Shoplog: Vintage per kg & Papenburg

Een vintage per kg event in Groningen én een dagje weg met mijn vader. Dat betekent natuurlijk niks anders dan: shoppen! Het was weer heel erg wennen om – met die minimalistische blik- in de winkel te staan. Maar toch vond ik weer een aantal super leuke items. Kijk snel verder!

Laten we maar beginnen met de dingen die ik als eerste aanschafte: de items die ik kocht tijdens het Vintage per kg event. Slechts 10 min voordat het event begon had ik nog even de tijd om te gaan speuren en wauw ik wist niet waar ik kijken moest!

shoplog 3

Wat ging er mee naar huis? Een high waisted groen leren rokje. Supertof en van redelijk dun leer. Daarnaast vond ik een schattige bolero met polkadot die oversized viel (niet op de foto maar waar wel, dat mag Joost weten..) en een lange zwarte jurk van een Engels merk. Tijdens het event vond ik ook het perfecte spijkerjasje (zelfs van D&G!) helaas was deze nét te groot voor mij anders had ik deze zeker ook mee naar huis genomen.

Afgelopen donderdag ging ik met mijn vader een dagje naar Papenburg. Het was erg gezellig en ik heb genoten van onze tijd samen. We gingen o.a. bij de grote scheepsbouw kijken, wat drinken bij leuke cafés en daarna even wat winkelen in de stad. Ik mocht van mijn vader wat leuke dingen uitzoeken en dit ging mee naar huis!

shoplog 2

Mijn vader viel het op hoe kieskeurig ik geworden ben. Heel leuk zo’n dochter die vind dat ze weinig nodig heeft als je haar net wat wil geven haha.

Omdat ik snel bleek lijk als ik bepaalde kleuren draag besloot ik op zoek te gaan naar een mooie lipstick voor de lente. Bij een drogisterij vond ik deze lipstick van de nieuwe collectie van Artdeco. Het is de Artdeco Perfect color lipstick 91a. Een warme perzik kleur die verrassend lang blijft zitten.

shoplog 4

Later vond ik een gehaakte trui in dezelfde kleur die ook nog eens in de sale was! Deze trui is qua kleur ver uit mijn comfort zone. Als je in mijn kast kijkt dan vindt je alleen maar donkere kleuren maar ik vond het tijd voor wat meer vrolijke en frisse kleuren. Vooral met de zomer in zicht.

Kleding dat gemaakt is van bio katoen kwam ik in Papenburg helaas heel weinig tegen net zoals vintage winkels. Erg jammer. Ondanks dat de producten die ik gekocht heb niet van duurzame grondstoffen gemaakt zijn, ben ik er wel erg blij mee. Ik heb er lang over nagedacht en ik weet zeker dat ik alles regelmatig ga dragen. Bedankt pap!

shoplog tas

Een dag later viel deze prachtige leren tas op de mat. Ik heb er geen woorden voor zo mooi vind ik deze! Ik kocht deze bij De Stad. Een Belgisch platform waar meerdere winkeliers producten verkopen. Deze tas is handgemaakt van koeievel. Een hele tijd terug zag ik een tas dat ook gemaakt was van leer maar deze was onbetaalbaar. Daarnaast was het ook niet handgemaakt en hierdoor was dus ook niet vast te stellen of het wel duurzaam gemaakt was van bijv. rest materiaal. Ik vind het een fijn idee dat ik over deze tas meer weet.

Voor dit voorjaar staan nog zomerschoenen en sneakers op mijn wishlist. Beiden zijn helaas versleten. Wat is jouw favoriete item uit mijn shoplog & wat staat er op jouw wishlist?

15 Reacties

 1. Manon april 1, 2015 / 07:19

  Ik heb vaak echt helemaal niks met vintage (dat weet je onderhand volgens mij wel haha), maar als ik dan zo naar jou kijk dan heb je toch altijd wel super leuke dingen!

  • Kim april 1, 2015 / 11:57

   Zo leuk om te horen Manon! Wie weet koop jij straks ook je eerste vintage item!

 2. Anna april 1, 2015 / 07:51

  Ohhh, wat een prachtige tas! Heel erg bijzonder! Ik snap best dat je die niet hebt kunnen laten liggen (/online kopen eigenlijk, haha).

  • Kim april 1, 2015 / 11:57

   Ik heb er echt uren over nagedacht maar uiteindelijk vond ik het ook zeer de moeite waard. Het blijft toch een investering zo’n leren tas.

 3. Renée april 1, 2015 / 08:37

  Wauw, wat een supergave tas!

  • Kim april 1, 2015 / 11:58

   Dankjwel Lesley, Renee en Jamey! Ze hebben nog meer varianten.

  • Kim april 1, 2015 / 11:58

   Thanks Sonja! Volgende week komt er een outfit mee online 🙂

 4. Joy april 2, 2015 / 14:35

  Leuke aankoopjes! Ik wil ook echt een keer naar een vintage per kilo sale!

  xo

 5. Cynthiiaa april 2, 2015 / 19:46

  De gehaakte trui is zo leuk dame, vooral de kleur! Heel zomers, maar het lijkt mij ook lekker warm zitten. 🙂 Ik ben benieuwd hoe je die gaat combineren in je outfits!

 6. Anniek april 3, 2015 / 08:26

  Wauw, die tas is zo gaaf! Ik heb er echt even goed naar gekeken, want wat een mooi ding. Fijn ook dat je het verhaal erachter weet, en dat je weet dat het allemaal duurzaam gemaakt is. Je andere items zijn ook leuk, gaaf dat je met die kleur eens lekker uit je comfortzone gaat! Liefs Anniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *