Vrouwenpraat| De perfecte zwarte tas

Een zwarte tas heeft elke vrouw gewoon nodig. Het past overal bij. Geen gedoe meer omdat je schoenen niet meer bij je tas passen of als je naar een belangrijke afspraak gaat. Deze tas red je in dit soort situaties en zorgt ervoor dat je er altijd stijlvol en verfijnd eruit ziet.

Je kent de situaties vast wel waarbij je met zwarte schoenen, grijze jas en bruine tas in de ochtend in je handen staat. Het afgelopen jaar begon ik daarom met een zoektocht naar de perfecte tas. Ik kocht een aantal keren vintage tasjes, ruilde een exemplaar, ontdekte dat de meeste vintage tassen vaak nét te klein waren en besloot uiteindelijk maar in de winkel te kijken.

Hier zag ik dat het schijnbaar trendy is dat elke zwarte tas voorzien is van gouden details. Mijn voorkeur gaat uit naar zilver en het liefst mat zilver en dan nog het liefst van eco leer. Ja, je hoort het mevrouw heeft een sterke voorkeur. Ik hou van ruwe, natuurlijke materialen. Een tas die geleefd mag worden en er zowel stoer als vrouwelijk uitziet.

so baggy geheel

En toen viel er een prachtige zwarte tas van So Baggy op mijn deurmat.  Bijna niet van echt leer te onderscheiden. Inclusief handig verstelbaar schouderhengel. Aan de binnenkant meerdere vakken waar ik echt alles in kwijt kan.

Wat ik zo leuk vind zijn de stoere details aan de onder- en bovenkant van de tas. Het maakt de tas net wat anders dan de tassen die je op straat veel ziet. Deze tas is een prima budget alternatief voor een leren tas. Sindsdien siert deze beauty mijn schouders en neem ik haar mee naar elke afspraak.

Voor wie nog niet overtuigd is:

  • een zwarte tas heb je gewoon nodig in je garderobe!  Het zorgt voor rust (lees: geen gezoek meer waar alles is in de ochtend of het vergeten van je ov- chipkaart). Daarnaast past een zwarte tas overal bij en verdwijnt hierdoor de keuze stress als sneeuw in de zon.

Heb jij ook een favoriete zwarte tas?

3 Reacties

  1. Birte januari 22, 2015 / 15:34

    Ik heb zelfs drie favoriete zwarte tassen: ééntje van Michael Kors en twee van Marc by Marc Jacobs. (Beetje dure smaak, I know)

    • Kim januari 22, 2015 / 16:55

      Oh wauw Birte. Wat een collectie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *