Saint Basics | Deze hipster is gemaakt van hout

Een hele bekentenis vandaag op de blog. Want hoewel ik graag mijn liefde deel voor tassen, duurzame kleding en kekke vintage blousjes blijf ik opzoek naar pareltjes. Op de PuurFair ontdekte ik maanden terug een merk die duurzaam ondergoed verkocht. Zonder dat ik het wist had ik toen hout in handen!

saintbasics-ondergoedvanhout-duurzaamondergoed-fairwmn-vintageandbeauty

Bij duurzaam ondergoed denk je wellicht aan ondergoed dat gemaakt is van biologisch katoen. Zacht, luchtig en lief voor de huid. Tijdens de beurs had ik echter iets in handen dat nóg zachter aanvoelde en gemaakt was van eucalyptushout. Ja serieus, er wordt ondergoed gemaakt van hout! Voelt dat dan niet raar aan? Of doet het dan geen pijn? Nee. Anders zou men er immers toch geen ondergoed van maken want niemand wil splinters down under ;).

Tencel, zoals dit materiaal ook wel genoemd wordt, is ademend, antibacterieel en vochtregulerend. Perfect dus voor de warme zomer avonden en de gevoelige huid. Het voordeel daarnaast van dit merk is dat het ondergoed mooi aansluit en geen schurende labels of naden bevat.

Er zijn dus veel voordelen aan ondergoed van hout!

Voor mij een aangename verrassing. Mocht je dus ook nog opzoek zijn naar fijn, draagbaar maar ook trendy ondergoed dat gemaakt is van duurzaam materiaal bekijk dan zeker even de website van Saint Basics.

saintbasics-duurzaamondergoed-fairondergoed-ondergoedvanhout-fairwmn.com-vintageandbeauty

Leuke feiten over Saint Basics:

Saint Basics is door Rank a Brand uitgeroepen tot het groenste basicmerk van Nederland. Naast ondergoed voor hem en haar verkopen ze ook fijne basic tops en een super schattig setje voor baby’s.

Het is – wat je nu uiteraard ook wel verwacht- een duurzaam bedrijf.  Ze werken dus niet samen met sweatshops, er is geen sprake van kinderarbeid en de producten bevatten geen pesticiden. Saint Basics voldoet aan de GOTS- standaard. Alle producten hebben het OEKO-TEX keurmerk.

Kortom; ik ben heel erg blij dat ik dit merk ontdekt heb. Eindelijk een alternatief voor ondergoed dat striemen achterlaat én fijn, luchtig ondergoed voor warme dagen! Dat voelt goed.

Van Saint Basics heb ik een setje mogen uitproberen. Wil je dit ook graag doen? Met de code V&B2016 krijg je 10% korting.

Zou jij dit dragen?

 

20 Reacties

 1. Kelly april 28, 2016 / 06:10

  Hier ook een fan van Saint Basics! Mijn tops zijn bijna versleten, zo graag en vaak draag ik ze!

 2. jeapiebel april 28, 2016 / 06:25

  Dat ze niet werken samen met sweatshops, er is geen sprake van kinderarbeid en de producten bevatten geen pesticiden. Het klink echt fijn. De onderbroek ziet er ook goed uit.

 3. Yvonne april 28, 2016 / 09:12

  Ja ik zou het zeker dragen. Zelf heb ik een paar onderbroeken van bamboe. Ze zitten erg lekker.

 4. geertruurzaam april 28, 2016 / 14:03

  Ik ben ook grote fan van Saint Basics! En die kortingscode komt goed uit voor een aanvulling in mijn kledingkast.
  geertruurzaam schreef…Dag van de AardeMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *