Zo vind je een pareltje bij de kringloop

Als klein kind liep ik al graag te struinen tussen de rommelmarkt spullen en nu, jaren later, is er niks verandert. Een dagje Batavia stad of kringloop shoppen? Ik weet het wel! Het liefst loop ik tussen de ‘oude meuk’ want mijn favoriete items heb ik toch echt daar vandaan.

Vandaag een paar tips hoe jij ook de leukste pareltjes kan vinden bij de kringloop. Mocht je nog een leuke tip hebben, deel ze gerust!

vintagehoed-humanaberlijn-fairwearfriday-vintagehoed-berlijn-ootd-fashionbloggergroningen-koetas-vintageandbeauty.com

Zo vind je een pareltje bij de kringloop:

 • Als eerste is het belangrijk dat je de tijd neemt. Een kringloop bezoeken in je pauze van 15 minuten..? Dat gaat niet lukken mensen, sorry. Kringloop winkels zijn vaak rommelig en als je echt goed wilt kijken dan moet je hier even de tijd voor nemen.
 • Zoek tussen de afdankertjes. Er staat vaak een tafel met spullen die voor heel weinig weg mogen. Hier heb ik al menig schattig kopje voor €0,10 (ja, 10 cent!) op de kop kunnen tikken.
 • Wees creatief. Veel spullen lijken niet meer bruikbaar omdat er bijvoorbeeld een onderdeel mist maar zeg eerlijk; is het niet veel leuker om schoteltjes te gebruiken voor de gebruikte thee zakjes i.p.v. een standaard bakje van DE? I think so!
 • Vraag aan medewerkers op welke dagen ze spullen in de winkel zetten. Vaak doen ze dit een of twee keer per week. Zeker weten dat jij dan ook toevallig langs komt!
 • Opzoek naar kleding? Bezoek een kringloop zoals Maminimi. Daar is regelmatig een toevoer aan kleding. Meer opzoek naar design meubelen? Tim Tom (geen kringloop maar ze hebben wel hele gave vintage items!), heeft vast wat leuks voor je staan. Echt zin om te struinen? Kijk dan even in deze lijst met vintage/ kringloopzaken.Β 
 • En tot slot: geef niet op! Ben je specifiek opzoek naar iets dan kan het zijn dat je het juist vandaag niet tegenkomt. Geef niet meteen op maar licht je omgeving in. Vraag eventueel de winkelier of hij een oogje in het zeil wil houden en je een belletje wilt geven mocht er iets binnen komen.

Leuk voordeel van shoppen bij de kringloop: je kan vaak onderhandelen tot je er bij neer valt. Zo weet ik inmiddels precies waar ik voor een paar cent leuke kopjes kan vinden of voor €5,- toffe kleding.

Dankzij het winkelen bij de kringloop help je tevens mee (weliswaar aan de achterkant van de industrie) bij het verlagen van het aantal kleding dat in omloop is. Ons consumptie gedrag heeft grote gevolgen voor onze samenleving. Geen idee waar ik het over heb? Lees dan bijvoorbeeld dit artikel dat ik schreef over de documentaire The True Cost.Β 

Psst.. geen zin om naar de kringloop te gaan? Bekijk dan eens mijn advertenties op Marktplaats. Ik ben aan het opruimen πŸ™‚

26 Reacties

 1. Annemieke februari 4, 2016 / 08:43

  Ik heb inderdaad ook altijd het idee dat het ‘beter voor de wereld’ is als ik tweedehands spulletjes haal en het is ook nog eens veel leuker! Alles heeft al een verhaal πŸ™‚ Ik ga eens even een kijkje nemen bij je op marktplaats haha!
  Annemieke schreef…Rijst met tomaten groentesausMy Profile

 2. Esra februari 4, 2016 / 08:50

  Leuke artikel Kim! ?Ik ga ook regelmatig naar ‘Het Goed’ en je kunt er inderdaad leukste dingen vinden! Zo heb ik super schattige theekopjes en onderzetters gekocht!! Ik spaar ze namelijk en iedere keer als ik er kom neem ik geheid iets mee! En het is super goedkoop.

 3. Dina februari 4, 2016 / 09:32

  Ik vind het zo leuk om “even” (meestal toch inderdaad best wel een poosje, 15 minuten lukt echt niet) in de kringloop te sneupen. Kleding vinden is mij trouwens nog nooit echt gelukt, dat vind ik toch best wel moeilijk. Ik zie vaak wel hele leuke spullen, maar nooit in mijn maat.

 4. Mo februari 4, 2016 / 11:55

  Leuke tips! Ik ben zelf ook dol op tweedehands winkels, toen ik nog in de stad woonde kwam ik vrolijk meerdere keren per week bij mamamini. Bij mij in de buurt zit de Hergebruik Plus en die is echt gigantisch! Daar rondsnuffelen is echt gewoon een middagvullend programma, heerlijk.
  Mo schreef…Hema Soft Matt Lipbalm 09My Profile

 5. Eva februari 4, 2016 / 18:09

  Ja ook ik ga regelmatig naar de kringloop. Hihi ik ben een kei om tussen de rommeldingetjes pareltjes te vinden dus ik vind heerlijk om te struinen πŸ™‚ Liefs!
  Eva schreef…Fruitkalender | Januari en FebruariMy Profile

 6. Ilse van Kreanimo februari 4, 2016 / 18:48

  hihi ik kon maar één ding denken: She wore a raspberry barret…. the kind you find in a second hand store πŸ˜€

 7. Anne-Sterre februari 4, 2016 / 20:08

  Voor mij is het meer een kwestie van ergens tegen aan lopen, dan dat ik gericht op zoek ga. Wat ik zou willen is er toch nooit, op het moment dat ik het wel, maar dat maakt het ook juist leuk en je komt zo voor veel verrassingen te staan πŸ™‚
  Anne-Sterre schreef…Over leven met allergieΓ«nMy Profile

 8. sammie februari 5, 2016 / 08:46

  Ik kom maar heel weinig bij de kringloop eigenlijk, misschien toch eens wat vaker naar binnen lopen.

 9. Myrthe februari 5, 2016 / 10:43

  Wat een goeie tips! Erg slim om langs te komen wanneer ze net nieuwe spulletjes hebben verzameld!

 10. Petra februari 5, 2016 / 20:43

  Handige tips om een pareltje te vinden bij de kringloop, soms kom ik er wel 3 keer in de week, en dan weer even niet,…inderdaad om een leuk pareltje te scoren heb je wel behoorlijk geduld nodig en dan vind je ze echt wel eens…totaal onverwachts…
  Petra schreef…Essence, Irresistible fox-trott…My Profile

 11. Floor Daasvand februari 9, 2016 / 17:24

  Ik ben regelmatig in verschillende kringlopen in mijn omgeving te vinden! Ik vind het heerlijk om rond te snuffelen in de kringloop! Ook het concept mijn tafel/marktkraam vind ik erg leuk en zie ik ook op steeds meer plekken opduiken! In Groningen zit er ook 1 in de Oosterstraat πŸ˜€
  Floor Daasvand schreef…Laat je vragen achter voor een nieuwe Q&A!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *