Hoe leef ik minimalistisch? |6 tips

Regelmatig word ik gevraagd hoe ik minimalistisch leef. Minimaliseren is momenteel een hot item op Social Media en veel mensen proberen bewuster te leven maar soms loop je nog tegen wat dingen aan. De komende tijd ga ik meer schrijven over minimaliseren.

Zo vertelde ik over de voordelen van minimaliseren en over mijn sample project. Vandaag 6ย  tips om minimalistisch te leven. Lees snel verder en hopelijk beantwoord je straks de vraag; Hoe leef ik minimalistisch?

 1. Word bewust van je beweegredenen. Wil je leven met minder omdat het erg trendy is of omdat je merkt dat je gelukkiger bent zonder al deze spullen? Schrijf voor jezelf op waarom je dit graag. Hou jij veel van shoppen maar doet je bankrekening pijn aan het eind van de maand? Dan is bewuster shoppen een goed idee. Hou jij juist van het hebben van veel spullen en shop je graag? Dan zou ik nog eens stilstaan of dit wel bij jou past. Dat het trendy is betekend nog niet dat je zo moet leven.
 2. Ruim je kasten op. Alleen door je kasten op te ruimen ontdek je wat je allemaal al hebt. Zoek alles uit. Doe weg wat je meer dan een jaar niet gedragen hebt of niet meer past. Geef kleding wat nog goed is aan een goed doel zoals de Kledingbank of Het Leger des Heils. Hetzelfde geld uiteraard ook voor eten dat in de kast staat. Inventariseer je kast en probeer eerst op te maken wat er al in huis is. Zo zonde als eten over datum gaat!
 3. Maak een overzicht. Na het opruimen is het handig om een overzicht te hebben van wat je hebt. Schrijf op papier wat je nodig hebt en wat je nog mist. Doe dat zowel bij je kleding als bij je verzorgingsproducten. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik dit jaar geen mascara meer nodig heb!
 4. Ga winkelen met een doel. Als je gaat winkelen zonder een specifiek doel dan kom je snel met dingen thuis die je niet nodig hebt. Heb je niks nodig maar wil je wel even de stad in? Spreek dan met jezelf af dat je gaat kijken wat trendy is dit seizoen. Zo heb je een specifiek doel zonder dat je iets hoeft te kopen. Handig bij dit punt is dat je iemand meeneemt naar de stad die helpt bij je doelen. Neem dus geen vriendin mee die bij alles zegt; ‘Wat leuk, kopen!’
 5. Deel je doelen. Niks handiger dan een partner in crime die je scherp houdt die helemaal begrijpt hoe lastig het was om de nieuwste zeep van Lush te weerstaan. Deel je successen met elkaar en je gaat ontdekken hoe trots je op jezelf bent als je iets weerstaan hebt! Zo deelde ik op Instagram mijn updates voor het project use your samples. Het gaf motivatie en een stok achter de deur om ermee door te gaan.
 6. Ga ruilen. Niks leukers dan nieuwe kleding zonder ervoor je portemonnee open te trekken! Zelf ruil ik regelmatig kleding of nieuwe beauty producten met vriendinnen maar ook met andere bloggers.

Dit waren 6 van mijn meest gebruikte tips. Wat is jouw tip voor een minimalistisch leven?

17 Reacties

 1. Manon januari 20, 2015 / 07:53

  Ik moet echt minimaliseren en niet alleen met kleding , maar ook met make-up, handige tips!

 2. Tessa januari 20, 2015 / 08:17

  Goede tips! Ik ben al een aardig eind op weg, maar ik zou beter bij moeten houden wat ik in huis heb, zowel in mijn voorraadkast als in de badkamer. Nog een puntje om aan te werken :).

  • Kim januari 21, 2015 / 15:29

   Ik hoop dat het helpt ๐Ÿ™‚

 3. Monique | WritingMonique januari 20, 2015 / 08:49

  Hele goede tips! Ik probeer altijd te winkelen met doelen, maar daar wijk ik helaas regelmatig vanaf want dan zie ik weer wat bijzonders. haha.

 4. Mama's Jungle januari 20, 2015 / 09:34

  Nice tips, ik ben nu toevallig bezig met een wintergarderobe van maximaal 33 items, en het ziet er prima uit zo. De komende weken geen stress en tijd kwijt aan shoppen ook wel ’s lekker ๐Ÿ˜‰

  • Kim januari 20, 2015 / 11:58

   Wat slim! Ik vrees dat ik nog niet eens 33 items meer heb haha. Erg he ๐Ÿ˜›

 5. Miss Paperfection januari 20, 2015 / 13:57

  Leuke tips! Ik ga nooit shoppen zonder een doel voor ogen te houden en ik koop zelden iets impulsief, maar aan de laatste (Lush)producten kan ik niet weerstaan.

 6. a c y h o z januari 20, 2015 / 17:03

  goede tips!! Erg handig ^^ en super bedankt voor het delen ๐Ÿ˜€

 7. Claudia januari 21, 2015 / 15:16

  Die eerste is echt een goede tip. Ik houd te veel van spullen, dit is geen trend voor mij ๐Ÿ˜›

 8. Birte januari 22, 2015 / 12:31

  Ik koop veel kleren, maar ga regelmatig ook een lading binnenbrengen bij de kringloopwinkel. Duurdere dingen die ik niet meer draag, verkoop ik op 2dehandssites en ik zit er zelf ook niet om verlegen om gebruikte kleren te kopen. Maar toch kan het beter. Bedankt voor de tips!

 9. Nienke februari 16, 2015 / 13:07

  super goede tips! In zonnigere maanden ga ik regelmatig op rommelmarkten staan, zo maak ik anderen blij met mijn teveel aan spullen en houd ik er zelf nog een centje aan over! (bij voorkeur te besteden aan een lekker etentje ipv aan nieuwe spullen natuurlijk ๐Ÿ˜‰ )

 10. Dena oktober 11, 2015 / 19:25

  Echt fijn om te minimaliseren, het voelt zo goed om vooral minder kleding in je kast te hebben. Het is zoveel overzichtelijker, alleen heb ik nog steeds een lange weg te gaan als mode studente na jaren van kopen zonder echt na te denken ๐Ÿ™‚ Goede tips, heel fijn om te lezen.
  Leuke blog trouwens! Ik ga je volgen ๐Ÿ™‚ Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *