It’s time for Yoga!

De laatste tijd probeer ik steeds bewuster te leven. Zo ben ik bezig met minimaliseren maar ook met gezonder eten en meditatie. Door de jaren heen heb ik ontdekt dat deze drie dingen los van elkaar mij veel rust geven. Daarom heb ik besloten om mijn levensstijl langzaam aan om te gooien.

Yoga is iets wat ik al jaren wil doen alleen tot nu toe was ik er echt veel te stijf voor. Een rug afwijking en Yoga? Heerlijk combi haha. Ik ben zo stijf als een plank en in een Yoga les kan ik hierdoor vaak niet snel genoeg meekomen met de rest van de groep. Daarom heb ik besloten om thuis wat oefeningen te gaan doen. Ademhalingsoefeningen en heel langzaam aan ook wat posities.

Bij Yoga is het belangrijk dat je elastische  maar ook zachte en comfortabele kleding draagt. Het moet niet gaan knellen en in de weg gaan zitten want dit leid heel erg af. Sportkleding moet voor mij daarnaast vooral functioneel zijn. Ik ben niet zo van de felle fancy kleuren. Liever hou ik het ingetogen en wat alternatief. De laatste paar dagen heb ik tijdens het sporten vooral mijn nieuwe Yoga broek gedragen. Deze is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen (yay!) en is echt mega zacht. Ik kreeg deze broek van Papitada.

_MG_0338

Papitada verkoopt veel yoga kleding, accessoires zoals wierook en yogamatten maar ook prachtige kussens waar je Yoga oefeningen op kan doen.  Ik gebruik zelf nog een grote kussen of mat maar in de toekomst wil ik deze kussen gaan gebruiken zodat ik ook gestrekte oefeningen wat makkelijker kan doen.

Het voordeel van de kleding van Papitada is dat het multi inzetbaar is. Je kan het zowel voor Yoga als voor meditatie en pilates gebruiken. Super handig! Ik ben zelf groot fan van de Alladin broeken al weet ik dat menig man en vrouw deze afschuwelijk vindt. Ik ben wat anders en hou gewoon van aparte en comfortabele kleding voor in huis.

De komende tijd ga ik verder met mijn Yoga oefeningen. Voor mij naast wandelen en zwemmen een relatief haalbare sport dat ik voornamelijk beoefen om wat leniger te worden.

Wat voor sport beoefen jij?

8 Reacties

 1. Manon februari 23, 2015 / 09:13

  Ik heb gezegd dat ik ook aan Yoga wil beginnen, nog niet aan begonnen, maar het lijkt me zo ontspannend!

  • Kim februari 23, 2015 / 14:36

   Als de houding eenmaal lukt dan voelt het heel fijn. Daarvoor doet het vooral pijn. Althans bij mij haha.

 2. Gerjan (Patipada) februari 23, 2015 / 13:36

  Leuk artikel Kim! En inderdaad. Als je zo stijf bent als een plank is het juist goed om wat yoga te doen 🙂 Zelf was ik ook niet de lenigste en pas zes jaar geleden ben ik begonnen met yoga. Nu merk ik heel goed zowel de fysieke als mentale effecten. Succes en vooral veel plezier met de oefeningen!

  • Kim februari 23, 2015 / 14:36

   Wat een heerlijk vooruitzicht dat het voor jou al zo goed geholpen heeft. Dat geeft de mens moed 😉
   Bedankt. Ik ga er zeker mee verder!

 3. Esther februari 23, 2015 / 18:11

  Ik heb via school een tijdje Yoga gevolgd. Moest even wennen aan het ‘zweverige’, maar merkte wel al snel dat het heel ontspannend werkt!

 4. Elke oktober 3, 2015 / 12:59

  Je hebt een super leuke blog.
  Een vraagje, draag je onder je yogabroek een panty? Zit dat niet ongemakkelijk?
  In de winter draag ik dat wel eens onder een broek met pumps. Is zeer stijlvol

  • Kim oktober 5, 2015 / 07:06

   Hoi Elke. Dankjewel! Ja, had die toevallig nog aan voordat ik de foto ging maken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *