Trendy & Fair: MYOMY Saddle Bag

Pssst.. wist je nog dat ik schreef over mijn fair fashion wishlist? Niks vermoedend schreef ik over de MYOMY Saddle Bag die in de aanbieding was. Verliefd op het merk, de materialen en de vormgeving. Ik probeerde het uit mijn hoofd te zetten want van 1 kapotte portemonnee die ik meer dan 7 jaar gebruikte, ging ik naar 2 nieuwe exemplaren die ik beiden net niks vond. Zo zonde! Ik mocht daarom van mezelf niks kopen.

Totdat Carolien mij erop wees hoe goed deze deal wel niet was. Oh waarom hoorde ik dit? Daar ging mijn goede voornemen om alleen hetgeen te kopen wat ik ECHT nodig heb. Gelukkig ben ik na mijn schoenen fiasco nog braaf geweest. Heb ik gisteren mijn oude schoenen ingeleverd bij het Leger des Heils en kleding gedoneerd. Mijn winter collectie kleding past nu in een grote plastic bak. Momenteel gevestigd onder mijn bed. De rest van mijn garderobe is tevens dusdanig uitgedund dat het ook in 1 grote plastic opberger past. Wat een rust en ruimte. Heerlijk!

Oké, genoeg gepraat. Laten we verder gaan met hetgeen waar je hiervoor komt; de MYOMY Saddle Bag. Deze beauty werd bij De Groene Knoop geleverd in verschillende kleuren (momenteel staat alleen nog de Original online) en ik kon deze krijgen voor een zeer lage prijs. In mijn fair fashion zomer wishlist noemde ik namelijk deze aanbieding en toen ik lyrisch genoeg was om de portemonnee te bestellen was Carolien mij voor want ook zij kon de verleiding niet weerstaan. Het resultaat; de MYOMY Saddle Bag was uitverkocht. Typisch, vindt je niet? Ik had zojuist reclame gemaakt voor het allerlaatste exemplaar die dankzij mijn eigen reclame aan mijn neus voorbij ging. Gelukkig was de eigenaresse zo attent om te kijken of ze nog een exemplaar voor mij kan vinden. En ik had geluk; afgelopen week lag dit exemplaar op mijn mat!

MYOMY MY SADDLE BAG - fair fashion - ecologisch leer

MYOMY Saddle bag- MYOMY - fairtrade portemonnee - fair fashion- vintageandbeauty.com - fair fashion blogTrendy & Fairtrade

Wat er zo bijzonder is aan deze portemonnee is dat deze gemaakt is van fairtrade ecologisch leer en gerecyclede PET- flessen. Ook wel polypropeen genoemd. Door het smalle formaat is deze portemonnee perfect om mee te nemen in een klein tasje. Het is licht van gewicht en dankzij de rits raak je niks kwijt. Aan de binnenkant van de portemonnee zitten 5 vakken en 4 schuifvakken voor pasjes.

Leuk weetje: MYOMY is een dochter merk van MY PAPER BAG. Ik ontdekte dit merk voor het eerst tijdens een pers dag waar ik de winter 2015 collectie heb mogen bezichtigen.

Naast portemonnees heeft MYOMY ook nog een collectie met tassen. Populair is de My Saddle Bag. Deze schoudertas heeft een klassieke uitstraling en is ook te dragen als handtas. Leuke bijkomstigheid: de tassen en portemonnees matchen perfect bij elkaar en bevatten allemaal een kwast dat gemaakt is van hetzelfde leer.

Word je nu helemaal enthousiast? De MYOMY Saddle Bag Original is in de aanbieding. Je besteld deze hier.

Ken jij dit merk al?

Follow
 

13 Reacties

  • Kim juli 17, 2015 / 07:36

   Leuk dat hij jou ook zo aanspreekt!

 1. Karen juli 17, 2015 / 08:01

  Ik hou van fairtrade etc. etc. Deze is niet helemaal mijn smaak, maar ik vind de kleur wel echt prachtig!

 2. Marleen juli 19, 2015 / 13:31

  Ik vind hem heel leuk! Weer eens wat anders dan zo’n saaie zwarte die iedereen (inclusief ik) heb haha! Xx

 3. Izzy juli 19, 2015 / 20:11

  Wat een beauty! Prachtige kleur en afwerking ook!

  Zal ik je iets grappigs vertellen? Maanden geleden had ik op je site een post gelezen over een vintage per kilo event, maar dat vond plaats in Groningen wat voor mij te ver weg was. Maar gisteren was er eentje zo’n beetje bij mij op de hoek en ben ik uiteraard even gaan kijken. ‘k Heb een mooie denim bloes kunnen scoren, dus ‘k ben helemaal blij! Waarschijnlijk zal ik ‘m t.z.t. in een outfitpost verwerken hi hi. Nog heel erg bedankt voor je tip toentertijd 🙂

  • Kim juli 20, 2015 / 21:22

   Wauw wat ontzettend leuk om te horen Izzy! Fijn dat het je geholpen heeft 🙂 Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd geworden. Laat je me het weten wanneer de foto’s online staan?

 4. Irma juli 22, 2015 / 13:19

  Fairtrade én super mooi: goeeede combi!

 5. Martha augustus 2, 2015 / 08:50

  Wat een leuke beurs! Ik ken het merk niet, naast bet scheiden van m’n afval ben ik niet zo heel
  bewust eco bio ingesteld, maar deze beurs vind ik echt heel leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *