Het resultaat van het project minimaliseren

Vorige week schreef ik over mijn eerste minimaliseer project van 2015 namelijk het project #useyoursamples. Tijdens dit project maakte ik elke dag een aantal samples op en deelde ik deze op Instagram met een klein review. Vandaag het resultaat van het het project minimaliseren.

Hoe ging het project?

De eerste paar dagen zocht ik voor het douchen ’s morgens de samples uit die ik die dag wou gebruiken en daarna maakte ik ze open en op. Na een paar dagen merkte ik dat ik automatisch mijn samples ging opsparen en niet gelijk meer ging delen via Instagram. Ik vond het wat te druk worden op mijn tijdlijn met elke dag een update en besloot eens in de paar dagen een update te delen.

Wat heb ik opgemaakt?

Ik begon dit project met meer dan 30 samples. Dat zijn er echt veel meer dan dat ik nodig heb voor een vakantie want sommige samples hebben zoveel inhoud dat ik ze vaker dan een keer kan gebruiken. Ik maakt de volgende producten op:

 • Ziaja Natural grape seed oil 7 ml (body lotion)
 • The Body Shop Smoothing Day Cream 1,5 ml
 • Ziaja Cocoa butter cream 1 ml
 • Vichy Teint Ideal no. 25 1 ml
 • Vichy Neogenic (shampoo) 7 ml (2x)
 • Tropika Body lotion avocado oil 2 ml
 • Vichy Normaderm 1,5 ml
 • Rituals Awareness Kombucha & Rice Milk 2,5 ml
 • Biotherm Aquosource Nuit 20 ml
 • Rituals Ginkgo’s secret hand balm 10 ml
 • Schwarzkopf Omega Repair shampoo 10 ml
 • Macademia Nourishing Leave- in cream 10 ml
 • Chilly gel (intieme wasemulsie) 4 ml

Het resultaat: 14 samples in 8 dagen!

Nieuwe inzichten

Door dit project ontdekte ik een fijn product voor mijn haar. Het gaat hierbij om de shampoo van Vichy, de Neogenic. Deze shampoo is bedoeld voor mensen met (dunner wordend) haar. Het valt me op dat deze shampoo mijn haar goed reinigt  en dat het daarnaast ook zorgt voor meer volume. Iets wat mijn haar altijd kan gebruiken. Als al mijn shampoo op is wil ik deze aanschaffen zodat ik deze voor een langere periode kan testen.

Daarnaast ontdekte ik de Biotherm Aquasource nuit. Een reiniger voor het gezicht die zorgde voor een heerlijk fris gevoel. Zeker ook een aanrader! De rest van de mini reviews vind je hier.

Verder gaan met minimaliseren

De komende tijd ga ik verder met minimaliseren. Ik heb genoeg spullen en die mogen eerst op voordat ik wat nieuws koop. Ik heb voor mezelf een lijstje gemaakt met spullen die ik dit jaar wel wil aanschaffen. Dit zijn stuk voor stuk dingen die ik nodig heb voor mijn blog of die ik nu mis in het dagelijks leven. Het grote voordeel van dit project is dat ik 2 nieuwe producten heb ontdekt zonder dat ik geld uit heb hoeven geven!

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met minimaliseren. Ik lees er veel over en ben aan het uitzoeken hoe ik dit het beste bij mijn leven kan laten aansluiten. Lijkt het jullie leuk als ik hier meer over schrijf op mijn blog?

29 Reacties

  • Kim januari 13, 2015 / 08:47

   Dankjewel Mariëlle, leuk om te horen!

  • Kim januari 13, 2015 / 08:48

   Het is verslavend Monique haha, doe je ook mee? 😉

 1. alexa januari 13, 2015 / 09:57

  Je hebt lekker veel opgemaakt! Moet vst een goed gevoel geven?

  • Kim januari 13, 2015 / 11:26

   Dat geeft het zeker Alexa! Daarnaast geeft het een vorm van rust.

 2. Nathalie Eline januari 13, 2015 / 10:15

  Wow, je bent echt goed bezig! Leuk om te lezen wat je allemaal opgemaakt hebt. 🙂

 3. Ilja januari 13, 2015 / 10:33

  Goed bezig! Ik heb eindelijk een masker tube leeg en weggegooid en mijn nachtcreme (tube) is ook bijna leeg, scheergel net zo! Het voelt als een soort boost om door te gaan, een adrenaline om op te maken! Haha, ik heb ook al 1 sampeltje geprobeerd maar ik wil gewoon eerst een aantal grote flessen opmaken omdat dat gewoon meer ruimte scheelt, maar ik doe met je mee! 😀

  • Kim januari 13, 2015 / 11:26

   Wat goed Ilja! Elke tube is er weer een. We can do this 🙂

 4. Laura januari 13, 2015 / 10:39

  Wat een goed idee! Ik heb echt zooooveel samples die ik nooit gebruik.

  xx Laura

  • Kim januari 13, 2015 / 11:27

   Ik zou zeggen; doe mee. Het is super leuk!

 5. Sonja januari 13, 2015 / 10:58

  Ik vind het heel leuk dat je hier over schrijft! Ik probeer dit ook zoveel mogelijk te doen! Alhoewel ik soms ook samples krijg waar ik weinig mee kan. Te donkere foundation bijvoorbeeld, haha! Maar heel goed en bewust dat je dit doet 🙂

  • Kim januari 13, 2015 / 11:27

   Dankje Sonja. Misschien een idee om die samples op te sparen en een keer aan iemand te geven die weinig te besteden heeft? Zo maak je een ander weer blij 🙂

 6. Fabulicious Home Life januari 13, 2015 / 11:48

  Wat goed! Ik ben er laatst ook achter gekomen dat ik simpelweg te veel spullen in huis heb. Als ik minder heb, is het ook gewoon sneller opgeruimd in huis.

 7. Wendy Vrieling januari 13, 2015 / 12:45

  Goed bezig. Minimaliseren heeft ook mijn aandacht de laatste tijd. Lijkt me leuk als je er ook over schrijft.

  • Kim januari 13, 2015 / 15:49

   Leuk dat we dezelfde interesse hebben!

 8. Rebecca januari 13, 2015 / 15:59

  Wat een leuk, origineel doel zeg.
  Zelf ben ik niet zo van samples en geef ik ze altijd weg haha. juist omdat ik ze dus ook niet gebruik. Misschien maar eens gaan doen..

 9. Anita januari 13, 2015 / 18:20

  Wat fijn dat je zo ook weer nieuwe fijne producten ontdekt. Minimalisme, altijd leuk om erover te lezen!

 10. Cynthiiaa januari 14, 2015 / 00:32

  Jeetje, 14 samples? Keep up the good work dame! Het is leuk om samples uit te proberen, ik houd er ook wel van. 🙂 Alleen doe ik het nauwelijks. Yes gurl, meer artikelen over minimaliseren.. I like!

 11. Renée januari 14, 2015 / 08:22

  Erg leuk om te lezen en knap gedaan met al die samples zeg!

 12. Karen januari 14, 2015 / 11:38

  Leuk om te lezen! Ik neem altijd samples mee op weekendjes weg, maar ik heb nog een hele doos open. Volgens mij is de helft van die samples inmiddels niet meer goed… 🙁

 13. Silvy januari 14, 2015 / 12:59

  Ohh, goed bezig! Ik heb ook heel erg veel samples en mini verpakkingen van onderandere beautyboxen enzo! Ik zou dit ook maar eens moeten doen.. 😉

 14. Kiss & Make-up januari 14, 2015 / 16:26

  Ongelofelijk hoe lang je soms met staaltjes verder kan eh! En ze zijn natuurlijk ook handig om nieuwe producten mee te ontdekken.

  • Kim januari 14, 2015 / 19:41

   Ja klopt! Ik verbaas me er ook over!

 15. Anna januari 14, 2015 / 21:59

  Jeetje, wat heb je veel samples opgemaakt! Ik vind dit nog steeds zo’n goed idee, ik heb ook nog allemaal spulletjes liggen die écht eens op moeten. Ik ga dit ook doen!

 16. Nienke februari 16, 2015 / 13:09

  Ik spaar mijn samples altijd voor op reis maar uiteindelijk neem ik ze dan toch niet mee uit angst dat ik dan te weinig ga mee hebben… Resultaat: een enorme doos samples! Misschien moet ik ze dan toch ook eens gewoon voor thuis gebruiken. Leuke minimalisme posts heb je, ik wil er meer van lezen!

  • Kim februari 16, 2015 / 14:39

   Dankjwel Nienke, leuk om te horen. Er komen meer posts aan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *