Vintage tip #2: Weet wat je koopt!

Wellicht ken je het wel; je zag iemand in een geweldige jurk of met een super gave tas en je kan nu inmiddels nergens anders meer aan denken. Welkom bij Vintage & Beauty! Dit probleem herken ik maar al te goed. Om miskopen te voorkomen heb ik vandaag wat tips voor jullie. Lees snel verder.

1. Vintage shoppen is super leuk echter is het vrijwel onmogelijk om exact hetzelfde item te vinden juist doordat alles vrijwel uniek is. Laat los dat je niet hetzelfde gaat vinden en schrijf voor jezelf op wat je precies zoekt.

2. Waar wil je het item bij gaan combineren? Vintage is super leuk maar niet alles is heel draagbaar. Als je een niet al te groot budget hebt is het daarom verstandig om goed na te gaan welke kleur tas je bijvoorbeeld sneller zult gaan dragen zodat het later niet in de kast blijft liggen.

3. Wat is je budget? Kies vooraf een budget en hou je hieraan. Niks vervelender dan dat je achteraf in de problemen komt door een aankoop.

vintage shopping tip 2 slangentas4. Nu komt het leukste gedeelte: ga online! Bezoek bijv. Vintage Groningen, Vintage Marketplace, Uitverkoop NL en klik op de zoekbalk. Probeer meerdere trefwoorden. Kan je niks vinden? Zet een oproep. Genoeg meiden die je willen helpen!

5. Iets gevonden wat je echt prachtig vindt? Super! 1 tip: vraag om meerdere foto’s en de maten. Kleding valt vaak anders uit. De maten en stof die men gebruikt is door de jaren heen sterk verandert. Hetzelfde geld voor schoenen. Tassen die al een jaartje ouder zijn kunnen vlekken hebben in het leer. Wil je dit absoluut niet? Vraag dan zeker om foto’s van de binnenkant van de tas.

6. Bepaal de prijs. Vintage items zijn tweedehands. Hoe je het nu went of keert. Vindt je het waard om 25 euro te betalen voor een tweedehands tas en is dat het wel waard? Bij twijfel zeg ik altijd: Google is your best friend!

7. Onderhandel. Wat je ook koopt, onderhandelen is vrijwel altijd wel mogelijk. Blijf altijd netjes en vraag of er wat van de prijs af kan.

Tot zover mijn tips! Ik ben erg benieuwd of jullie hier wat aan hebben. Wil je meer weten over vintage shoppen? Laat mij dan hieronder weten waar ik de volgende keer wat over zou kunnen schrijven.

12 Reacties

 1. Melissa juli 24, 2014 / 15:45

  Haha onderhandelen is echt niet voor mij. Voor de rest super tips! 😀

 2. (Red) Sonja juli 24, 2014 / 16:24

  Heel leuke post! Ik heb ook vintage items in m’n kast hangen die best wel duur waren en dan vragen mensen me:”Heb je écht €30 betaald voor zo’n klein tweedehands tasje?!” Ja, het is inderdaad tweedehands, maar het is óók vintage en super uniek en mooi, dus dan heb ik het er soms wel voor over 🙂

 3. Simone juli 24, 2014 / 20:45

  Leuke post! Mijn budget staat het meestal niet toe om vintage te kopen helaas. Maar met de enkele vintage items die ik heb ben ik wel allemaal heel blij.

  • vintageandbeauty juli 25, 2014 / 05:59

   Bedankt voor je reactie! Vintage hoeft niet duur te zijn hoor. Zo koop ik vaak tasjes voor maar een paar euro en jurken onder een tientje. Het kan wel maar je moet net de adresjes weten.

 4. Anouk juli 26, 2014 / 13:57

  Wat een fijne tips! Weet je toevallig nog leuke winkels in de omgeving van Utrecht? Ik kan namelijk nooit leuke winkeltjes vinden 🙁 xo

  • Marlijn | A Taste Of Vintage juli 27, 2014 / 07:35

   Hey Anouk, Ik woon in Utrecht en weet wel een paar leuke adresjes voor je. Toevallig komt er vandaag een blog online met tips voor vintage winkels in utrecht en op andere plekken in nederland! 🙂

   Liefs, Marlijn

  • vintageandbeauty juli 27, 2014 / 07:42

   Hoi Anouk! Ja hoor daar weet ik ook wel wat! Zal binnenkort een artikel erover voor je online zetten 🙂

 5. Birte juli 26, 2014 / 14:22

  Ik vind het echt heerlijk om te grasduinen in vintage winkels. Alleen vind ik soms prachtige stukken waar ik zélf absoluut niet mee wegkom. Ach ja!

 6. lee juli 26, 2014 / 23:12

  leuk lijstje heb je geschreven! Al ben ik in een normale kleding winkel en dan zie ik toevallig veel leuke kleding stukken, maar ik koop ze nooit omdat ik steeds het gevoel en idee krijg dat je ook gewoon in een vintage winkel voor veel goedkoper kan kopen haha. Daarom ben ik dol op tweedehands, goedkoop, uniek en laat je altijd verassen ^^

  • vintageandbeauty juli 27, 2014 / 07:42

   Ah superleuk! Dat heb ik nou ook haha 🙂

 7. Joy juli 29, 2014 / 09:13

  hahaha leuke tips! Ik kon eerst echt niet onderhandelen maar na een paar keer Ijhallen heb ik dat echt wel geleerd.

  -X-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *