Recycling interieur inspiratie

Momenteel zit ik in een fase dat ik mijn huis het liefst op de kop wil gooien. Het liefst ga ik verhuizen naar een leuk appartement in de stad maar zolang dit nog op een wenslijst staat is het tijd om mijn huis een grote opknapbeurt te geven. En hoe doe je dat op een unieke en budget vriendelijkere manier dan met recyclen? Recycling blijft leuk.

Ik zocht en vond een paar leuke dingen op internet. Klik op het nummer om naar de bijbehorende website te gaan.

Let’s go!

1. Maak van een oude pot een lamp!

Deze inspiratie heb je ongetwijfeld vaker voorbij zien komen en eerlijk; het blijft leuk! In mijn hal heb ik nu een hele grote kroonluchter hangen die iets te modern is vergeleken bij de rest van mijn huis. Het lijkt me gaaf om in de hal een of 2 van deze flessen te hebben hangen.

2. Plastic flessen worden kruiden pot!

Ben jij ook helemaal op de gezonde toer? Aangezien ik steeds meer biologisch en bewust probeer te eten zou een mini kruidentuin niet mis staan. Vorig jaar kreeg ik nog van mijn lieve oude buurman heerlijke verse tomaten. Helaas is hij onlangs overleden. De hoogste tijd dus om zelf eens tomaten te gaan verbouwen. Ik hoor vaak dat dit best te doen is. Ook voor groentjes 😉

3. Maak iets nieuws van pallethout.

Pallethout past in vrijwel elk huis. Het oogt minimalistisch in combinatie met wit maar geeft het huis ook wat meer leven. Zelf heb ik een combinatie van vintage, oude meubels en wat Scandinavische details. Heel eerlijk heb ik nog geen idee wat ik wil maken. Deze bank vind ik bijvoorbeeld erg tof maar zit dit wel comfortabel?

handgemaakte schaal lp 1

4. Maak een schaal van een oude LP!

Een hele tijd terug kreeg ik deze prachtige schaal dat gemaakt is van een oude LP. Sinds die tijd staat deze in de gang en zorgt hij ervoor dat ik nooit meer hoef te zoeken naar mijn huissleutels. Omdat ik deze schalen ook leuk vind als decoratie aan de muur lijkt het me tof om ze eens zelf te maken.

Maak jij ook graag dingen voor in huis? Zo ja; wat is jouw laatste project?

8 Reacties

 1. Anniek februari 24, 2015 / 06:43

  Goeie tips Kim! Ik heb zelf gisteren mijn kamer hélemaal uitgemest, en heb 6 vuilniszakken met spullen en kleding weggegeven/weggegooid, heerlijk voelde dat! Nu moet ik nog even kijken hoe ik mijn kamer weer opnieuw in wil richten, nu is het nog een beetje leeg. Fijne inspi dit!

 2. Tessa februari 24, 2015 / 07:36

  Ik vind zo’n lamp gemaakt van mason jars zo leuk! Het schijnt heel eenvoudig te maken te zijn, maar voorlopig zit ik nog steeds met lelijke ikea plafondlampen door het hele huis. Misschien een leuk project voor ons volgende huis :).

 3. Anna februari 26, 2015 / 10:50

  Heel leuk allemaal dit! Zo’n gebogen LP heb ik zelf ook, die heb ik eens gekocht op de IJ-Hallen markt in Amsterdam. Een bank van pallethout is iets wat ik later zooo graag in mijn huis zou willen hebben! Daar ben ik echt een grote fan van.

 4. Marleen februari 26, 2015 / 11:46

  Hee!
  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. ga naar mijn blog (www.imadreamer.nl) om meer te lezen! Die plaat als schaal ziet er echt prachtig uit! Het lijkt net een mooie zwarte bloem, wauwie.
  Xxxjes, Marleen

 5. Ine februari 26, 2015 / 14:09

  Zo’n leuke tips! Een zetel van pallets staat al langer op mijn verlanglijstje voor later. En die lampen mogen er nu ook op, dit moet zo mooi staan in je huis!

 6. Sanne februari 26, 2015 / 21:51

  Wat een leuke tips! Ik wil die van die lamp echt nog een keer proberen, misschien dat het er van komt als ik op mezelf ga binnenkort! Wie weet 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *