:24

  Leuk zo’n dagje naar de City. Behalve voor een concert moet ik bekennen dat ik er nog nooit geshopt heb.. Dat wordt eens tijd!

  • Kim augustus 1, 2015 / 10:56

   Oh zeker eens doen Linda. Er is echt onwijs veel te zien!

 7. Trudy augustus 1, 2015 / 11:06

  Ik had hier serieus nog nooit eerder van gehoord! Wat een apart idee zeg.
  Dit kan je inderdaad toch wel wat geld besparen iedere maand!

 8. Marleen augustus 2, 2015 / 09:26

  Het ziet er allemaal super uit! Balen dat je vakantie alweer bijna voorbij is. Het gaat altijd zo snel! Ik heb pas vanaf 10 augustus ‘echt’ vakantie! xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *