Fair Wear Friday: Maak kennis met No Waste Design

Elke vrijdag staat in het teken van Fair Wear Friday. In samenwerking met een team vol enthousiastelingen deel ik een blog die in het teken staat van duurzame mode. Van duurzame panty’s tot aan prachtige items voor in je interieur. Echt daadwerkelijk alles komt aan bod.

Dit keer wil ik jullie kennis laten maken met een nieuw merk die echt nét op de markt is gebracht. Maak kennis met Nikki van No Waste Design!

nowastedesign-loqi-opvouwbaretas-duurzametas-vintageandbeauty.com

Nikki Zilverentant, de eigenaresse van No Waste Design vertelt vol trots over haar webshop. Al jaren droomde ze van haar eigen bedrijf maar steeds was er weer iets wat haar tegenhield. Gelukkig heeft ze besloten om haar hart te gaan volgen want haar webshop is echt een pareltje!

‘No Waste Design bestaat uit een duurzaam assortiment van hippe, trendy, mooie en betaalbare woonaccessoires en modeartikelen voor iedereen. Allemaal fairtrade, duurzaam en/of ambachtelijk gemaakt. Tijdens het productieproces staan mens en milieu centraal. En bij het samenstellen van de collectie kijken we niet alleen naar design, maar ook naar het verhaal achter het product.’

En dat is te zien. Boven elke productlijn staat uitgebreid wie de producten ontworpen heeft en waar deze zijn gemaakt. Zo zijn de tassen van LOQI gemaakt door ontwerpers over de hele wereld, duurzaam en opvouwbaar.

En juist door deze betaalbaarheid worden de producten veel verkocht met als gevolg dat er een prachtige vicieuze cirkel ontstaat. Geen producten die na een keer gebruik in de afvalemmer (of nog erger: de oceaan) belanden. Vergeet jij -stiekem- nog wel eens een tas mee te nemen naar de winkel? Schaf dan ook zo’n kek tasje aan. LOQI verkoopt ze in allerlei printjes en heel eerlijk; deze retro exemplaar is mijn favoriet!

yokolight-papierenlamp-duurzamelamp-lampvanpapier-origamilamp-vintageandbeauty

Naast deze kleurrijke tassen verkoopt Nikki lampen van Yoki Light die gemaakt zijn van papier. Geïnspireerd door de bestaande Origami technieken kwamen deze lampen tot stand. Voor nog geen 40 euro heb je een prachtig item in huis. Waarom zou je dan nog een exemplaar van plastic kopen?
nowastedesign-duurzaaminterieur-ecoitemsvoorinhuis-vintageandbeauty.com-fairwearfriday
Gezien ik helemaal in de woonsferen zit kon ik het niet laten om ook een kijkje te nemen bij de woonaccessoires. Dit had ik beter niet kunnen doen. De items van Mrs Bloom zijn fairtrade, duurzaam en zo stijlvol. Wat dacht je bijvoorbeeld van bovenstaand item?
Leuk extraatje: deze lijn is gemaakt van hout, linnen en papier en worden gemaakt door huisvrouwen die dankzij dit project een eerlijk salaris verdienen. Daar kan ik zo blij van worden!
Ik wens Nikki heel veel succes met haar webshop! Vind jij deze shop ook zo leuk? Laat dan even een reactie achter. Ik weet zeker dat je een glimlach op haar gezicht tovert. 
Lees ook:

9 Reacties

  1. Rochella juni 17, 2016 / 13:55

    Ik vind eerlijke producten altijd heel erg mooi. Het geeft je een rustig gevoel omdat je ergens aan bij kan dragen. De producten op de foto zoals de lamp en de manden vind ik heel erg mooi.
    Rochella schreef…Treets Traditions Relaxing Chakra’sMy Profile

  2. H* juni 17, 2016 / 22:41

    In eerlijk woonspul ben ik nog niet zo erg thuis, leuk om te zien!
    H* schreef…MiskoopMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *